Czemu narzekasz, że mało kwitnie, ciągle coś Ci kwitnie, a w następnym roku będzie jeszcze więcej, na pewno
Ogród po 30 - stce Część III
Re: Ogród po 30 - stce Część III
Fajne takie kontrasty Aniu,
Czemu narzekasz, że mało kwitnie, ciągle coś Ci kwitnie, a w następnym roku będzie jeszcze więcej, na pewno
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, ta biało czerwona dalia wyjątkowo oryginalna
Zresztą u Ciebie wiele jest takich ciekawych odmian. Polkę miałam, ale w tym roku chyba coś się stało z bulwą, bo nie wyszła z ziemi po posadzeniu
Chcesz kupić Lady Emma Hamilton? Ja jej nie mam, ale chętnie popatrzę jak u Ciebie rośnie. Chyba mało kto ją ma na forum, a przynajmniej ja się z nią nie spotkałam
Mnie dziewczyny kuszą Lady of Shalott. I chyba wreszcie ulegnę, bo ona mi się podoba i nawet mam fajną miejscówkę dla niej
Chcesz kupić Lady Emma Hamilton? Ja jej nie mam, ale chętnie popatrzę jak u Ciebie rośnie. Chyba mało kto ją ma na forum, a przynajmniej ja się z nią nie spotkałam
Mnie dziewczyny kuszą Lady of Shalott. I chyba wreszcie ulegnę, bo ona mi się podoba i nawet mam fajną miejscówkę dla niej
- Pulpa222
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
ewarm - Ewa, dziękuję za wsparcie, ale chodzi mi o różne roślinki w kwiatach, bo nie mam już co fotografować; kwitną te same , a reszta, albo przekwitła, albo strajkuje
.
Przyszły rok - a właściwie wiosna, toż to 8-9 miesięcy, a przecież znasz już moją (nie)cierpliwość
.
Za mało mam jesiennych, a właściwie 'przejściowych' - należy pomyśleć o tym
.
dorotka350 - Dorota, ja już mam Lady Emma Hamilton, a Lady of Shalott wszędzie jest chwalona, więc też jest na mojej liście, no i jest pomarańczowa, a ja mam rok pomarańczowy
.
Wg mnie śmiało możesz ją kupować, najwyżej mi się oberwie, ale nie sądzę - to Ci pisze "ekspert od róż" - hehehe... .
The Pilgrim ma 2 pędy ponad metrowe - to będzie pnąca róża?
.
Mnie z nowych, zakwitła Gebruder Grimm i kolorek ma odblaskowy, czyli taki 'mój'
. Nie wiem, czy powinnam pozwolić im kwitnąć, ale one wszystkie były zadoniczkowane. Najwyżej wiosną się nimi bardziej zajmę
.
Ładnie, chyba się dałam wkręcić w róże
. Dobrze, że ogród mnie powstrzyma
.
Mam jeszcze taką 'pomarańczkę' - Notre Dame du Rosaire

Trochę normalnych roślin

Gebruder Grimm - miały być normalne rośliny

Przyszły rok - a właściwie wiosna, toż to 8-9 miesięcy, a przecież znasz już moją (nie)cierpliwość
Za mało mam jesiennych, a właściwie 'przejściowych' - należy pomyśleć o tym
dorotka350 - Dorota, ja już mam Lady Emma Hamilton, a Lady of Shalott wszędzie jest chwalona, więc też jest na mojej liście, no i jest pomarańczowa, a ja mam rok pomarańczowy
Wg mnie śmiało możesz ją kupować, najwyżej mi się oberwie, ale nie sądzę - to Ci pisze "ekspert od róż" - hehehe... .
The Pilgrim ma 2 pędy ponad metrowe - to będzie pnąca róża?
Mnie z nowych, zakwitła Gebruder Grimm i kolorek ma odblaskowy, czyli taki 'mój'
Ładnie, chyba się dałam wkręcić w róże
Mam jeszcze taką 'pomarańczkę' - Notre Dame du Rosaire

