Skrętniki mnie zachwyciły
- Gracjella
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 kwie 2014, o 20:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Skrętniki mnie zachwyciły
Wspaniale...niech ten stan trwa jak najdłużej...

Zapraszam do moich wątków:
Kwiaty w sercu; Kwiaty w sercu II Sprzedam, wymienię nadwyżki
Jeśli w Twoim sercu wyrośnie kwiat- świat wokół Ciebie staje się ogrodem.
Kwiaty w sercu; Kwiaty w sercu II Sprzedam, wymienię nadwyżki
Jeśli w Twoim sercu wyrośnie kwiat- świat wokół Ciebie staje się ogrodem.
- _LeNa_
- 500p

- Od: 24 maja 2012, o 19:19
Jak miło popatrzeć na te kwiatuszki..
Wszystkie bez wyjątku ładne, ale najbardziej spodobał mi się Blue Frills 
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Gracjella-Grażynko wygląda na to że ten stan będzie trwał jeszcze długo bo na roślinkach masa świeżych pąków, warunki maja teraz sprzyjające, sporo słońca za oknami i nie jest tak gorąco.
_LeNa_-Magda bardzo czekałam na kwiaty u Blue Frills ale się trochę zawiodłam bo kwiatki małe.Może jak sadzonka podrośnie to pokaże się z lepszej strony na tę chwilę szału nie ma.
_LeNa_-Magda bardzo czekałam na kwiaty u Blue Frills ale się trochę zawiodłam bo kwiatki małe.Może jak sadzonka podrośnie to pokaże się z lepszej strony na tę chwilę szału nie ma.
Jolu , z tych ostatnich najbardziej mi wpadł w oko DS Estet 
- nowapasja
- 1000p

- Od: 28 sty 2011, o 10:25
Śliczne
Coraz bardziej mi się podobają
I co tu zrobić jak w domu miejsca jak na lekarstwo 
Jolu, mam pytanie o Cartiera ( u mnie dopiero dwulistkowy, więc na kwitnienie jeszcze trochę poczekam) - czy on ma zielonkawą falbankę, czy to tak tylko na zdjęciach wychodzi.
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
- jola1

nowapasja-Olu zawsze można się postarać o jakiś regalik składany albo półeczki, no ale ja rozumiem że nie można mieć wszystkiego, u mnie tez miejsca coraz mniej, jeden parapet mam zajęty przez maluchy ale te maluchy w przyszłym roku już będą miały właściwe rozmiary i na tym parapecie nie zmieszczą się wszystkie i już rozmyślam o kolejnym regale.
izary-Iza dla Ciebie jeszcze raz Ds Estet.W rzeczywistości jest ciemniejszy i ta biała obwódka jest bardziej kontrastowa.

kaska1ge-Kasiu Cartier ma taką obwódkę w kolorze zgniłej zieleni a dla mnie raczej w kolorze starego złota bo to taki mały klejnocik.Jest śliczny, długo na niego polowałam ale było warto. Mój to młodziak i kwiaty jeszcze nie są idealnie wykształcone ale i tak jestem w nim zakochana.
izary-Iza dla Ciebie jeszcze raz Ds Estet.W rzeczywistości jest ciemniejszy i ta biała obwódka jest bardziej kontrastowa.

kaska1ge-Kasiu Cartier ma taką obwódkę w kolorze zgniłej zieleni a dla mnie raczej w kolorze starego złota bo to taki mały klejnocik.Jest śliczny, długo na niego polowałam ale było warto. Mój to młodziak i kwiaty jeszcze nie są idealnie wykształcone ale i tak jestem w nim zakochana.
Jolu, pięknie kwitną Twoje skrętniczki
Rzeczywiście masz perełki, u mnie żadnego z nich nie ma
Moją uwagę przykuł ten śliwkowy z ostatniej fotki. Niezwykle urokliwy, zarówno z powodu koloru jak i pokroju kwiatka 
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Jolu zastanawiam się skąd bierzesz takie cuda
Czy te wszystkie fikuśne kwiatki dostępne są w Polsce, bo ja takich nie spotkałam.
Tak bardzo żałuję, że nie potrafię z nimi postępować, bo są prześliczne.
Czy te wszystkie fikuśne kwiatki dostępne są w Polsce, bo ja takich nie spotkałam.
Tak bardzo żałuję, że nie potrafię z nimi postępować, bo są prześliczne.
- jola1

izary-Iza rzeczywiście jest ładniutki chociaż w rzeczywistości jest bardziej wyrazisty ale moim faworytem , oprócz tych pana Kleszczyńskiego, jest Cartier może dla tego że był długo moim marzeniem.
gianna-mój aparat niestety nie oddaje dobrze wszystkich kolorów i bardzo ciężko było mi uchwycić właściwy kolor u Arki no i nie udało się to w 100% ale już jestem bardzo blisko.
heliofitka-Iwonko jak najbardziej te wszystkie odmiany są dostępne w Polsce, nie ukrywam że trochę kosztują no ale .....
Ja skupiłam swoje zainteresowania tylko na skrętnikach i poza nimi niewiele innych kwiatów mam w domu ale i miejsca na inne brak.
gianna-mój aparat niestety nie oddaje dobrze wszystkich kolorów i bardzo ciężko było mi uchwycić właściwy kolor u Arki no i nie udało się to w 100% ale już jestem bardzo blisko.
heliofitka-Iwonko jak najbardziej te wszystkie odmiany są dostępne w Polsce, nie ukrywam że trochę kosztują no ale .....
Ja skupiłam swoje zainteresowania tylko na skrętnikach i poza nimi niewiele innych kwiatów mam w domu ale i miejsca na inne brak.
- koniczynka2014
- 1000p

- Od: 12 kwie 2014, o 08:49
Cudne skrętniki , a Cartier wręcz zjawiskowy 
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=75337
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Kiedy weszłam na forum miałam około 20-tu no może 30-tu roślin.
Wraz ze wzrostem wiedzy (wielu kwiatków nie znałam) robiło się coraz ciaśniej na parapetach
Pewnego dnia spojrzałam na nie obiektywnie i doszłam do wniosku, że brakuje na nich tylko "dziada z babą".
Teraz podchodzę do zakupów racjonalnie i biorę tylko określone gatunki roślin.
Widzę Jolu, że ty szybciej odkryłaś, co cię "kręci"
W takiej sytuacji nie żal wydawać pieniążków (choćby trochę większych), bo nie będzie to kolejna "zapchajdziura"
o której zapomnisz za kilka dni.
Wraz ze wzrostem wiedzy (wielu kwiatków nie znałam) robiło się coraz ciaśniej na parapetach
Pewnego dnia spojrzałam na nie obiektywnie i doszłam do wniosku, że brakuje na nich tylko "dziada z babą".
Teraz podchodzę do zakupów racjonalnie i biorę tylko określone gatunki roślin.
Widzę Jolu, że ty szybciej odkryłaś, co cię "kręci"
W takiej sytuacji nie żal wydawać pieniążków (choćby trochę większych), bo nie będzie to kolejna "zapchajdziura"
o której zapomnisz za kilka dni.