Ogród Marty cz. III
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Marty cz. III
Kupiła mi je Kasia (kubasia) w jakieś fabryce bombek koło Warszawy
Jak byłam u niej chciałam tam pojechać, ale ona jest czynna chyba dopiero od 15 października
Mówiła mi, że tam są cuda - cudeńka 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
W Krakowie też jest fabryka baniek,bo wnuk był z klasą na wycieczce w tej fabryce,w ich sklepiku można kupić przeróżne bańki i też całe zestawy do malowania baniek,już myślałam o tym że warto tam pojechać bo można by było samemu pomalować piękne kościółki ,chatki i Mikołaje ,a ja nie mam problemu z malowaniem
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Martuś kryształowe łosie są boskie 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu śliczna kolekcyjka banieczkowa. Miałam tyle pięknych baniek, ale okres choinek kiedy dzieci były małe sprawiły, że nie mam żadnej z dawnych lat
Jakoś u nas bańki bardzo się rozbijają i nie przykładam do nich aż tak wielkiej wagi i tym bardziej podziwiam u innych. Śliczne! przypomniałaś mi że ja też mam szklane figurki. Pozdrawiam świątecznie 
-
koziorozec

Aguś,miło,że znalazłaś w moim domu coś dla siebie
Marysiu,tak kocham banieczki,że od lat zbieram pojedyncze sztuki,w domu są 4 choinki ,na tej największej,pokazanej są te uzbierane przeze mnie,na drugiej są bańki z mojego rodzinnego domu , męża i zięcia rodzinnego domu ,patrząc na taką choinkę razem z kolorowymi światełkami ma się wrażenie jakby czas się zatrzymał bo w dzieciństwie też takie mieliśmy i nie umiem z tego zrezygnować,na trzeciej są same słomiane ozdoby ,a czwarta jest u dzieci w pokoiku ubierana całkowicie przez nich samych,więc widzisz troszkę się napracowaliśmy,one są oczywiście w różnych pomieszczeniach.
miłego świętowania
Marysiu,tak kocham banieczki,że od lat zbieram pojedyncze sztuki,w domu są 4 choinki ,na tej największej,pokazanej są te uzbierane przeze mnie,na drugiej są bańki z mojego rodzinnego domu , męża i zięcia rodzinnego domu ,patrząc na taką choinkę razem z kolorowymi światełkami ma się wrażenie jakby czas się zatrzymał bo w dzieciństwie też takie mieliśmy i nie umiem z tego zrezygnować,na trzeciej są same słomiane ozdoby ,a czwarta jest u dzieci w pokoiku ubierana całkowicie przez nich samych,więc widzisz troszkę się napracowaliśmy,one są oczywiście w różnych pomieszczeniach.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Marto Twój dom jest magiczny ....4 choinki

Witaj Marto pozwoliłam sobie w święta oglądnąć Twoje wątki jak też zaglądnęłam w wątek sprzedażowy. Zwróciłam uwagę na jednym z nich jest wężownik bardzo mi się podoba jeżeli tworzysz listę to proszę o zanotowanie mnie z białym Eukomisem bo mam ale inny. Zapraszam również do mojego ogrodu.
-
koziorozec

Marysiu,nie wiem czy magiczny,chciała bym ,żeby taki był, ale jest kolorowy przez światełka,choinki,bombki i stroiki,których jest więcej niż pokazałam ,przed domem też są światełka,uwielbiam taką bajkową atmosferę ,to taki powrót do mojego dzieciństwa,a ponieważ są w domu dzieci,może oni też będą kiedyś chciały tak wracać do czasu dzieciństwa
Mario,witaj w moim ogrodzie,na początku stycznia zrobię w nadwyżkach listę roślin,wydaje mi się że już byłam kiedyś u Ciebie ,ale bardzo chętnie znowu Cię odwiedzę ,będzie teraz trochę czasu na nasze ogrody,ja również zapraszam znowu na mały spacerek ze wspominkami lata,pozdrawiam

Mario,witaj w moim ogrodzie,na początku stycznia zrobię w nadwyżkach listę roślin,wydaje mi się że już byłam kiedyś u Ciebie ,ale bardzo chętnie znowu Cię odwiedzę ,będzie teraz trochę czasu na nasze ogrody,ja również zapraszam znowu na mały spacerek ze wspominkami lata,pozdrawiam
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Faktycznie masz bajkowy dom. Mam wrażenie,że przeniosłam się do śródziemia. Hobbicki domek
Taki przytulny.
Taki przytulny.
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Też miałam skojarzenie z hobbitami
Okrągłe wejście zrobiło na mnie wielkie wrażenie.
O wierzbę smoczą się upomnę
Sama natomiast pamiętam o białej piwonii, którą być może da się podzielić już w tym roku, dobrze rośnie (obym tak nadal myślała po kwitnieniu
).
O wierzbę smoczą się upomnę
-
koziorozec

Gosiu,miło,ze mój domek odebrałaś jako przytulny,chcę żeby było w nim nasze ciepło
Ewo, ja mam takie różne pomysły,miał być łuk,ale poprosiłam szefa od budowy żeby zrobił koło ,bo wszyscy mają łuki,ja ciągle coś wymyślam ,czasem to sama nie zdążam za własnymi myślami,o roślinkach to pamiętaj ,jak w styczniu opracuję nadwyżki to już będę wszystko zapisywać
Ewo, ja mam takie różne pomysły,miał być łuk,ale poprosiłam szefa od budowy żeby zrobił koło ,bo wszyscy mają łuki,ja ciągle coś wymyślam ,czasem to sama nie zdążam za własnymi myślami,o roślinkach to pamiętaj ,jak w styczniu opracuję nadwyżki to już będę wszystko zapisywać
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Wejście w kształcie koła wygląda rewelacyjnie
Baśniowy dom pełen miłości.
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Martuś
Pięknie przystrojony domek.
.święta po za nami,,ale czas po świateczny jeszcze mamy i cieszymy się nim.
Nie miałam czasu na forum ,ale dziękuję za życzonka
Jeszcze aby Nowy rok i zaraz będziemy snuć nowe ogrodowe plany
Pięknie przystrojony domek.
Nie miałam czasu na forum ,ale dziękuję za życzonka
Jeszcze aby Nowy rok i zaraz będziemy snuć nowe ogrodowe plany
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czekam na te nadwyżki, z pewnością znajdę rośliny, które chciałabym od Ciebie kupić
U Ciebie też tak zimno dzisiaj? Tylko plus 5. Rozbestwiłam się przez tą pogodę
U Ciebie też tak zimno dzisiaj? Tylko plus 5. Rozbestwiłam się przez tą pogodę
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Fantastycznie urządziłaś swoje gniazdko miłości i te cudowne dekoracje, a cztery choinki, każda w innej iinspiracji, zamykają tajemniczy krąg okrągłego wejścia w bajeczną krainę.