Trochę normalnych roślin

Gebruder Grimm - miały być normalne rośliny

Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak nie masz co fotografować?
Inne ujęcia rób, różne plany! Póki lato trwa! Baw się światłem, słońcem i barwami kwiatów! To nigdy nie jest nudne! Dalii dla mnie możesz fotografować multum, ze wszystkich stron!
Zwłaszcza te anemonowe cuda! I się nie wymiguj!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
JagiS

- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Witaj, Anka!
Ech, te Twoje energetyczne pomarańczki
! Domyślasz się pewnie, że ja utknęłam nad zdjęciem puszystego kłosowca
, to najpiękniejsza roślina w Twoim ogrodzie
.
Dalie anemonowe warte grzechu, gdyby jeszcze były fioletowe...
.
Ma rację Miłka w 100 procentach. Tak rób!
Pozdrowienia i buziaki -
Jagi
Ech, te Twoje energetyczne pomarańczki
Dalie anemonowe warte grzechu, gdyby jeszcze były fioletowe...
Ma rację Miłka w 100 procentach. Tak rób!
Pozdrowienia i buziaki -
- Pulpa222

takasobie - Miłko, ok, ok, będę dalej się umartwiać, że robię nędzne zdjęcia, ale tak bardzo nie chce mi się już uczyć, że zniosę każdą krytykę; jest jakby nie patrzeć - bezosobowa
.
Anemonową dalię mam jedną , a w ogóle to kilka jednak uschło w zimie. Muszę do nich w tym szezonie pozaglądać
.
JagiS - Jagi, wiem, niebieski i biały, no może ecru lub kremowy
.
Cóż, spróbuję chociaż małą rabatę tak zrobić, ale nie ręczę za efekt
.
Zgodnie z Pań zaleceniem - fotki z bardzo wczesnego poranka, raczej dla wielu z nocy
.

Caramella

Anemonową dalię mam jedną , a w ogóle to kilka jednak uschło w zimie. Muszę do nich w tym szezonie pozaglądać
JagiS - Jagi, wiem, niebieski i biały, no może ecru lub kremowy
Cóż, spróbuję chociaż małą rabatę tak zrobić, ale nie ręczę za efekt
Zgodnie z Pań zaleceniem - fotki z bardzo wczesnego poranka, raczej dla wielu z nocy

Caramella

Pozdrawiam Ania
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
No i znalazłaś obiekty do fotografowania
tylko ta mroczna sceneria..
to chyba dla urozmaicenia albo spania nie masz...
I nie jest to krytyka z mojej strony...tylko spostrzeżenie... 
Zapowiada się piękny dzień ,ogarnę chatę i kierunek, działka...W poniedziałek zapowiada się u mnie zimno i deszczowo..
Miłego weekendu Aniu!
Zapowiada się piękny dzień ,ogarnę chatę i kierunek, działka...W poniedziałek zapowiada się u mnie zimno i deszczowo..
Miłego weekendu Aniu!
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Anka, już zapomniałam o Twoim cyklu dnia i nocy
Masz rację, ta pora dnia a raczej nocy
dla wielu z nas mało atrakcyjna na latanie w szlafroczku po mokrym ogrodzie.
Ale foteczki z niezłą energią
Mam na stoliku w salonie taki bukiecik z róży pomarańczowej i różowej, normalnie bomba energii, i wiesz że pomyślałam o Tobie jak go układałam?
Mam na stoliku w salonie taki bukiecik z róży pomarańczowej i różowej, normalnie bomba energii, i wiesz że pomyślałam o Tobie jak go układałam?
- Pulpa222

