Witam w ogrodzie u Aguniady cz.10
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.10
Dziewczyny, naprawdę współczuję, bo zwłaszcza teraz pod koniec lata wszędzie jest ich pełno i trudno się na nie nie natknąć. Ale może pogadajmy o przyjemniejszych rzeczach. 
Dobry.
Tak się ostatnio tu kulinarnie zrobiło, że postanowiłam dołączyć. Wczoraj byłam na bazarku i zakupiłam wszystko niezbędne do sałatki.
O pająkach nie chce słyszeć, bo sama mam wypasione, jak byki. Aguś zdjęcia psów rewelacja.
Ty to już hodowca jesteś.
Tyle zwierząt, kontroluj rozmnażanie. 
Tak się ostatnio tu kulinarnie zrobiło, że postanowiłam dołączyć. Wczoraj byłam na bazarku i zakupiłam wszystko niezbędne do sałatki.
O pająkach nie chce słyszeć, bo sama mam wypasione, jak byki. Aguś zdjęcia psów rewelacja.
- dominikams
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Ojej, na śmierć zapomniałam, że czytałam już o Waszej fobii
Wybaczcie. Szczegółów więcej nie będzie
Mnie wczoraj podczas przekopywania ugoru okropnie pogryzła czerwona mrówka, dziś obudziłam się ze sporymi bąblami. Takie małe, a takie upierdliwe.
Dziś jakoś wietrznie, nie lubię wiatru
Dziś jakoś wietrznie, nie lubię wiatru
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aga dzisiaj z Twojego wątku kopiuję i wklejam przepisy. Bardzo mnie zaitrygował ten przepis na powidła nie mieszane, muszę wypróbować.
Vanilia cudnie wykolorowana.
Vanilia cudnie wykolorowana.
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cześć Aga,
Ty to normalnie struś pędziwiatr jesteś. Tyle stron musiałam nadrobić, w sumie to sama przyjemność, ale przy ograniczonej ilości czasu trzeba wrzucić tryb przyspieszony
Podoba mi się rabata Rh plus wrzosy
Byłam niedawno w Melonie i widziałam duże egzemplarze rh po 50-75 zł
, to chyba niezła cena? Jakieś cebulowce też są na tej rabacie żeby było kolorowo między wczesnym kwitnięciem RH, a późnymi kolorami wrzosów?
Koty jakie dostojne, wyniosłe..aryskotracja
, jest taka bajka dla dzieci Aryskotraci i mi się skojarzyło
Moje, to takie głupole jeszcze 
Ty to normalnie struś pędziwiatr jesteś. Tyle stron musiałam nadrobić, w sumie to sama przyjemność, ale przy ograniczonej ilości czasu trzeba wrzucić tryb przyspieszony
Koty jakie dostojne, wyniosłe..aryskotracja
- jolcia1212
- 500p

- Od: 8 gru 2009, o 21:45
No jeśli u Ciebie tez są chwasty, to od razu mi lepiej...
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Przetwory...
nie cierpię ich robić
to już wolę pająki...bo mi nie przeszkadzają
dzisiaj też u mnie był dzień poświęcony pomidorom / przecier robiony przez M/ no i buraczki ,które ładnie obrodziły latoś
ale trzeba było uciekać z nimi z grządki bo nornice już wcięły połowę marchewki i zabrały się za selery...
M zrobił ćwikłę / to na bieżące zużycie/ i wspólnie zrobiliśmy porcję buraczków z kapustą z forumowego przepisu dzisiaj był dzień bez działkowy ze względu na pogodę .M zapowiedział,że to koniec przetworów w tym sezonie.Wcześniej zagospodarowywał ogórki ... mamy kiszone i w musztardzie. 
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dobry Agus
I co tam slychac w sloikach? Wiesz ze zapowiada nam sie piekna jesien? tak ze cieszmy sie koncowka sezonu ktora moze-oby bedzie ladna.
- Tacca

- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Co do pająków to rzeczywiście plaga , u mnie dopiero skończony remont a już po katach pełno pajęczyny , na szczęście nie jestem strachliwa , ale mogły by się powstrzymać z włażeniem do domu chociaż na troszkę . Od kilu dni nad naszym domem krążą wieczorem nietoperze , ciekawe gdzie mają kryjówkę .
-
daffodil

- Od: 22 lut 2011, o 23:21
Ale mi się dobrze zrobiło jak przeczytałam, ze u Ciebie chwasty rosną.... ufff. Jak u Ciebie są to już lepiej - bo u mnie to prawdziwe zatrzęsienie. Aguś, Twoje zdjęcia są piękne. A jeśli chodzi o jakość i ostrość to mi jeszcze do Ciebie daleko..... ale też się uczę
Powidła bez mieszania robiłam - działa
. W moim przepisie jeszcze się czerwone wytrawne wino dodawało..... dobre były.
Powidła bez mieszania robiłam - działa
- AgaNet

