Ogród ciągle w budowie 2016
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród ciągle w budowie 2016
Kasiu jest coś takiego w kotach, że jak się weźmie jednego to zaraz drugiego a potem już trudno się opanować, ale panuję bo M powiedział albo trzeci kot albo dostaję eksmisję
Nagromadziłaś tych lilii nie powiem
Cóż ostatnia posługa 
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nawet mnie nie strasz, to jeszcze będą zabawy na rabatach
już mi zjada kwiatki, a jeszcze ma po nich biegać
Och , cierpliwości przybądź do mnie 
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Kasiu. Pogrzebu nie zazdroszczę bo to zawsze przykre jest. Sadzenia będziesz miała mnóstwo a więc trzymam kciuki co by Ci pogoda i czas dopisały. Pozdrawiam
.
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Kasiu i jak ogarnęłaś to wszystko? Zazdroszczę miejsca na tak ogromne zakupy 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Piwonie udało mi się posadzić w piątek po południu. W sobotę po południu posadziłam powojniki, ale jakoś kiepsko się czułam,, więc poszłam na łatwiznę i te co miały być posadzone na jaśminie trafiły w inne miejsce. Przy jaśminie miejscówka nie jest jeszcze gotowa. Ale tym sposobem mam miejsce na kolejne powojniki
W niedzielę posadziłam truskawki ozdobne i maliny arktyczne. Przyciełam też w końcu powojniki i róże. Niestety wygląda na to, ze mam straty w powojnikach, ale jeszcze poczekam trochę- może odbiją z ziemi.
U sąsiada niestety przetrwał tylko jeden rój pszczółek, a tu lada moment drzewa zaczną kwitnąć - na mirabelce pąki już pękają. Może jutro uda mi się załączyć dokumentację fotograficzną, bo dzisiaj padam...
U sąsiada niestety przetrwał tylko jeden rój pszczółek, a tu lada moment drzewa zaczną kwitnąć - na mirabelce pąki już pękają. Może jutro uda mi się załączyć dokumentację fotograficzną, bo dzisiaj padam...
- Annar13
- 1000p

- Od: 4 maja 2012, o 12:31
Tulipany turkiestańskie są cudowne! 
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Masz już mocno zaawansowaną wiosnę
Szczególnie wielkość serduszek mnie zaskoczyła.
Z powojników, które kupiłaś mam tylko Omoshiro. Jest rewelacyjny. Będziesz zadowolona. Tentel wciąż na liście chciejstw.
Z powojników, które kupiłaś mam tylko Omoshiro. Jest rewelacyjny. Będziesz zadowolona. Tentel wciąż na liście chciejstw.
- silvarerum
- 1000p

- Od: 16 kwie 2012, o 21:48
6 powojników - skromniutko?
U Ciebie wiosna mocno zaawansowana - u mnie białe szafirki się jeszcze nie pokazały.
U Ciebie wiosna mocno zaawansowana - u mnie białe szafirki się jeszcze nie pokazały.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Rzeczywiście "niezwykle skromne" zakupy ...
A wiosna u Ciebie ciągle zaskakuje nowymi kwitnącymi roślinami.
Moja spóźniona.
A wiosna u Ciebie ciągle zaskakuje nowymi kwitnącymi roślinami.
Moja spóźniona.
- ewelkacha88

Witaj. Sadzonki wcale nie takie skromne
. W ogrodzie masz już coraz więcej koloru, bardzo ładnie
. Czekamy na więcej . Pozdrawiam 
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Dziewczyny mają rację. Nie bądź taka skromna. 6 powojników to wcale nie tak mało. Omoshiro też w tym roku do mnie przyjechał. Pozostałych nie mam, bardzo chętnie będę je u Ciebie podglądać. Piękna wiosna.
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Kasiu ja póki co ledwo na 3 powojniczki miejscówki znalazłam, a ty mówisz, że 6 to skromnie
Ten jasnoniebieski szafirek cudniasty
A ten pod nim wpada w róż, czy to tylko sprawka aparatu?
Ten jasnoniebieski szafirek cudniasty
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Aniu też lubię te tulipanki
Ładnie się rozrosły od zeszłego roku i mają jeszcze mnóstwo pąków.
Izo serduszki mają dobrą miejscówkę pod południowa ścianą domu, więc teraz się grzeją w słoneczku, potem urosną liście na orzechu i ładnie je osłonią od nadmiaru słońca.Liczę na to, ze Omoshiro się spisze. Na Tentela też liczę, bo posadziłam go w eksponowanym miejscu, wiec nie ma innego wyjścia - musi zachwycać
Sylwio w tym roku skromniutko w porównaniu z poprzednim
Białe szafirki dopiero zaczynają kwitnienie - w tym roku dosć szybko, bo siedziały nakryte krzaczkiem astrów i było im cieplutko.
Lucynko cieniutko w tym roku z kasą to staram się ograniczać
Ale u Ciebie też już ładne kwitnienia.
Ewelinko mam wrażenie, ze ta wiosna jest znacznie uboższa od poprzedniej - wiele krokusów w ogóle nie zakwitło, a i hiacyntów wszystkich nie widać.
Madziu w porównaniu z zeszłym roku to bardzo malo... Omoshiro ponoć jest jednym z najmniej problemowych powojników, więc mam nadzieję na ładne kwitnienia.
Małgosiu w zeszłym roku kupiłam znacznie więcej, więc te 6 to naprawdę niewiele...
Ten jasnoniebieski szafirek to Azureus i razem z tym różowym zakwita najwcześniej ze wszystkich szafirków. Ten różowy to Pink Surprise. Mam wrażenie, ze w tym roku jest bledszy niż w zeszłym. I ma taką białą czuprynkę 
Izo serduszki mają dobrą miejscówkę pod południowa ścianą domu, więc teraz się grzeją w słoneczku, potem urosną liście na orzechu i ładnie je osłonią od nadmiaru słońca.Liczę na to, ze Omoshiro się spisze. Na Tentela też liczę, bo posadziłam go w eksponowanym miejscu, wiec nie ma innego wyjścia - musi zachwycać
Sylwio w tym roku skromniutko w porównaniu z poprzednim
Lucynko cieniutko w tym roku z kasą to staram się ograniczać
Ewelinko mam wrażenie, ze ta wiosna jest znacznie uboższa od poprzedniej - wiele krokusów w ogóle nie zakwitło, a i hiacyntów wszystkich nie widać.
Madziu w porównaniu z zeszłym roku to bardzo malo... Omoshiro ponoć jest jednym z najmniej problemowych powojników, więc mam nadzieję na ładne kwitnienia.
Małgosiu w zeszłym roku kupiłam znacznie więcej, więc te 6 to naprawdę niewiele...
- ewelkacha88

Kasiu ja w zeszłym roku to miałam tylko prymule i dwa krokusy na krzyż. Dla mnie ta wiosna jest jednak bogatsza bo posadziłam i hiacynty i szafirki i tulipany. Co prawda nie wszystko wyszło i nie wiem dlaczego nie zakwitło mi kilka kępek krokusów . Ja wszystko sadzilam tak na szybko , że część cebul wsadzilam za głęboko. Moze to jest powód no sama nie wiem.