marpa - Maryniu, nie wiedziałam, że zdjęcia z lampą o brzasku wyjdą takie ciemne. Nocne też nie wychodziły dobrze, więc zostawiłam na zasadzie -'Ciemno wszędzie, cicho wszędzie... '
.
Oj, czasem mam takie 'zawirowania' zrobienia czegoś, powiedzmy innego
.
U nas od rana parno i teraz już gorąco. Zjazd z ogrodu do domu; wieczorem szlauch w obrocie
.
Owocnych prac w ogrodzie Ci życzę
.
PEPSI - Gosiu, Nie latam w szlafroczku, ale w piżamie
. Po prostu się wyspałam, a wtedy muszę już wstać
.
Posadziłam dzisiaj 3 róże - bladawce, sama sobie nie wierząc, ze takowe kupiłam
. Dziękuję Ci bardzo za pamięć; dobrze, jak ktoś o nas pamięta
.
Ok., to trochę wczorajszych, coś tam jeszcze znalazłam
.
Trójsklepka

Oj, czasem mam takie 'zawirowania' zrobienia czegoś, powiedzmy innego
U nas od rana parno i teraz już gorąco. Zjazd z ogrodu do domu; wieczorem szlauch w obrocie
Owocnych prac w ogrodzie Ci życzę
PEPSI - Gosiu, Nie latam w szlafroczku, ale w piżamie
Posadziłam dzisiaj 3 róże - bladawce, sama sobie nie wierząc, ze takowe kupiłam
Ok., to trochę wczorajszych, coś tam jeszcze znalazłam
Trójsklepka

Pozdrawiam Ania
Ta jeżówka ma takie duże kwiaty Aniu, ta na samym dole?
A ten kwiatek na 3 zdjęciu od dołu, to gazania?
A ten kwiatek na 3 zdjęciu od dołu, to gazania?
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Żółta jeżówka cudowna, pewnie się powtarzam! W ogóle jeżówki są dla mnie nad wyraz ciekawe! Taka miła plama w ogrodzie. Tak ja wczesnym latem margarytki!
Cynii czerwonych nie mam, choć miałam nadzieję, że w końcu jakaś z mixa będzie
Twoje piękne
Trójsklepka!
Cynii czerwonych nie mam, choć miałam nadzieję, że w końcu jakaś z mixa będzie
Trójsklepka!
Miłka
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Aniu kochanie porównaj swoje zdjęcia z moimi .Przy Twoich
ja swoich w ogóle nie powinnam pokazywać
Te ostatnie z rana lub nocy są świetne
, A co do plenerów zdjęciowych to Miłka ma rację jedną rabatke ze stu stron obfoć i będzie 
Te ostatnie z rana lub nocy są świetne
Pozdrawiam Alicja
- IzabelaS
- 500p

- Od: 15 cze 2010, o 23:21
Aniu, Twoje zdjęcia z mrokiem w tle są bardzo udane. Uwypuklają kwiatek lub całą roślinę, można ją obejrzeć w całej okazałości. Ja również lubię robić zdjęcia po ciemku, zwłaszcza kalina koralowa dobrze na nich wychodzi, i w ogóle biało kwitnące rośliny.
Bardzo mi się podoba ta fioletowa róża. Sama mam taką, ale i tak mi się podoba.
Bardzo mi się podoba ta fioletowa róża. Sama mam taką, ale i tak mi się podoba.
- Pulpa222

