DOROTKO gdzie kupowałaś te piękne odmiany?
Ogródek to moje drugie życie cz.5 ...już za chwilę wiosna
- Matemax
- 1000p

- Od: 14 sty 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek to moje drugie życie cz.5 ...już za chwilę wiosna
Ten pierwszy zdecydowanie najpiękniejszy 
- dorcia7
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mateusz mam kilka sprawdzonych sklepów internetowych i sprzedawców na allegro,bez obaw tam kupuję
- Matemax
- 1000p

- Od: 14 sty 2010, o 19:27
A możesz zdradzić mi na pw?
Chodzi mi szczególnie o floksy, bo nie udało mi się nigdy trafić.
- dorcia7

masz linki na pwMatemax pisze:A możesz zdradzić mi na pw?![]()
- gracha
- 1000p

- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Floksy bardzo mi się też podobają ,napatrzyłam się na te śliczności u Ciebie bo ja mam tylko dwa, biały i fioletowy, jak na razie nie mam miejsca na więcej ,jak to dobrze że można pooglądać tylko nie czuć zapachu 
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Dorotko we floksach zakochałam się w zeszłym roku i zakupiłam dwa-różowy i fiolet ale jak oglądam Twoje to mam ochotę na więcej. Jest tyle odmian a wszystkie piękne 
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tak, masz rację floksy są piękne i cudnie pachną 
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Witaj Dorotko, byłabym bardzo wdzieczna gdybyś doczytała i napisała mi co oni tam piszą 
Kusisz i to bardzo. Floksy są na liście zakupów ale nie w tym roku ale tak kochana kusisz że ja nie wiem czy sie na jednego nie zdecuduję.
http://images61.fotosik.pl/660/beae99b6942fde33.jpg-pi ękny
Dorotko napisz mi proszę czy one wszystkie ładnie pachną? Czy też są odmiany które nie pachną?
Kusisz i to bardzo. Floksy są na liście zakupów ale nie w tym roku ale tak kochana kusisz że ja nie wiem czy sie na jednego nie zdecuduję.
http://images61.fotosik.pl/660/beae99b6942fde33.jpg-pi ękny
Dorotko napisz mi proszę czy one wszystkie ładnie pachną? Czy też są odmiany które nie pachną?
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
To się nazywa czytać ze zrozumieniemdorcia7 pisze:Aga wczytajcie się w posta,to nie ja te sadzonki robię, Mateusz musi dać Wam wskazówki , a Ty kochaniutka wątek zamknęłaś,a ogrodowy kiedy otworzysz? wiosna u mnie już jest![]()
Dorotko wątek otworzę z pierwszym wiosennym kwiatuszkiem
- dorcia7

Grażynko ja na floksy zawsze miejsce znajdę,mam nawet obsadzony irysami syberyjskimi i floksami-na przemian-pień czereśni 
Aniu ja nie twierdzę,że trzeba mieć wszystkie odmiany,ale jak masz dwa w różu i fiolecie to zainwestuj w Laurę albo w Bright Eyes,bedą się kolorystycznie komponować a wprowadzą trochę zamieszania w Twój duet
Iwonka masz rację są ładne,wysokie,wiec widać je nawet na niższymi roślinami,pachną pięknie i szybko się rozrastają ,może nie wszystkie jednakowo,ale z roku na rok kępa jest większa
Aniu ja nie twierdzę,że trzeba mieć wszystkie odmiany,ale jak masz dwa w różu i fiolecie to zainwestuj w Laurę albo w Bright Eyes,bedą się kolorystycznie komponować a wprowadzą trochę zamieszania w Twój duet
Iwonka masz rację są ładne,wysokie,wiec widać je nawet na niższymi roślinami,pachną pięknie i szybko się rozrastają ,może nie wszystkie jednakowo,ale z roku na rok kępa jest większa
- dorcia7

