Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izuniu jakie śliczne oczko ,dlaczego ja go dopiero teraz widzę ,wrócę wieczorem ,bo teraz to już zmykam do roboty ;:33
Awatar użytkownika
Anya
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 5 gru 2006, o 14:54

Post »

No, nie będę po cichutku Twojego wątku Izuś przeglądać!
Tyle pozytywnej energii mi przesłałaś, że muszę oznajmić - oto jestem ;:91

Powinnam się też wyspowiadać, co widziałam... a zobaczyłam u Ciebie w ogródku piękną i jakże jeszcze kwiatową jesień!
U mnie pierwszy przymrozek był dość bezlitosny i wiele roślin, które jeszcze kwitły, wygląda teraz żałośnie. Hosty zżółkły i leżą na ziemi. Zaraz zresztą wybieram się na ich ścinanie i ogólne porządkowanie ogrodu :lol:
Jest mglisto, trochę zimno i jakaś mżawka leci z góry, ale co tam, trzeba to zrobić, a odłożyć nie bardzo jest na kiedy.
Już i tak sporo września straciłam, bo ciągle deszcze były, a październik może nie okazać się aż tak łaskawy, aby do końca była ładna pogoda.

Widziałam też Twoje oczko wodne i stwierdzam, że zapominanie chyba weszło mi w krew... kurczę, przecież ja Ci obiecałam lilię wodną! :oops: :oops: :oops:
A ona tak urosła, że ho, ho!!! Teraz muszę coś pomyśleć o jakiejś redukcji kłącza i następnej paczce.
Widzisz Izulko, nie będziesz się ze mną nudziła ;:112

Zanim pomknę do mojego ogrodu, poproszę Moderatora (zgadnij kogo?!?), aby 4 część ogrodowego wątku Chatte była zaznaczona w linkach do ogrodów forumowiczów, bo trzeba się do Ciebie tylną furtką zakradać.

Przesyłam trochę słońca w ten mglisty dzień...

Obrazek

i dużo buziaków ;:79 Pa!
Pozdrawiam, Anna
Wszystko czego potrzebujesz to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

bogusia177 pisze:Izuniu jakie śliczne oczko ,dlaczego ja go dopiero teraz widzę ,wrócę wieczorem ,bo teraz to już zmykam do roboty ;:33

Nie wiem czemu, Bogusiu. Oglądałaś wcześniej bez okularów? :shock: :lol:
Miło mi, ze Ci się podoba, chociaż jeszcze daleko mu do tego, co sobie wymarzyłam. No cóż, na to trzeba trochę czasu :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Anusiu!, ale mi zrobiłaś niespodziankę! ;:87 Jak dobrze Cię tu zobaczyć ;:168
U mnie nie było przymrozka, a hosty też już żółte. I ja też boleję nad czasem straconym przez ciągłe deszcze. Cieszyłam się, ze wreszcie wyjrzało słońce i zabrałam się ochoczo za porządki ogródkowe, a dziś znów zimno, ciemno i mokro. Wprawdzie nie pada, ale padało w nocy.
Nie rozpieszcza nas ta jesień ...:(
Aniu, nie kłopocz się lilią. Jeżeli rzeczywiście znajdziesz czas, zeby sie nią zająć i wpakować do paczki, bedę sie cieszyc, ale nie rób tego na siłę, dobrze? Jak jej nie dostanę, to tez nic się nie stanie. Przecież mam to, co dla mnie najważniejsze: własnoręcznie i specjalnie przez Ciebie wyhodowana sadzonkę azalii pontyjskiej, za którą jeszcze raz z całego serca dziękuję! ;:196

4część mojego wątku ogrodowego jest ujęta w linkach do ogrodów forumowiczów. To jest ten pierwszy długi link Aniu :D

Dziękuję za piękne zdjęcie wyjątkowego kwiatka ;:79 Kiedy kończy się sezon ogrodowy, Tobie zostają na pociechę takie sliczności do podziwiania i wąchania :D
Aniutek, Twój post daje nadzieje, że zimą znajdziesz od czasu do czasu chwilkę, żeby do nas zajrzeć. Życzę Ci tego gorąco i pozdrawiam bardzo serdecznie! ;:79
Awatar użytkownika
Anya
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 5 gru 2006, o 14:54

Post »

Izuś,
to ja tak tylną furtką do Twojego ogrodu... a tu proszę, cała brama od frontu otwarta ;:183 ;:191
Ale gapa ze mnie! Oprócz leku na pamięć, jeszcze potrzebuję ;:184 , o szkłach jak denka od butelek!

