Kolorowy ogród Geni - 2009r - 2cz.
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witaj Gieniu I pomyśleć że jeszcze wczoraj grzebałam w ogrodzie , dzisiaj rano dosłownie szczęka mi opadła
tyle śniegu nasypało . Dzisiaj zrobiłam sobie wyjazdówkę do miasta z czystym sumieniem bo i tak nic bym w ogrodzie nie robiła . Odwiedziłam OBI a tam , zaopatrzenie znośne a ceny
.
Podobno od tej soboty pogoda całkiem ładna się zapowiada do dwudziestego a potem znowu brrrrrrr. Fajnie
.
Podobno od tej soboty pogoda całkiem ładna się zapowiada do dwudziestego a potem znowu brrrrrrr. Fajnie
-
x-d-a
Dobry wieczór Geniu,
u mnie też dzisiaj pogoda była paskudna - na przemian padał śnieg, deszcz i grad. Teraz wszędzie zalega takie błoto pośniegowe i ja już naprawdę mam dość
Na szczęście dzisiaj trochę poprawiły mi humor moje zakupy w ogrodniczym - kupiłam lilie i liliowce i to w całkiem przyzwoitych cenach.
Pozdrawiam cieplutko.
u mnie też dzisiaj pogoda była paskudna - na przemian padał śnieg, deszcz i grad. Teraz wszędzie zalega takie błoto pośniegowe i ja już naprawdę mam dość
Na szczęście dzisiaj trochę poprawiły mi humor moje zakupy w ogrodniczym - kupiłam lilie i liliowce i to w całkiem przyzwoitych cenach.
Pozdrawiam cieplutko.
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Elu u mnie tak źle nie było tylko rano było pochmurno i nawet śnieg prószył ale później wyszło słońce tylko było bardzo zimno .tija pisze:Witaj Gieniu I pomyśleć że jeszcze wczoraj grzebałam w ogrodzie , dzisiaj rano dosłownie szczęka mi opadłatyle śniegu nasypało . Dzisiaj zrobiłam sobie wyjazdówkę do miasta z czystym sumieniem bo i tak nic bym w ogrodzie nie robiła . Odwiedziłam OBI a tam , zaopatrzenie znośne a ceny
.
Podobno od tej soboty pogoda całkiem ładna się zapowiada do dwudziestego a potem znowu brrrrrrr. Fajnie.
Jak będzie ciepło to może więcej kwiatów zakwitnie .
Genia
- Grzesik

- Od: 20 sty 2009, o 15:49
Cześć Geniu, zasugerowałaś mi delikatnie
, że chcesz jakiegoś kwiatuszka, proszę bardzo oto on, co prawda to jesienny zimowit, ale czyż nie wygląda wiosennie?

Krokusy wpadły w letarg, jest pochmurno i deszczowo i nie chcą rozchylać płatków.
Na szczęście od soboty zapowiadają u nas poprwę pogody

Dziwny jest ten zakaz ze spalaniem części roślin, czasem dym z grila sąsiada wygania nas z własnego ogrodu
A Marylka to jak śpiewała? " Już palą chwasty w sadach, już pachnie zielony dym" Co prawda śpiewała o jesieni, ale przecież ognisko wiosną też pachnie.

Krokusy wpadły w letarg, jest pochmurno i deszczowo i nie chcą rozchylać płatków.
Na szczęście od soboty zapowiadają u nas poprwę pogody
Dziwny jest ten zakaz ze spalaniem części roślin, czasem dym z grila sąsiada wygania nas z własnego ogrodu
A Marylka to jak śpiewała? " Już palą chwasty w sadach, już pachnie zielony dym" Co prawda śpiewała o jesieni, ale przecież ognisko wiosną też pachnie.
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Dzięki piękny zimowit, jak ja to mówię to taki duży krokus .
Mnie tez martwi to że nie można palić w ogrodzie liści ,czy gałęzi w ogrodzie .
Mam małą działkę i nie mam gdzie gromadzić tego a nie wrzucę do kompostownika zarażonych chorobami grzybowymi liści.Gałęzi też nie .
A pogoda u mnie była słoneczna tylko bardzo zimno że w ogrodzie byłam kilka razy ale po kilkanaście minut.
Genia
Mnie tez martwi to że nie można palić w ogrodzie liści ,czy gałęzi w ogrodzie .
Mam małą działkę i nie mam gdzie gromadzić tego a nie wrzucę do kompostownika zarażonych chorobami grzybowymi liści.Gałęzi też nie .
A pogoda u mnie była słoneczna tylko bardzo zimno że w ogrodzie byłam kilka razy ale po kilkanaście minut.
Genia
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Witaj Geniu,
, widzę, że w Ciebie w ogródku coraz więcej pięknych zwiastunów wiosny, ranniki prześliczne, ciemierniki super, już się nie mogę doczekać, kiedy pąki się otworzą mam nadzieję, że pokażesz, jak zakwitną
Nemezją już kiedyś się zachwycałam i powtórzę ponownie, że jest prześliczna, u mnie nie były takie piękne i dorodne, były jakieś takie bardziej wyciągnięte i przez to mniej ładne. Ale u Ciebie wszystko pięknie kwitnie 
Mi tez bardzo spodobały się nemezje, ja mam nasionka niebieskich ale jeszcze nigdy nie siałam tych roślin... i mam pytanko długo kwitną, bo nie wiem czy muszę coś po nich zaplanować
A z tą pogodą to ja już się poddaje., co chwila co innego mówią.. i jak to po 20 ma być znowu okropnie? toż to niedobrze i niebezpiecznie dla roślin...
A z tą pogodą to ja już się poddaje., co chwila co innego mówią.. i jak to po 20 ma być znowu okropnie? toż to niedobrze i niebezpiecznie dla roślin...