Kasiula17.Kasiu hosty te już wieloletnie kilka razy dzielone...porozdawane....mam jeszcze kilka innych odmian ale są młodsze i mniejsze....czosnek też bardzo lubię w ogrodzie mam go w różnych miejscach biały i fioletowy..dziękuję za pochwały i odwiedziny
leszczyna..Krysiu moja działka jest dwupoziomowa..i tak sobie nazwałam górny przed domem a dolny niżej położony dzieli go skarpa za domem..hostowiska jak już wspomniałam są wiekowe..chyba od samego początku je mam czyli ponad 10lat..ale teraz to już zminiaturyzowane...bo podzielone...

zaczęły mi zajmować za dużo miejsca i zasłaniać całą ścieżkę..więc podzieliłam na kilka mniejszych i zrobiłam nowe nasadzenia z tyłu domu..robią mi za mini żywopłot
Jeśli chodzi o mangoldy to są buraki naciowe..mam o zielonych liściach i bordowych ..a sieję i sadzę wszystko w radlinkach bo tak robią sąsiedzi ...a ja u nich tylko wynajmuje....pole..

mówią że lepiej jest okopywać..oni sadzą ziemniaki ja niestety nie mam na tyle miejsca,,bardziej zależy mi na warzywach..mam 4 rodzaje fasoli szparagowej, pietruszki japońską i naciową,burak ćwikłowy,skorzenerę,koper,jarmuż,cukinie ,dynie,pomidory,sałaty,pory ,selery,marchew....
tak wygląda teraz
moje jest po prawej do włókniny...reszta sąsiadów...w tamtym roku miałam po lewej ale że zmienili teraz i ziemniaki posadzili po drugiej stronie..więc i mnie się dostał inny kawałek
Pozdrawiam...majowo..druga część górnego..
wczoraj poprosiłam M.i zrobił mi dwa nowe płotki..zagradzam sobie ścieżki aby pies nie biegał po rabatkach bo łamie mi kwiatki...

jeden koło studni...drugi koło czereśni..