ewarm - Ewa, ta jeżówka jest faktycznie duża, poszłam sprawdzić
.
Te kwiatki to osteospermum, lepsze od gazani, bo kwitną bez względu na pogodę
. Mam gdzieś jeszcze takie w złotawym kolorze, ale jak są zasłonięte, to gorzej kwitną.
takasobie - Miłka, spróbuję zebrać nasiona z tych czerwonych, bo faktycznie są napakowane, jak piłki do tenisa. Z jeżówkami 'nieśmiało',próbuję któryś raz z kolei . Są ładne, ale ślimaki też je lubią
.
Trójsklepek część kwitła w czerwcu, a inne dopiero teraz. Rośnie jeszcze alba, która kawiaty ma w kącikach liści, ale jeszcze nawet pąków nie widzę
.
Lubię je, chociaż są takie mało pokazowe w moim buszu. Trzeba podejść bliżej, żeby ocenić ich urok.
Wczoraj była u mnie koleżanka z dorosła córką, która chce urządzić sobie ogród po zakończonej budowie domu. Patrzyłam, jak przechodziła obok roślin i ... nic nie widzi
. Zna kilka bylin i na nich zatrzymywała wzrok, a nad resztą przechodziła, jakby było pusto. Roześmiałam się i zapytałam, czy coś widzi. Odpowiedziała, że niewiele. Chce mieć ładnie, ale na gotowo. Nie ma na razie chęci zapoznawania się z roślinami. Szukała host i traw. Reszta mogła być najpiękniejsza, ale dla mnie, nie dla niej. Kiedyś też tak patrzyłam, ale mimo wszystko trochę się zirytowałam. Jak to można nie lubić bylin
.
alicjad31 - Alu, daj spokój, to miłe, ale nie pocieszaj, nie czuję blusa
.
Te nocne są prawie takie, jak je widziałam przed świtem.
Pewnie, że będę rozbić zdjęcia naokoło roślin, liczy się kolor
.

Róża Sibelius

Lions Rose - jeszcze w donicy

IzabelaS - Izo, dziękuję za pochwałę
, bo fotografowałam te rośliny tak dla żartu, że raniutko już nie śpię, kiedy inni jeszcze tulą się do poduszki
.
Te z kolei, co pokazuję wyżej są nic zupełnie nie obrabiane i wg mnie są niezłe. Nie zrozumiem wszystkich czynników, które składają się na dobre zdjęcie. Mówienie o świetle jest dla mnie 'czarną magią' i tak już pewnie zostanie
.

Te kwiatki to osteospermum, lepsze od gazani, bo kwitną bez względu na pogodę
takasobie - Miłka, spróbuję zebrać nasiona z tych czerwonych, bo faktycznie są napakowane, jak piłki do tenisa. Z jeżówkami 'nieśmiało',próbuję któryś raz z kolei . Są ładne, ale ślimaki też je lubią
Trójsklepek część kwitła w czerwcu, a inne dopiero teraz. Rośnie jeszcze alba, która kawiaty ma w kącikach liści, ale jeszcze nawet pąków nie widzę
Lubię je, chociaż są takie mało pokazowe w moim buszu. Trzeba podejść bliżej, żeby ocenić ich urok.
Wczoraj była u mnie koleżanka z dorosła córką, która chce urządzić sobie ogród po zakończonej budowie domu. Patrzyłam, jak przechodziła obok roślin i ... nic nie widzi
alicjad31 - Alu, daj spokój, to miłe, ale nie pocieszaj, nie czuję blusa
Te nocne są prawie takie, jak je widziałam przed świtem.
Pewnie, że będę rozbić zdjęcia naokoło roślin, liczy się kolor

Róża Sibelius

Lions Rose - jeszcze w donicy

IzabelaS - Izo, dziękuję za pochwałę
Te z kolei, co pokazuję wyżej są nic zupełnie nie obrabiane i wg mnie są niezłe. Nie zrozumiem wszystkich czynników, które składają się na dobre zdjęcie. Mówienie o świetle jest dla mnie 'czarną magią' i tak już pewnie zostanie

Pozdrawiam Ania
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Znowu jakieś róże zakupiłaś? Pochwal się jakie. Bo nie doczytałam, albo nie pisałaś.
Mówisz o tej córce Twojej znajomej, a ja mam tak z wieloma znajomymi. I niektórzy też mają ogrody....ech dobrze że jest FO to możemy sobie pogadać na temat.
Mówisz o tej córce Twojej znajomej, a ja mam tak z wieloma znajomymi. I niektórzy też mają ogrody....ech dobrze że jest FO to możemy sobie pogadać na temat.