Namiastka ogrodu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
rikkuu
200p
200p
Od: 26 gru 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Namiastka ogrodu

Post »

Śliczna ta twoja Cubana ;:167 Powiedz mi, czy ona ma przerwę w kwitnieniu, a jeśli tak, to jak długą?
Lista zakupowa rzeczywiście mi się trochę wydłużyła :;230 :;230 oczywiście za jeżówki ty odpowiadasz ;:306 ;:306

Na razie będę robić zdjęcia, a wątek - może kiedyś, jak się wyrobię ze wszystkim :;230
Ula
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewunia, piekna ta Cubana ;:oj a gdzie ten bez, bo nie widzę ? Czy to jakiś projekt przyszłościowy ?
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Ewo :wit Róże i byliny w dużych ilościach, w dodatku tak okazałe i zdrowe - muszę tu być! Musisz mieć świetną glebę, skoro byliny tak Ci się szybko rozrastają. Może to też zasługa obornika, ale na pewno nie tylko jego. U mnie np. jeżówki pięknie się rozrosły pod iglakami, w cieniu, a te w słoneczku i lepiej utrzymującej wilgoć glebie rosły dużo gorzej. Skoro jeździsz do Kapiasa i BR, to musisz mieszkać gdzieś stosunkowo niedaleko ;:224 Pashminę oczywiście też mam, w donicy i aktualnie siedzi w ciemnawym garażu. Gdy temperatura utrzymuje się powyżej -5 st., wystawiam na dzień na zewnątrz. Już nawet M. ma nawyk, by wieczorem o niej pamiętać i w razie spadku temperatury chować. Kisi się biedna w tej donicy już 2 lata, rok temu kwitła długo, niezbyt obficie i nie powtórzyła kwitnienia. Chyba pora pomyśleć o przeprowadzce do ogrodu. Twoja już zachwyca, choć to jednoroczna panienka. Powtórzę też za Dziewczynami - świetnie komponujesz byliny, czego ja absolutnie nie potrafię. Będę stałym gościem :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
tomaszkowa
500p
500p
Od: 28 paź 2013, o 17:39

Post »

37 odmian, 41 krzaczków w "namiastce ogrodu" to już bardzo dużo ;:oj Co to będzie jak już całą działkę dostaniesz do wyłącznej dyspozycji? Nie umiałam się doczytać w Twoim wiątku jak dużą masz działkę?
Ja tak pięknie jak Ty, nie potrafię roślin zestawiać. Dlatego też łatwiej mi nasadzić jednego gatunku, niż kilka w tym samym kolorze.
Tak myślałam , że zakupy robisz w Bylinowym Raju, bo jakoś strasznie znajomo wyglądają mi Twoje odmiany bylin. A gdzie róże kupujesz?
Pozdrawiam. Beata.
Awatar użytkownika
gosiak132
100p
100p
Od: 21 wrz 2013, o 23:22

Post »

Ewuniu dzięki za twoje uwagi co do Novalis kolor ma piękny ,ale poszukam innej o podobnym kolorze.Chyba lepiej być w 100 % zadowolonym :wink: .
Podoba mi się też twoja rada co do sadzenia dużymi plamami kolorystycznymi , ma się wtedy więcej odmian roślin i tworzą się te odcienie barw super ;:333 zastosuję go u siebie. Mam nadzieję ,że będzie pięknie jak u Ciebie ;:196
Ja też wczoraj już się zalogowałam na stronce BR i zamówiłam ,widzę że sklep sprawdzony to roślinki będą ok. Tylko jak tu wytrzymać czekając na nie :lol:
Pozdrawiam Małgosia
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Czytam, że Cubana rosła u Ciebie pod drzewami. Przesadziłaś ze względu na kolor ? Mam sporo miejsca pod drzewami, nie sadziłam tam róż ze względu na większość cienia. Ale może warto spróbować?
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

