Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)

Post »

Aniu Witaj zazdroszczę ,że masz tyle przestrzeni jeszcze do zagospodarowania ,super możesz poszaleć ,u nas niestety dzisiaj wiatr paskudny i chociaż słoneczko ślicznie świeciło to i tak nie dało rady na dworze wytrzymać .Zdrówka dzieciaczkom życzę ,a Ty tez na siebie uważaj :wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Andzia takie irysy to i ja u siebie miałam po poprzednich lokatorach. A Ty się tutaj zaraz chwal jakie powojniki zamówiłaś ;:108 . Jestem bardzo ciekawa jakie wpadły Ci do koszyka . Zdrowia dzieciakom życzę ;:196.
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

Jak ja Ci zazdroszczę odkrywania takich skarbów jak te iryski.
Masz szansę na bardzo stare odmiany obecnie już trudne do dostania.
Pozdrawiam , Joanna
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Halinko, iryski dzisiaj posadzę w tunelu, bo wczoraj tylko je tam zaniosłam i delikatnie przysypałam ziemią.

Lucynko zajrzałam do wątku Halinki i też jestem zdania, że pora na utworzenie nowego ;:108 Chłopcy już na szczęście dużo lepiej. Dzisiaj starszy poszedł w końcu do szkoły a u młodszego gorączka tak jak szybko się pojawiła, tak równie szybko minęła. Ale dzisiaj tak na wszelki wypadek zostawiłam jeszcze malucha w domu.

Marzenko witaj :wit Ja teraz na tą ogromną przestrzeń narzekam bo tyle jest "dziur" do ogarnięcia, że nie wiadomo, za co się najpierw brać. Ale mam na szczęście świadomość, że za kilka lat będę szukała miejsca, żeby nowe roślinki poupychać ;:306

Ewelinko specjalnie dla Ciebie i innych moje powojnikowe zakupy:
-Clematis Sweet Summer Love
-Clematis Warszawska Nike,
-Clematis Blue Sensation
-Clematis Inspiration Zoin
-Clematis Mrs Cholmondeley
-Clematis Etoile Violette
-Clematis Justa
-Clematis White Prince Charles
-Clematis Venosa Violacea.

Dobry wybór???
Miłego dnia Wam życzę ;:196 U nas ładna, słoneczna pogoda. Mam więc nadzieję, że uda mi się dzisiaj podziałać trochę na zewnątrz :tan
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj. No wspaniała lista powojników ;:215 . Chociaż z niej nie mam ani jednego ;:oj . Wiosną przyjdzie mi jeden taki co u Ciebie czyli Inspiration Zoin. Pozostaje nam czekać na wiosnę. U mnie też piękna pogoda ale niestety chyba nic nie zrobię. Mąż ma dzisiaj wyjątkowo na 15:30 do pracy a ja zaraz jadę z córką na zajęcia więc lipa. Pozdrawiam i miłej pracy życzę :wit.
Awatar użytkownika
Ela_2015
500p
500p
Od: 26 gru 2015, o 16:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zaszalałaś Andziu ,teraz krateczki musi Twój M szykować lub pergolę.
Jak Twoje pociechy wyzdrowiały?
Ela
Awatar użytkownika
spagusia
200p
200p
Od: 4 maja 2010, o 21:40
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Już czekam na te Twoje powojniki w rozkwicie!
Agnieszka/Adzia
Duc in altum!
Adziowa Chwaszczoria
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

Ewelinko z powojnikami to chyba tak jak z gonieniem króliczka ;:306 Ile by się ich nie miało, to i tak ciężko mieć wszystkie odmiany- zresztą to samo tyczy się róż ;:224

Elu tak, tak- myślę, że kratki i pergole będą się sukcesywnie tworzyć. Ale mam też sporo miejsc do zasłonięcia i chyba zrezygnuję z milinu na rzecz powojników ;:224

Spagusia ja nie tylko na powojniki czekam. U mnie buro i pusto i każda posadzona roślinka, każdy posiany kwiatek będzie mnie niesamowicie cieszył.

