Witam w ogrodzie u Aguniady cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.10

Post »

Dziewczyny, naprawdę współczuję, bo zwłaszcza teraz pod koniec lata wszędzie jest ich pełno i trudno się na nie nie natknąć. Ale może pogadajmy o przyjemniejszych rzeczach. :)
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dobry. :wit
Tak się ostatnio tu kulinarnie zrobiło, że postanowiłam dołączyć. Wczoraj byłam na bazarku i zakupiłam wszystko niezbędne do sałatki. :D
O pająkach nie chce słyszeć, bo sama mam wypasione, jak byki. Aguś zdjęcia psów rewelacja. ;:108 Ty to już hodowca jesteś. :D Tyle zwierząt, kontroluj rozmnażanie. :;230
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Ojej, na śmierć zapomniałam, że czytałam już o Waszej fobii :oops: Wybaczcie. Szczegółów więcej nie będzie :D Mnie wczoraj podczas przekopywania ugoru okropnie pogryzła czerwona mrówka, dziś obudziłam się ze sporymi bąblami. Takie małe, a takie upierdliwe.

Dziś jakoś wietrznie, nie lubię wiatru :(
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aga dzisiaj z Twojego wątku kopiuję i wklejam przepisy. Bardzo mnie zaitrygował ten przepis na powidła nie mieszane, muszę wypróbować.
Vanilia cudnie wykolorowana.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Cześć Aga,
Ty to normalnie struś pędziwiatr jesteś. Tyle stron musiałam nadrobić, w sumie to sama przyjemność, ale przy ograniczonej ilości czasu trzeba wrzucić tryb przyspieszony :;230 Podoba mi się rabata Rh plus wrzosy ;:215 Byłam niedawno w Melonie i widziałam duże egzemplarze rh po 50-75 zł ;:oj, to chyba niezła cena? Jakieś cebulowce też są na tej rabacie żeby było kolorowo między wczesnym kwitnięciem RH, a późnymi kolorami wrzosów?
Koty jakie dostojne, wyniosłe..aryskotracja :;230, jest taka bajka dla dzieci Aryskotraci i mi się skojarzyło ;:172 Moje, to takie głupole jeszcze ;:112
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45

Post »

:wit Agnieszko
No jeśli u Ciebie tez są chwasty, to od razu mi lepiej... ;:224 U mnie jest tak sucho że chodzę i udaję że ich nie widze, do tego bratki zaczynają wschodzić w ilościach zatrważających. Aguniu wpisałam na swoim forum przepis na sos słodko-ostry. Jeśli chcesz to wpadaj, nie będę Ci zaśmiecała wątku :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Przetwory... ;:131 nie cierpię ich robić :evil: to już wolę pająki...bo mi nie przeszkadzają ;:191 dzisiaj też u mnie był dzień poświęcony pomidorom / przecier robiony przez M/ no i buraczki ,które ładnie obrodziły latoś :) ale trzeba było uciekać z nimi z grządki bo nornice już wcięły połowę marchewki i zabrały się za selery... :evil: M zrobił ćwikłę / to na bieżące zużycie/ i wspólnie zrobiliśmy porcję buraczków z kapustą z forumowego przepisu dzisiaj był dzień bez działkowy ze względu na pogodę .M zapowiedział,że to koniec przetworów w tym sezonie.Wcześniej zagospodarowywał ogórki ... mamy kiszone i w musztardzie. :)
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dobry Agus :wit I co tam slychac w sloikach? Wiesz ze zapowiada nam sie piekna jesien? tak ze cieszmy sie koncowka sezonu ktora moze-oby bedzie ladna.
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Co do pająków to rzeczywiście plaga , u mnie dopiero skończony remont a już po katach pełno pajęczyny , na szczęście nie jestem strachliwa , ale mogły by się powstrzymać z włażeniem do domu chociaż na troszkę . Od kilu dni nad naszym domem krążą wieczorem nietoperze , ciekawe gdzie mają kryjówkę .
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Ale mi się dobrze zrobiło jak przeczytałam, ze u Ciebie chwasty rosną.... ufff. Jak u Ciebie są to już lepiej - bo u mnie to prawdziwe zatrzęsienie. Aguś, Twoje zdjęcia są piękne. A jeśli chodzi o jakość i ostrość to mi jeszcze do Ciebie daleko..... ale też się uczę ;:224
Powidła bez mieszania robiłam - działa ;:108 . W moim przepisie jeszcze się czerwone wytrawne wino dodawało..... dobre były.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Witaj Aga :wit

Piękne rozpoczęcie kolejnej, DZIESĄTEJ już części ;:180 Szalenczo pędzą te twoje wątki ! Ale ogród piękny, dopieszczony, wychuchany to i chyba dziwić się nie powinnam że tyle się tu klika :D
No i fotki robisz cudne ;:63
Będę oczywiście podgladac i zagladać, ale czy się poprawie z klikaniem ? Obiecać nie mogę :wink:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aga, no widzisz, nie zdazyłam opowiedziec o powidłach.
Ewa mnie uprzedziła. :D
Bo ja jak Ty miałam jakieś przesilenie, jak nie ja.
Po prostu spię na stojąco. Dzisiaj już lepiej, ale wczoraj po prostu padłam.
A Ty jak się czujesz? już Ci lepiej. Ja dzisiaj zmusiłam się do zwinięcia basenu.
Na razie tylko wszystko umyłam. Teraz schnie. Ale to było naprawdę poświęcenie.
Czy to ta pogoda?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cześć Aguś!
Zbliżenia psa cudne, ta żywa zieleń i miękkie futerko ;:138
Co do "chwastów" u Ciebie - ludziska kochane, byłam 2 tygodnie temu u Agi i widziałam tego skubańca z fotki, ale tylko dlatego, że instynktownie szukałam :lol: Widok mleczaka potwierdził, że ogród jest prawdziwy, odetchnęłam z ulgą... :wink: A poza tym .....
ewamaj66 pisze:(...) Taki chudy mleczyk to prawie ozdoba.
Dokładnie! :;230
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

No widzisz Aguś, jak fotka małego chwaścika może uszczęśliwić tyle ludzi? :lol: :lol:

Pogoda okropna, ale przyszły tydzień podobno ma być rewelacyjny, oby nic się nie zmieniło w tych prognozach!
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kochani, przepraszam, że tym razem ogólnie :oops: Dzięki za liczne odwiedziny i przesympatyczne wpisy i przepisy ;-) Widzę, że świadomość, iż inni też mają chwasty, potrafi być niesamowicie budująca ;-))
Dominiko, Robaczku, Gosiu, Aga, Asiu, Danusiu, Jula, Maryniu, Jolciu, Magda, Jolu, Beatko, Lineto, Małgosiu - miło mi Was gościć u siebie i czytać tyle pozytywów na temat mojego ogrodu... chyba trochę się budzę ze snu i może w weekend ogarnę niektóre zaniedbane zakątki... Zaintrygowały mnie ceny RH w Melonie podane przez Magdę... może jeszcze coś u siebie zmieszczę? No i koleżanka chyba przywiezie mi Limelighty... Może wybiorę jakies cebulowe... dosyć chyba tego lenistwa ogrodowego ;-) A o przetworach kolejnych pomyślę za tydzień... liczę na zakupy w Skierniewicach :)
Ponoć w przyszłym tygodniu temperatura w mazowieckim ma dojść do 30 stopni - to jest bardzo dobra informacja... może przesilenie pójdzie precz :)
Miłego dnia wszystkim życzę!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”