Moje kwiaty od A do Ż cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje kwiaty od A do Ż cz.5

Post »

Chwila na górnym..zanim na dobre się rozleje..zapowiadają ulewy do niedzieli...oby się nie sprawdziło ;:oj

jedna z części..
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Reniu cudownie wygląda. ;:138
Piękny ten czosnek wielkoluda :heja hosty uwielbiam i każde podziwiam, mają śliczne liście i takie ładne już masz kępy. :wit
Pieknie wkomponowałaś azalie. ;:333
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

RENIA.......jaka różnica jest między gorą a dołem.....bo ja mam zaległości.........a twoje hostowiska to chyba już wiekowe....miejsca to one potrzebują sporo.......piękne.....
a co to te Twoje mangoldy.....po radlinkach myślę o ziemniakach ale ich nie widzę......
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiula17.Kasiu hosty te już wieloletnie kilka razy dzielone...porozdawane....mam jeszcze kilka innych odmian ale są młodsze i mniejsze....czosnek też bardzo lubię w ogrodzie mam go w różnych miejscach biały i fioletowy..dziękuję za pochwały i odwiedziny ;:196
leszczyna..Krysiu moja działka jest dwupoziomowa..i tak sobie nazwałam górny przed domem a dolny niżej położony dzieli go skarpa za domem..hostowiska jak już wspomniałam są wiekowe..chyba od samego początku je mam czyli ponad 10lat..ale teraz to już zminiaturyzowane...bo podzielone... :wink: zaczęły mi zajmować za dużo miejsca i zasłaniać całą ścieżkę..więc podzieliłam na kilka mniejszych i zrobiłam nowe nasadzenia z tyłu domu..robią mi za mini żywopłot ;:7

Obrazek

Jeśli chodzi o mangoldy to są buraki naciowe..mam o zielonych liściach i bordowych ..a sieję i sadzę wszystko w radlinkach bo tak robią sąsiedzi ...a ja u nich tylko wynajmuje....pole.. ;:108 mówią że lepiej jest okopywać..oni sadzą ziemniaki ja niestety nie mam na tyle miejsca,,bardziej zależy mi na warzywach..mam 4 rodzaje fasoli szparagowej, pietruszki japońską i naciową,burak ćwikłowy,skorzenerę,koper,jarmuż,cukinie ,dynie,pomidory,sałaty,pory ,selery,marchew....
tak wygląda teraz
moje jest po prawej do włókniny...reszta sąsiadów...w tamtym roku miałam po lewej ale że zmienili teraz i ziemniaki posadzili po drugiej stronie..więc i mnie się dostał inny kawałek ;:7

Obrazek

Pozdrawiam...majowo..druga część górnego..

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

wczoraj poprosiłam M.i zrobił mi dwa nowe płotki..zagradzam sobie ścieżki aby pies nie biegał po rabatkach bo łamie mi kwiatki... ;:7 jeden koło studni...drugi koło czereśni..
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam z rana przy porannej kawie, przez forum nie mogę jej dopić. :;230
Sporo warzyw :heja :heja ale zawsze to zdrowo i smacznie. ;:138
Kawałek Twojego ogrodu pokazany ślicznie, bardzo pięknie się prezętują krzewy i iglaki w kompozycji z bylinami.
Płotki to super pomysł ale lepiej tak niż zerkać na potrącone lub połamane cudeńka. ;:202
Brawa dla M. ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Kasiu..ja poranną kawę wypiłam w ogrodzie..tak już się przyzwyczaiłam i bez względu na pogodę..bo za oknem leje..no chyba ze burza wtedy nie wychodzę.. ;:7 lubię tak sobie z rana posiedzieć pod dachem przed domem i patrzeć jak wszystko rośnie..jak nie pada zaliczam poranny obchód z psem..ale czasem i z parasolem wędruję.. ;:306 Przy okazji zawsze coś tam zaplanuję do roboty.. ;:108Warzywa w większości hoduję dla siostry...jest chora i potrzebuje specjalnej diety opartej na nich... Dziękuję za pochwały i odwiedziny...życzę udanego dnia ;:196 oczywiście M.również dziękuje.. ;:333
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Reniu bardzo podoba mi się figurka zrobiona przez Ciebie, miałaś świetny pomysł no i oczywiście pięknie Ci to wyszło. Jesteś bardzo zdolna.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Witam Reniu, u mnie również przeszedł mróz i na dodatek gradobicie, ale przyroda da sobie radę...
Piękną zrobiłaś figurkę, życzę ;:3 bo cały czas leje i jest zimno. :wit
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

