Ogródek Gosi cz. 14
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Gosi cz. 14
Musisz popracować nad Emem i uda się też z kolejną rabatką
Ty jesteś skuteczna - powoli, a do celu 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Gosiu,nic nie masz napchane ,jest dobrze,gdybyś miała więcej luzu to miałabyś napchane chwastów i naokoło byś plewiła,nie możesz rezygnować z roślin jak Ci się podobają ,bo też będziesz niezadowolona uważam ,że super masz nasadzenia,ja też tak bym zrobiła, 
-
alinaK

- Od: 16 lut 2010, o 19:11
Gosiu a cóż to nowy trawniczek się szykuje na wiosnę ?.
Z rabat mówisz że się wylewa ,niech się wylewa ,wtedy pięknie i bujnie rabata wygląda ,dobrze mówisz że roślinki muszą blisko siebie ...ja to dopiero mam ścisk ...a jeszcze kupuje ..już nawet ze sobą nie walczę
Z rabat mówisz że się wylewa ,niech się wylewa ,wtedy pięknie i bujnie rabata wygląda ,dobrze mówisz że roślinki muszą blisko siebie ...ja to dopiero mam ścisk ...a jeszcze kupuje ..już nawet ze sobą nie walczę
- baasik

- Od: 29 sie 2013, o 16:23
No właśnie
Wprawdzie czasami z tego przytulania wychodzi duszenie
, ale co tam - wystarczy odpowiednio szybko zareagować 
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Gosiu! Ja jeszcze nie dokończyłam rabaty, a już muszę ją poszerzać, bo jak posadziłam wiosną roślinki, to się przytulały, tyle że latem to część tej miłości nie przeżyła... 
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Gosiu, wybaczamy zakupy,
co ta zima z ludźmi robi, ja kupiłam róże. 
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Przytulanie się to jeszcze pół biedy, gorzej jak w tym ścisku dochodzi do czegoś więcej i nie wiadomo, gdzie jedno się kończy, a drugie zaczyna 
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
U mnie to wręcz zbrodnią zaduszenia się skończyło, ale co zrobię gdy nie lubię pustego... 
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
)Nadzieja umiera ostatnia...
- baasik

- Od: 29 sie 2013, o 16:23
No niestety, trzeba pilnować te morderczo usposobione bestie 
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Dziewczyny, czy Wy też czujecie w powietrzu wiosnę?
Ja dzisiaj nawet słyszałam śpiewy ptaków.
Czy ze mną jest niedobrze?
Bo za oknem pada śnieg
Monia, to jest strasznie trudny egzemplarz. Musze naprawdę robić wszystko dyskretnie i powoli. Jest taki uparty, ale daję radę. I tak na rabatach robię już co chcę. Tutaj wcale mi sie nie wtrąca.
Może za jakiś czas da mi wolną rękę w całym ogrodzie?
Martuś, z tymi chwastami masz całkowitą rację. Faktycznie mam mniej pielenia. A nawet jak jakis chwaścik sie pojawi to go za bardzo nie widać. Nie umiem zrezygnować z roslin. Szczególnie z tych które już mam. Mogę się powstrzymać od kupowania, ale te które juz rosną sa dla mnie drogocenne. Szczególnie, że sporo z nich dostałam od kochanych ludzi
Alinko, w zeszłym roku zrobiłam cały tył trawnika. Teraz zostały bczki i przód. To już niewielkie kawałki, ale i tak chcę podzielić na 2 etapy.
Ja walczę. Czasem tym roslinkom taki ścisk przeszkadza. Dlaczego mam im jeszcze pogarszać życie?
Ale to strasznie męczące
Basiu, no przecież jest powiedzenie, że ktoś kogoś zadusił z miłości
Staram się jak mogę nie sadzić ogrodowych dusicieli.
Albo trzymam ich w ryzach
Renatko, ale ja mam tak cały czas. Sadzę, a na drugi rok wszystko przesadzam. Tylko przednie rabaty w miarę nietknięte. Wydaje mi się, że to nie o to przytulanie chodzi, ale raczej o to, że niektóre roslinki nie potrafią poradzić sobie w naszych warunkach. Zobacz że u Ciebie ostróżki rewelacyjnie rosną, a u mnie giną. A miały całkiem luźno. A może za luźno?
Ja ciągle o tych ostórżkach
Iguś, niesamowite.
To przez forum
Mam tak samo
Wandziu, o to własnie chodzi. Czasem cięzko jest rozpatrzeć kto zacz. Chociaż ostatnio porobiłam u siebie trochę porządków i chyba na razie bedzie można rozróżnić kto jest kto. Ale nadal znajdą się rośliny, które, żeby zobaczyć, trzeba będzie rozgarnąc wszystko wokół
Ale już mniej

