Irek_2 jeżeli pojawiają się plamki to jednak musisz pryskać po zbiorze na grzybowe choroby.

, może nieświadoma pomyłka, albo wrzucił do paczki co miał. Niedawno napisałam do sprzedawcy i foto wysłałam, ale nie raczy odpowiedzieć. Ech, zakupy na aal. Truskawki w smaku Ok, tylko chorowite trochę, będę musiała o nie bardziej zadbać niż o pozostałe.
  , może nieświadoma pomyłka, albo wrzucił do paczki co miał. Niedawno napisałam do sprzedawcy i foto wysłałam, ale nie raczy odpowiedzieć. Ech, zakupy na aal. Truskawki w smaku Ok, tylko chorowite trochę, będę musiała o nie bardziej zadbać niż o pozostałe.

Czy to kwestia nawożenia czy wina może agro pod którymi jest cała uprawa?
 Czy to kwestia nawożenia czy wina może agro pod którymi jest cała uprawa?

Owoców bardzo dużo, tylko jak sucho pokładają się trochę łodygi, po podlaniu wstają i jest ok, ale już mają plamki drobne plamistości. Niczym nie pryskam, po zbiorach w lipcu znów zetnę liście na kilka cm od ziemi. Mam kilka odmian ale mój faworyt to Elsanta, duże smaczne owoce, zdrowe liście.
  Owoców bardzo dużo, tylko jak sucho pokładają się trochę łodygi, po podlaniu wstają i jest ok, ale już mają plamki drobne plamistości. Niczym nie pryskam, po zbiorach w lipcu znów zetnę liście na kilka cm od ziemi. Mam kilka odmian ale mój faworyt to Elsanta, duże smaczne owoce, zdrowe liście.

Niestety u mnie na coś chorowały odglebowo, została mi połowa tych truskawek, a przyjechały z taką dokumentacją i tyloma dyplomami, że chyba ja tylu nie mamanulab pisze:U mnie taka super zdrowa jest Honeoye .Smak owoców średni ,ale poza tym jest niezawodna i plon zawsze dobry .
Nie wszystkie odmiany da się uprawiać tak zupełnie bez ochrony .
 Ponoć sadzonki frigo są bardziej podatne na choroby korzeni.
 Ponoć sadzonki frigo są bardziej podatne na choroby korzeni. 
 Wcześniejsza od
  Wcześniejsza od i niestety u każdego cienko w tym roku z plonowaniem. Aura chyba truskawkom nie sprzyjała tej wiosny.Kwitły obficie ,ale mało nawiązały ,w dodatku dużo truskawek jest niekształtnych. Ale na szczęście jest dużo innych owoców: czereśnie, maliny, porzeczki - gałęzie się uginają.
 i niestety u każdego cienko w tym roku z plonowaniem. Aura chyba truskawkom nie sprzyjała tej wiosny.Kwitły obficie ,ale mało nawiązały ,w dodatku dużo truskawek jest niekształtnych. Ale na szczęście jest dużo innych owoców: czereśnie, maliny, porzeczki - gałęzie się uginają.