RENIU...... już teraz wiem co to takiego mangoldy....ale po raz pierwszy spotykam taką nazwę i buraki naciowe....u mnie się nie sadzi.....

tez bym chciała ogród dwupoziomowy.........mój zaczyna być maławy :;230
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

danutab..Danuś..dziękuję.. ;:196 tak jakoś wyszło:)

123katex..również dziękuję.. ;:196 .a słonce to by się przydało..bo mnie zalało i pasowałoby trochę osuszyć.. ;:223 a to na zmianę deszcze burza i deszcz.. ;:222

leszczyna.. Krysiu z czasem każdy ogród zaczyna być maławy :;230 ..no fajnie mam z tymi poziomami..ale od czasu do czasu dolny mi zalewa...niedrożna fosa przy drodze wyżej mojej działki ..i tak właśnie miałam wczoraj..i dzisiaj dokładka..ziemia jak gąbką..po trawie chodzi się jak po moczarach..dwa dni ulewy ..burze z gradem..i mam wszytko zalane..nawet grzędy u sąsiadów ;:223 ratowałam co mogłam robiłam zapory,dreny kopałam..i teraz czekam aż będzie ładnie aby wyschło..
zaczyna zalewać dolny..około 20.30..później już fotek nie robiłam waliło piorunami..ale woda na trawniku wyżej kostek sięgała...

Obrazek Obrazek
.
..4 rano..
woda zeszła..moje prowizorki coś pomogły..

Obrazek Obrazek

dreny kopałam..aby odprowadzić wodę..na dolnym i na rzędach...
Obrazek Obrazek

dzisiaj o 19 woda jeszcze stoi..bo nadal ulewy były..

Obrazek

tak więc trzeba teraz czekać..na lepsze dni... ;:3 pozdrawiam
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj Renatko u mnie podobnie ale pada dopiero tak solidnie od wczoraj wieczorem. ;:185
Warto jak widać walczyć nawet o skrawek naszej zieleni i i również mam dreny porobione. ;:7
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

RENIU....... dobrze że już nie pada i chyba koniec opadów, zapowiadają sloneczko i ciepełko...woda wyparuje a rośliny ruszą jak szlone........u mnie po południu już słoneczko świeciło.....
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Reniu,ja miałam tak samo w ogrodzie 4 dni deszczów to koszmar ,z ogrodu było jezioro,przestało padać dzisiaj o 16 i woda pomału opada ,ale w rabatach grzęzawisko ,rośliny umęczone ,i trzeba je pryskać przeciw grzybowi ,bo zapowiadają teraz upały,pozdrawiam :wit ;:196
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

U mnie to samo , ale już słoneczko wygląda i miejmy nadzieję że zostanie na dłużej, czego serdecznie życzę. ;:3 :wit
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

123katex..koziorozec..leszczyna...Kasiula17..Dziewczyny dziękuję... ;:196 ..teraz po ulewach znowu upały..i tak to jest z tą pogodą..nie ma umiarkowania.. ;:oj
Ja rankiem i wieczorkiem staram się okopywać rzędy na warzywach..bo zamulone..a miedzy czasie w ogrodzie coś się zawsze robi...tak leci dzień za dniem..ale już mi mało czasu zostało..do lipca..więc muszę się spieszyć aby w miarę zostawić obrobione.. ;:333
kolory w ogrodzie się zmieniają z wiosennych na letnie..i dalej jest wyprzedzenie o miesiąc do przodu.. ;:108

parę fotek..
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

-- Pt 23 maja 2014 16:47 --
Orliki sieją się same..i mam je w różnych miejscach ogrodu..:)

Obrazek Obrazek
Jedyni niebieski pełny..fotka środkowa..posadzony jest znowu w tym samym miejscu:)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”