Dzisiaj znów przekonałam się, że lepiej sobie nic nie planować. Wczoraj myślałam, że uda się coś porobić na zewnątrz ale, że życie plany weryfikuje, to udało mi się tylko posadzić cebule irysków i posiałam trochę sałaty i rzodkiewki w tunelu foliowym. Wiosnę i u mnie czuć. Wietrzyłam dzisiaj mieszkanko- ach to wspaniałe wiosenne powietrze ;:167
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Cieszę się, że dzieciaczki zdrowe. ;:138
Lista powojników zaiste imponująca. ;:303
Będzie się działo! ;:215
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

Lucynko, tak zaiste to się będzie działo :;230 Jeśli podobna pogoda będzie się utrzymywać w drugiej połowie lutego (wtedy mamy ferie), to muszę chłopców gdzieś sprzedać na pierwszy tydzień wolnego, bo z nimi ciężko popracować na zewnątrz. W drugim tygodniu ferii mamy szpital i sporo wizyt ale przez pierwszy tydzień można by robotę podgonić ;:131 Pomyślę i może coś wymyślę ;:224
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Andziu imponująca lista powojników! nie zagłębiałam się w opisy i ciekawa jestem czy będą kwitły w jednym czasie czy na przemiennie. Nie mam żadnego z nich :D Ciekawa jestem jak je rozplanujesz ;:173
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andzia Ty się tak nie śpiesz z robotą bo nie będziesz miała co robić w kwietniu ;:306 .
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

Witajcie w ten pochmurny dzień. Deszczyk pokrzyżował mi plany bo miałam działać do nocy na zewnątrz.

Marysiu ja sama jeszcze nie wiem, gdzie je posadzę ;:306 Jakaś tam koncepcja jest a reszta wyjdzie w praniu ;:108 Wybierałam powojniki, które różnią się pomiędzy sobą okresem kwitnienia także zobaczymy jak to będzie ;:224

Ewelinko wiesz, jest takie powiedzenie, że inteligentny człowiek zawsze sobie znajdzie zajęcie ;:306 A tak na poważnie, to prac porządkowych jest tyle, że nie wiem, czy się w tym roku wyrobię z jakimś przyzwoitym ogarnięciem działki ;:224 A jak zacznie się pielenie warzywniaka, truskawek to ilość luźniejszego czasu mocno się skurczy.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu a ja z kolei często słyszę od mojego L. że głupiego robota kocha jak sobie wymyślę w ogrodzie nową rabatkę albo rewolucję na już istniejącej ;:306
Napisałaś kilka stron wcześniej: " ..... im więcej ogrodów oglądam, tym bardziej zaczynam się martwić ;:131 Sadzonki drzew, krzewów są strasznie drogie, niestety. Jak ma się do nasadzeń mały obszar to finansowo sporo lżej a jak jest te niespełna 30a i na działce tylko ziemia, to jest nad czym dumać i za kieszeń zaczynam się łapać ;:131"
Kochana - żaden ogród nie powstał w ciągu jednego sezonu, no chyba - że ktoś sobie zamówi firmę ogrodniczą...ale przecież to najfajniejsza sprawa zrobić coś samemu. Ja bym nie wpuściła nikogo do mojego ogrodu choćbym parę milionów w totka trafiła ;:108
Masz fajne pomysły - roślinkami i ich cenami się tak bardzo nie martw. My się tutaj chętnie dzielimy nadwyżkami. i samemu można spróbować coś wyhodować. Wiesz jaki ja mam ogromny sentyment do takich roślin!
Fajnie, że Twoi synkowie już zdrowi. Chociaż to już bardzo dawno było ale dotąd pamiętam ten stres jak moje dzieci chorowały.
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p

Post »

Aniu, wiem, że tutaj no forum jest wiele życzliwych osób- przekonałam się już o tym. ;:167
A dzisiaj zajmowałam się takim oto majdanem:
Obrazek
I chyba jak zwykle przeliczyłam swoje możliwości, bo przez około dwie godziny udało mi się dokładnie oczyścić powierzchnię około 4m2 ;:223 Jedno wielkie wykopalisko... Szopka widoczna z lewej strony ma zostać rozebrana a na jej miejsce planujemy postawić wiatę z blachy. Pustaki znajdą lokum w innym miejscu. Planuję tam zrobić jakąś większą rabatę- powojniki i róże w roli głównej :tan
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”