Sylwia pachną wszystkie ,ale jedne intensywniej inne mniej,taki mój zwyczajny różowy np ma taki zapach że jak na dziełkę wchodzę ,a on rośnie przy ścieżce to zapach wędruje za mną długo,jak ja bym zaczynała przygodę z floksami to kupiłabym przynajmniej 3 odmiany ,jakie to już wybór jest spory,floksy wbrew pozorom nie są aż tak drogie,ja często jak kupuję inne rośliny czy roślinę którą mam upatrzoną sprawdzam czy dany sprzedawca ma jakieś ciekawe floksy,za przesyłkę i tak płacę więc nieraz biorę jednego lub dwa ,a kilka czy kilkanaście złotych do rachunku nie robi mi aż tak wielkiej różnicy,zresztą w sezonie na all... można kupić od ludzi którzy mają je w swoich ogrodach i sprzedają nadwyżki za 3-4 zł za sadzonkę,osobiście żałuję ,że tak późno zainteresowałam się floksami
co do kretów "Mam ogród " radzi-bezpłatny sposób wpity w ziemię pręt z zawieszonymi puszkami lub kupić solarny system dźwiękowy - z moich doświadczeń-puszki nic nie dają a solara mam zamiar kupić bo miałam odstraszacz na baterie i się sprawdził, dalej czytam -rośliny odstraszające to aksamitki , czosnek, w tunelach i wokół nich umiescić skórki cytryny , jeszcze lepiej jak się je wymiesza z listkami świeżej mięty i ostatni sposób z gazety -posadzić bazylię
Aguś no to czekam
co do kretów "Mam ogród " radzi-bezpłatny sposób wpity w ziemię pręt z zawieszonymi puszkami lub kupić solarny system dźwiękowy - z moich doświadczeń-puszki nic nie dają a solara mam zamiar kupić bo miałam odstraszacz na baterie i się sprawdził, dalej czytam -rośliny odstraszające to aksamitki , czosnek, w tunelach i wokół nich umiescić skórki cytryny , jeszcze lepiej jak się je wymiesza z listkami świeżej mięty i ostatni sposób z gazety -posadzić bazylię
Aguś no to czekam
- dorcia7

A teraz coś z wiosennych aktualności-wracałam dziś z pracy od niepamiętnych czasów pieszo,jak idę do domu mijam szereg domków jednorodzinnych ,przed domami kaźdy ma wąski przedogródek , rośliny mają tam zacisze bo "za plecami" jest budynek,a domy wzdłuż chodnika więc odkrytej przestrzeni nie ma ,i tak kwitną przebiśniegi i krokusy,migdałek ma różowe pączki ,wychodzą tulipanki,czyli wiosna 
- wielkakulka

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
A poprosiłam Mateusza o info jak robić te sadzonki floksów. Przysłał mi link do artykułu o sadzonkach z pędów wierzchołkowych - w sumie to co wiedziałam. Ogólnie o wszystkih roślinkach, jak pobierać szczepki, moczyć w ukorzeniaczu i w ziemię....
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Dorotko floksy będę podziwiac u Ciebie a zakup będzie w przyszłym roku.
Wiesz butelek i puszek od piwa na drucie też próbowałam ale też nie zdało rezultatu. Aksamitki siałam koło ogóreczków i tam też kret buszował nawet w bazyli. Nie wiem co ja mam za bestie że niczego sie nie boją.
Krokusy już kwitły
i migdałek ma różowe pączki ojej ale widoczki miłe miałaś. W takim razie mamy wiosnę
Dziękuję za informacje z gazetki dużo ciepła i słoneczka życzę. 
Wiesz butelek i puszek od piwa na drucie też próbowałam ale też nie zdało rezultatu. Aksamitki siałam koło ogóreczków i tam też kret buszował nawet w bazyli. Nie wiem co ja mam za bestie że niczego sie nie boją.
Krokusy już kwitły
Ogród początki - zapraszam serdecznie
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Dorotko a masz może floksa Blue Boy, jestem ciekawa czy on rzeczywiście jest taki niebieski jak na fotkach