iwwa Asiu, ja pierwsze ostróżki wygrzebałam tutaj z chaszczy bo ich było zal i je razem posadziłam na wyplewionym miejscu. Jak się ukorzeniły to dałam im obornika granulowanego i za to moje dobro tak mi się odwdzięczyły ;:63 Ja z nimi dopiero zaczynam, też się uczę. Zdjęcia mogę wstawiać, ale nie mam za bardzo co pokazywać ;:185 O bzie z cubaną Ula pisała
Bea , ja tego przetacznika widziałam w innych sklepach wysyłkowych. Chcesz namiary ? A to masz :D
http://www.sklep.bylinowyraj.pl/sklep/r ... _p/christa
Ula, Ty potrafisz człowieka zaskoczyć. ;:223 Cubana raczej ma małe przerwy między tłoczeniami, tak mi się wydaje, ale głowy pod topór nie podłożę ;:185
Witaj Milenko glebę mam dobrą. Bliżej mi do Bylinowego niż do Kapiasów. W Pisarzowicach też byłam ;:215 Uwolnij Pashminkę , daj jej wolność ;:196 Ty nie potrafisz komponować roślin , no,no :;230
Beatka nic nie będzie bo już pół działki obsadziłam, jednak będzie namiastka bo mam maleńką działkę 1050m ;:145 Kochana jak się taka chciwa na rośliny zrobisz jak ja to też będziesz umiała ;:306 To nie sztuka, to chciejstwo ;:196 ale kochana jesteś Róże kupuje w różnych miejscach Rozarium, Rosaria, Tomanek, floribunda, Teraz sobie w rosaplant dwie róże zamówiłam :tan może będą na wiosnę. Jedna jest gorzej z drugą, jak coś będą jesienią ;:145
Róże to jeszcze u nas w centrum ogrodniczym też kupuję, ale boję się tam chodzić. Sama zobacz to zrozumiesz dlaczego

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Małgosiu, ja tez poszukiwałam fioletowej róży do towarzystwa rhapsody in blue ( to jest fajna róża ) i wybrałam mieszańca hultemii Eyes for you . A drugą różową Eyeconic? Pink Lemonade. Takie dwa słodziaki ;:196 Już je zamówiłam ;:63
Magda, ja przesadzałam rośliny z działki rekreacyjnej tutaj bo nie dam rady obskoczyć dwóch miejsc a tutaj będę mieszkać
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

dziękuję za namiary. ;:196 Bywam w BR - na oględzinach, ale jeszcze tam nic nie zamawiałam.
Zawsze musi być ten pierwszy raz ;:136 Na tego przetacznika nie zwróciłam tam uwagi, dlatego jeszcze raz bardzo dziękuję.
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A teraz pokażę Wam nad czym będę pracować w tym roku.
Tutaj powstanie hortensjowy przesmyk, który będzie prowadził do oczka wodnego, ptasiego aquaparku ;:306

Obrazek

Tutaj mam wizualizację tego miejsca

Obrazek

To taka wizualizacja nie do końca dokładna. Będzie tam kałuża z wodą ;:306 rododendrony, róża Paganini, lawenda, wiąz szczepiony Geisha trawa Red baron, białe jeżówki i zobaczymy co się jeszcze zmieści , obawiam się, że nie za dużo ;:145
Już nad tym pracuję, są pierwsze roślinki :-) Marnocinki

Obrazek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Kasiu - jesteś kochana - m.in. tam właśnie mam złożone zamówienie / BF / - zaraz domówię tego christa ;:196
Nie widziałam go wtedy jak zamawiałam.

Ewuś - świetna wizualizacja ;:215
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36

Post »

Bea (Beata??? ) a czy zamawiałas juz u nich cos wczesniej ? Ja w BF tyle roslin sobie upatrzyłam i codziennie to samo zamówic , nie zamówić przyjdzie cos co będę mogła wsadzic czy będę płakac nad wydana kasą?

-- 20 sty 2016, o 22:35 --

Ewo plany i wizualizacja ;:333 Sorki , że tak z Beaby rozpisuję się u Ciebie juz nie będę ;:180
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczynki mnie to nie przeszkadza, rozmawiajcie sobie do woli. Martwi mnie tylko, że musicie tak na stojąco bo nie mam jeszcze ławki :oops: Miło mi Was gościć ;:196

Ciekawa jestem, czy ten wiąz przeżyje, jest zadołowany z doniczką. Lubie formy pienne, więcej można ich zmieścić , są mniejsze ;:306

Wiąz Geisha

Obrazek

Obrazek
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Po jednym z wypadów do mojego centrum ogrodniczego takie cudo przywlekałam. Będzie rosło ( jak zimę przeżyje) na tle hortensji. To irga szczepiona

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Ewciu,jak Ty to robisz,budowa ,ogród ,projekty,wszystko razem ,dobra jesteś :uszy ,projekt zrobiłaś rewelacyjny,muszę Ci to przyznać ,,ostróżki masz piękne ,to następne moje ulubione rośliny,też mam ich trochę ,ale kolekcja będzie większa.,pozdrawiam i pięknych ogrodowych snów życzę ;:168
Awatar użytkownika
gosiak132
100p
100p
Od: 21 wrz 2013, o 23:22

Post »

Ewuniu ładne te róże co wybrałaś, takie inne . Znowu lista się wydłużyła ;:306 . Wow ;:oj twoja nowa rabata robi ogromne wrażenie, masz pomysły ;:180 .Chętnie zobaczę i będę podziwiać jak już ją zrobisz i nam pokażesz ;:138
Pozdrawiam Małgosia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”