Kolorowy ogród Geni - 2009r - 2cz.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Geniu witaj :!: Piękne te Twoje nemezje .W zeszłym roku miałam z nasion ,i cudownie rosły i pachniały.U mnie humor i pogoda pod psem :?
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Halinko ,Ido ja w tym roku chyba nie będę siała nemezji bo już naprawdę nie mam miejsca ale mnie też się bardzo podobają.
U mnie pogoda ość ładna tylko zimno
Genia
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Te nemezje są prześliczne, ciekawe jak w tym roku będą prezentowały się Twoje badylki :D :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Nemezje piękne....u mnie też zimno i brzydko dziś było..... :cry:
A to na poprawę humoru.....

Obrazek
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Gieniu I pomyśleć że jeszcze wczoraj grzebałam w ogrodzie , dzisiaj rano dosłownie szczęka mi opadła ;:111 tyle śniegu nasypało . Dzisiaj zrobiłam sobie wyjazdówkę do miasta z czystym sumieniem bo i tak nic bym w ogrodzie nie robiła . Odwiedziłam OBI a tam , zaopatrzenie znośne a ceny ;:111 .
Podobno od tej soboty pogoda całkiem ładna się zapowiada do dwudziestego a potem znowu brrrrrrr. Fajnie :roll: .
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

krzysiek86 pisze:Te nemezje są prześliczne, ciekawe jak w tym roku będą prezentowały się Twoje badylki :D :lol: :lol: :lol:
Witaj Krzysiu ja już też nie mogę doczekać żeby zobaczyć jak to wszystko zakwitnie
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grzesiu pisze:Nemezje piękne....u mnie też zimno i brzydko dziś było..... :cry:
A to na poprawę humoru.....

Obrazek
Dzięki Grzesiu za piękne kwiatuszki
x-d-a

Post »

Dobry wieczór Geniu,

u mnie też dzisiaj pogoda była paskudna - na przemian padał śnieg, deszcz i grad. Teraz wszędzie zalega takie błoto pośniegowe i ja już naprawdę mam dość :!:

Na szczęście dzisiaj trochę poprawiły mi humor moje zakupy w ogrodniczym - kupiłam lilie i liliowce i to w całkiem przyzwoitych cenach.

Pozdrawiam cieplutko.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tija pisze:Witaj Gieniu I pomyśleć że jeszcze wczoraj grzebałam w ogrodzie , dzisiaj rano dosłownie szczęka mi opadła ;:111 tyle śniegu nasypało . Dzisiaj zrobiłam sobie wyjazdówkę do miasta z czystym sumieniem bo i tak nic bym w ogrodzie nie robiła . Odwiedziłam OBI a tam , zaopatrzenie znośne a ceny ;:111 .
Podobno od tej soboty pogoda całkiem ładna się zapowiada do dwudziestego a potem znowu brrrrrrr. Fajnie :roll: .
Witaj Elu u mnie tak źle nie było tylko rano było pochmurno i nawet śnieg prószył ale później wyszło słońce tylko było bardzo zimno .
Jak będzie ciepło to może więcej kwiatów zakwitnie .
Genia
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dalo witaj cieszę się że udało Ci się kupić fajne kwiaty .Będzie co latem podziwiać .
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

Cześć Geniu, zasugerowałaś mi delikatnie :D , że chcesz jakiegoś kwiatuszka, proszę bardzo oto on, co prawda to jesienny zimowit, ale czyż nie wygląda wiosennie?

Obrazek

Krokusy wpadły w letarg, jest pochmurno i deszczowo i nie chcą rozchylać płatków.
Na szczęście od soboty zapowiadają u nas poprwę pogody :D :D :D

Dziwny jest ten zakaz ze spalaniem części roślin, czasem dym z grila sąsiada wygania nas z własnego ogrodu :D
A Marylka to jak śpiewała? " Już palą chwasty w sadach, już pachnie zielony dym" Co prawda śpiewała o jesieni, ale przecież ognisko wiosną też pachnie.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki piękny zimowit, jak ja to mówię to taki duży krokus .
Mnie tez martwi to że nie można palić w ogrodzie liści ,czy gałęzi w ogrodzie .
Mam małą działkę i nie mam gdzie gromadzić tego a nie wrzucę do kompostownika zarażonych chorobami grzybowymi liści.Gałęzi też nie .
A pogoda u mnie była słoneczna tylko bardzo zimno że w ogrodzie byłam kilka razy ale po kilkanaście minut.
Genia
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Geniu, :D , widzę, że w Ciebie w ogródku coraz więcej pięknych zwiastunów wiosny, ranniki prześliczne, ciemierniki super, już się nie mogę doczekać, kiedy pąki się otworzą mam nadzieję, że pokażesz, jak zakwitną :D Nemezją już kiedyś się zachwycałam i powtórzę ponownie, że jest prześliczna, u mnie nie były takie piękne i dorodne, były jakieś takie bardziej wyciągnięte i przez to mniej ładne. Ale u Ciebie wszystko pięknie kwitnie :D
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Mi tez bardzo spodobały się nemezje, ja mam nasionka niebieskich ale jeszcze nigdy nie siałam tych roślin... i mam pytanko długo kwitną, bo nie wiem czy muszę coś po nich zaplanować :)
A z tą pogodą to ja już się poddaje., co chwila co innego mówią.. i jak to po 20 ma być znowu okropnie? toż to niedobrze i niebezpiecznie dla roślin...
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Wyczytałam,ze nemezja kwitnie od czerwca do września :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Zablokowany