Ja dzisiaj nawet słyszałam śpiewy ptaków.
Czy ze mną jest niedobrze?
Bo za oknem pada śnieg
Monia, to jest strasznie trudny egzemplarz. Musze naprawdę robić wszystko dyskretnie i powoli. Jest taki uparty, ale daję radę. I tak na rabatach robię już co chcę. Tutaj wcale mi sie nie wtrąca.
Może za jakiś czas da mi wolną rękę w całym ogrodzie?
Martuś, z tymi chwastami masz całkowitą rację. Faktycznie mam mniej pielenia. A nawet jak jakis chwaścik sie pojawi to go za bardzo nie widać. Nie umiem zrezygnować z roslin. Szczególnie z tych które już mam. Mogę się powstrzymać od kupowania, ale te które juz rosną sa dla mnie drogocenne. Szczególnie, że sporo z nich dostałam od kochanych ludzi
Alinko, w zeszłym roku zrobiłam cały tył trawnika. Teraz zostały bczki i przód. To już niewielkie kawałki, ale i tak chcę podzielić na 2 etapy.
Ja walczę. Czasem tym roslinkom taki ścisk przeszkadza. Dlaczego mam im jeszcze pogarszać życie?
Ale to strasznie męczące
Basiu, no przecież jest powiedzenie, że ktoś kogoś zadusił z miłości
Staram się jak mogę nie sadzić ogrodowych dusicieli.
Albo trzymam ich w ryzach
Renatko, ale ja mam tak cały czas. Sadzę, a na drugi rok wszystko przesadzam. Tylko przednie rabaty w miarę nietknięte. Wydaje mi się, że to nie o to przytulanie chodzi, ale raczej o to, że niektóre roslinki nie potrafią poradzić sobie w naszych warunkach. Zobacz że u Ciebie ostróżki rewelacyjnie rosną, a u mnie giną. A miały całkiem luźno. A może za luźno?
Ja ciągle o tych ostórżkach
Iguś, niesamowite.
To przez forum
Mam tak samo
Wandziu, o to własnie chodzi. Czasem cięzko jest rozpatrzeć kto zacz. Chociaż ostatnio porobiłam u siebie trochę porządków i chyba na razie bedzie można rozróżnić kto jest kto. Ale nadal znajdą się rośliny, które, żeby zobaczyć, trzeba będzie rozgarnąc wszystko wokół
Ale już mniej

- Mufka

- Od: 11 lut 2009, o 20:02
Gosiu, rabaty jak z bajki
Marzy mi się taki bujny gąszcz roślin !
A wiosna już naprawdę do nas puka - widziałam jak sroki znoszą gałązki budując gniazdo na brzozie
Marzy mi się taki bujny gąszcz roślin !
A wiosna już naprawdę do nas puka - widziałam jak sroki znoszą gałązki budując gniazdo na brzozie
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
- masakra0888
- 200p

- Od: 5 paź 2014, o 14:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
a co to za kamień użyty na schodach ?
daje radę nie kruszy się ? 
- Fabi 12
- 1000p

- Od: 18 sty 2010, o 21:20
Witaj Gosiu.Margo2 pisze:Teresko, niestety teren nie do ruszenia.![]()
Tylko mogę uszczuplać powoli, niezauważalnie![]()
Jak już mnie dostrzegłaś , to grzech czegoś nie napisać.
Pamiętam , że razem zaczynaliśmy przygodę z F, a Ty już 14 wątek, szalejesz Kobieto.
Tak jakoś prymulkowo się zrobiło u Ciebie.
Ciężko nadrobić 14 wątków.
Z tym trawnikiem to Ci powiem, że masz upartego M, ale jak byś co roku na wiosnę coraz to szersze kanciki robiła
Pozdrawiam Fabiola.
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
Mój ogród - Fabi 12 - Witam w moim ogrodzie ...
- justi177

- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Gosia, czy rutewka u Ciebie ma trochę słońca, czy sam cień? Raczej hostowisko, i rutewka, jest od północnej strony, jeśli dobrze pamiętam...
Pozdrawiam