Moja nowa wymarzona dzialka cz. 12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja nowa wymarzona dzialka cz. 12

Post »

Iwonko, piękna ta biała róża muśnięta różem. ;:215
Cudne wrzosowiska i goście na nich: babunia z ukochanymi wnuczętami!! ;:63 ;:63 ;:63
A działeczka wcale nie odczuwa niedomagania ogrodniczki. Jest kolorowa i piękna. ;:333

Wierzę, że rehabilitacja, która Cię czeka, da pozytywne rezultaty i wrócisz jak nowo narodzona, czego życzę Ci z całego serca. ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tereniu ja nie wiek, koleżanka przywiozła z Norwegii, , dostałam od niej, myślę, że to z patyka też urośnie, bo chyba i to z patyczka było, jak chcesz wiosną patyczki, bo ja to prowadzę na drzewko i zawsze wiosną przycinam :wit
Lucynko, oby, oby, ja wierzę, bo tam na prawdę stawiają ludzi na nogi i ręce też ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko to ja się też dopisuję do patyczka ;:196 . Fajnie wygląda ta pierwsza dalia, jak jajko sadzone ;:306 Iwonko i znowu na miesiąc znikniesz? ;:oj
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Piękne floksy, roze, fuksje , trawy ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Witaj Iwonko ;:167 ,masz dużo dalii ,jak przetrzymujesz je zimą ,żeby dobrze potem rosły .
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Iwonko,wycieczka cudowna ,widoki wspaniałe,aż chciało by się tam być,ale Twój ogródek też piękny i taki dopakowany kwiatami,pozdrawiam i życzę dużo zdrowia ;:168
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Przybiegłam popatrzeć co zakwitło! No i to chyba jest Sugar Cane! Super! One jest urocza, bardzo ja lubię! ;:215 te pojedyncze nieodmianowe maleństwa też urocze! Nie wiem, czy ta czerwona nie będzie z serii Bishop, jeśli sadziłaś ją z karpy. Wygląda dość szlachetnie i ma ciemnawe liście, zgadza sie?
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko świetne sa Wasze wycieczki z wnukami .Tyle różnych miejsc zwiedzacie ;:333
Działeczka kolorowa śliczne różyczki i ciekawy ten krzew .
Zdrówka i udanej rehabilitacji ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Iwonko jak porządnie Cię naprawią to będziesz jak nowa gotowa do wiosennych prac. Czas spędzony na rehabilitacji szybko minie i znów do nas powrócisz ;:196 http://images75.fotosik.pl/840/e6051562095335e1med.jpg takiemu to dobrze
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iwonko pewnie że chcę ;:108 wiesz że ja się lubię bawić w ukorzenianie :D
Czy już wiesz kiedy jedziesz na tą rehabilitację ??
Zdrówka ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochane dziewczyny :wit
Byliśmy na grzybach dzisiaj, ale niestety, słabiutko, jednak te wcześniejsze susze dały się we znaki, niby deszczu sporo potem było, ale zimno, no i grzybki jak na lekarstwo, na sosik tylko, no ale potem pojechaliśmy na działeczkę, tam odpoczęliśmy, no a teraz będzie chyba nocne szwendanie, bo troszkę oko się przymknęło ;:108
Jadziu no właśnie dziś konkretny termin dostałam, na drugiego września mam się stawić w szpitalu ;:108
Alu póki sił starcza, nie wiadomo jak będzie dalej, więc korzystamy :wit , dziękuję ;:196
Miłko śliczna jest, taka inna ;:215 , a te pojedyncze, to wszystkie z wysiewu wiosennego, no i ta czerwona ma ciemniejsze liście, ale ona też z nasion ;:108
Martusiu właśnie, dopakowany, w tym roku nie miałam siły zrobić porządku, znaczy uporządkować rośliny, rozlazły mi się jak chciały, mam nadzieję, że od wiosny jak się wezmę, to zrobię porządek i przerzedzę co nie co ;:108
Elu mam je w tym roku od wiosny, wcześniej też miałam, sporo ich było, ale karpy nie przetrwały zimy w piwnicy i zrezygnowałam z przechowywania, ale one takie ładne, więc chyba spróbuję znowu przechować ;:108
Aniu ;:215
Marysiu nie ma sprawy ;:196 , będę cięła, bo puścił sporo pędów, a on ma być drzewkiem, tak sobie zaplanowałam, a no zniknę niebawem, na 2 września mam termin, dziś mnie poinformowali, na ile to się jeszcze okaże ;:108
Tereniu będę cięła to się podzielę z Wami ;:196 , a wyjeżdżam 2 września, na ile jeszcze nie wiem, dopiero na miejscu więcej się dowiem ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Iwonko :wit
Piękne duże, kępy traw u ciebi widzę ;:215
Róze , hortensj wciąz czarują/I dobrez.Dzięki nim ogród bobatszy :)
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Iwonko ślicznie u Ciebie , zwłaszcza te kąciki wypoczynkowe ;:138 dużo też u Ciebie kwitnie . A co to za owocki om które pytała Terenia? wiem ,że przywiezione, ale nie zauważyłam co to ?
To mówisz ,ze przykrywasz całą Leycesterię , ale jak całą ? z gałązkami ? i jak wysoko tniesz wiosną ?
Pochwalę sie Iwonko,ze hibiskus którego dostałam od Ciebie zakwitł, biały z oczkiem. Nie miałam takiego a b. chciałam . Jest śliczny i b. sie cieszę ,że go mam --dzięki ;:108
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolka cała z listkami i głową owijam włókniną i obwiązuję sznurkiem, nogi obsypuję kompostem albo słomą, wiosną czekam jak puści listki i suche gałązki obcinam jak są, a resztę przycinam na 20 cm, on puszcza od ziemi i kwitnie na nowych pędach, cieszę się, że hibiskus zakwitł ;:215 , ja nie doczekam już chyba w tym roku kwiatków na tych patyczkach co się uchowały, bo trochę zaniedbałam przez te szpitale rośliny ;:108 a ten krzew to nazwy nie znam, ale fajnie wygląda właśnie jesienią z tymi owockami czerwonymi ;:215
Aniu trawy są piękne i zdobią ogród zimą, a po za tym jak jest oczko to i trawy muszą być ;:215
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Iwonko, śliczna ta biało-żółta dalia ;:138 Trafnie porównała ją Marysia do jajka sadzonego ;:306 Ale wolę ją w Twoim ogrodzie, niż na talerzu :;230

Jeszcze u Ciebie kwitnie świecznica ;:oj U mnie już dawno przekwitła. Czasami nazywają ją również pluskwicą, ale ja bardzo nie lubię tej nazwy ;:108 U mnie rośnie w takim rozświetlonym cieniu i bardzo trudno zrobić jej zdjęcie. W tym roku mi się nie udało ;:222

Piesa widać, że szczęśliwa :heja Lubię takie szczęśliwe portrety. Od razu cały świat jaśnieje.
Rehabilitacja na pewno postawi Cię na nogi, zimą odpoczniesz, a z wiosną znowu ruszysz do działania ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”