Jak będzie ładnie i dość ciepło, to wyłowię ze środka oczka donicę z lilią i paczka do Ciebie pójdzie!
Jak zimno pokrzyżuje mi plany, lilia poczeka do przyszłego roku.
Za azalię nie dziękuj, aby nie zapeszyć! Niech zapuszcza silne korzenie w nowym miejscu i niech się zbiera do kwitnienia, w końcu o ten efekt (+ zapach!!!) chodzi :lol:
Bardzo będę się starać i może uda mi się bywać na forum częściej - zimą jednak mniej prac ogrodowych :wink:
a i storczyki mniej zachłanne co do czasu i opieki.

Serdeczności.
Pozdrawiam, Anna
Wszystko czego potrzebujesz to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Anusiu, to pewnie z przepracowania. Moze potrzeba Ci trochę odpoczynku i relaksu :D
Może to Ci w tym pomoze? http://www.youtube.com/watch?v=Eh5YwjfaCXk

Azalia z takim sercem hodowana, chyba nie zrobi nam zawodu! :D A z lilijką bedzie, co pogoda da ;)
Trzymam Cię Aniu za słowo i liczę, ze Twoje starania zaowocują Twoja obecnościa na forum, chociaz w minimalnym wymiarze :D
Usciski i buziaki! ;:168 ;:196
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Izo ten miskant cukrowy jest porażajaco...piękny . :D
Muszę zapytać czy nadal trzymasz w oczku papirusa :shock: :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Miskant jest piękny Krysiu, tylko strasznie ekspansywny, wskutek czego muszę go przeprowadzić. Opusci ogródek :(
Papirus rzeczywiscie jeszcze jest w oczku. Miałam go już wyjąć, ale zapomniałam :oops:
Całe szczęście, że nie było jeszcze u nas przymrozków! :D
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

No to faktycznie szczęście ....
Zupełnie wyprowadzisz miskanta?
Może w jakimś pojemniku ponownie go zakopiesz,
o tej porze roku i zimą stanowi nie lada dekorację? :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Nie, zupełnie się go nie pozbędę! Wyprowadzę go tylko poza ogródek, na drugą stronę domu.
Tam jest gruz zakopany, więc jak wykopię w tym gruzie dół, wypełnię ziemią i posadzę miskanta, to powinnam ograniczyc trochę jego ekspansję :D I chyba tam będzie bardziej eksponowany :D
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Myślisz,że to dobry pomysł?
A jak poprzerasta gruz ,zadomowi sie to jak potem go wykopiesz ? ...z gruzu będzie bardzo trudno,
nawet niemożliwe w zupełności ...Może lepiej wkop tam jakieś wiadro plastikowe bez dna :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

E, nie, az tyle tego gruzu nie ma, zeby sie nie dało go wykopać. Zreszta jak cokolwiek sadzę przed domem, to "uzywam" do tego któregoś z moich trzech chłopców ;) To za ciężkie kopanie, nie mam juz na to sił.
Tam sadzę tylko krzewy, no i rosnie już jeden miskant :lol: Myslę, że będzie dobrze :D
W pojemniku bez dna próbowałam sadzić najpierw tojeść kropkowaną, a potem słoneczniczek. Totalna porażka! Nigdy już tak nie bedę sadzić.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Kontakt:

Post »

Czemu porażka?Nie rosły rośliny ?
U mnie tak rośnie mieta pieprzowa i lubczyk.
Owszem, nie są to rozłożyste kępy ale całkiem znośnie wyglądają
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No nie rosły, Krysiu :( Tojeść jakby zatrzymała się we wzroscie. Od wiosny jest juz wolna, a wciąż jeszcze jakby odchorowuje to więzienie. Jest niezbyt wysoka.
Słoneczniczek jeszcze gorzej to zniósł. Skarlał, a teraz chyba w ogóle go już niema :roll: Musze wykopać ten kociołek rekami M, bo strasznie ciężki. Całe szczęście mam go tyle, ze jest czym zastąpić ten zaduszony.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

chatte pisze: Zreszta jak cokolwiek sadzę przed domem, to "uzywam" do tego któregoś z moich trzech chłopców ;) To za ciężkie kopanie, nie mam już na to sił.

W pojemniku bez dna próbowałam sadzić najpierw tojeść kropkowaną, a potem słoneczniczek. Totalna porażka! Nigdy już tak nie bedę sadzić.

Izuś
, któregoś z "trzech chłopców" :shock:
Myślałam że masz tylko dwóch, M i syna.
Ja też nie lubię roślin w pojemnikach.
Są ładne tylko w pierwszym roku, a potem takie nieboraki. :cry:
Mam houtunię i rdest w wiaderkach, bo są ekspansywne, ale widzę jak się męczą i muszę coś tym zrobić.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”