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Witaj Aga
Piękne rozpoczęcie kolejnej, DZIESĄTEJ już części
Szalenczo pędzą te twoje wątki ! Ale ogród piękny, dopieszczony, wychuchany to i chyba dziwić się nie powinnam że tyle się tu klika
No i fotki robisz cudne
Będę oczywiście podgladac i zagladać, ale czy się poprawie z klikaniem ? Obiecać nie mogę
Piękne rozpoczęcie kolejnej, DZIESĄTEJ już części
No i fotki robisz cudne
Będę oczywiście podgladac i zagladać, ale czy się poprawie z klikaniem ? Obiecać nie mogę
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Aga, no widzisz, nie zdazyłam opowiedziec o powidłach.
Ewa mnie uprzedziła.
Bo ja jak Ty miałam jakieś przesilenie, jak nie ja.
Po prostu spię na stojąco. Dzisiaj już lepiej, ale wczoraj po prostu padłam.
A Ty jak się czujesz? już Ci lepiej. Ja dzisiaj zmusiłam się do zwinięcia basenu.
Na razie tylko wszystko umyłam. Teraz schnie. Ale to było naprawdę poświęcenie.
Czy to ta pogoda?
Ewa mnie uprzedziła.
Bo ja jak Ty miałam jakieś przesilenie, jak nie ja.
Po prostu spię na stojąco. Dzisiaj już lepiej, ale wczoraj po prostu padłam.
A Ty jak się czujesz? już Ci lepiej. Ja dzisiaj zmusiłam się do zwinięcia basenu.
Na razie tylko wszystko umyłam. Teraz schnie. Ale to było naprawdę poświęcenie.
Czy to ta pogoda?
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cześć Aguś!
Zbliżenia psa cudne, ta żywa zieleń i miękkie futerko
Co do "chwastów" u Ciebie - ludziska kochane, byłam 2 tygodnie temu u Agi i widziałam tego skubańca z fotki, ale tylko dlatego, że instynktownie szukałam
Widok mleczaka potwierdził, że ogród jest prawdziwy, odetchnęłam z ulgą...
A poza tym .....

Zbliżenia psa cudne, ta żywa zieleń i miękkie futerko
Co do "chwastów" u Ciebie - ludziska kochane, byłam 2 tygodnie temu u Agi i widziałam tego skubańca z fotki, ale tylko dlatego, że instynktownie szukałam
Dokładnie!ewamaj66 pisze:(...) Taki chudy mleczyk to prawie ozdoba.
- dominikams

- Od: 21 sty 2008, o 10:48
No widzisz Aguś, jak fotka małego chwaścika może uszczęśliwić tyle ludzi?
Pogoda okropna, ale przyszły tydzień podobno ma być rewelacyjny, oby nic się nie zmieniło w tych prognozach!
Pogoda okropna, ale przyszły tydzień podobno ma być rewelacyjny, oby nic się nie zmieniło w tych prognozach!
Kochani, przepraszam, że tym razem ogólnie
Dzięki za liczne odwiedziny i przesympatyczne wpisy i przepisy ;-) Widzę, że świadomość, iż inni też mają chwasty, potrafi być niesamowicie budująca ;-))
Dominiko, Robaczku, Gosiu, Aga, Asiu, Danusiu, Jula, Maryniu, Jolciu, Magda, Jolu, Beatko, Lineto, Małgosiu - miło mi Was gościć u siebie i czytać tyle pozytywów na temat mojego ogrodu... chyba trochę się budzę ze snu i może w weekend ogarnę niektóre zaniedbane zakątki... Zaintrygowały mnie ceny RH w Melonie podane przez Magdę... może jeszcze coś u siebie zmieszczę? No i koleżanka chyba przywiezie mi Limelighty... Może wybiorę jakies cebulowe... dosyć chyba tego lenistwa ogrodowego ;-) A o przetworach kolejnych pomyślę za tydzień... liczę na zakupy w Skierniewicach
Ponoć w przyszłym tygodniu temperatura w mazowieckim ma dojść do 30 stopni - to jest bardzo dobra informacja... może przesilenie pójdzie precz
Miłego dnia wszystkim życzę!
Dominiko, Robaczku, Gosiu, Aga, Asiu, Danusiu, Jula, Maryniu, Jolciu, Magda, Jolu, Beatko, Lineto, Małgosiu - miło mi Was gościć u siebie i czytać tyle pozytywów na temat mojego ogrodu... chyba trochę się budzę ze snu i może w weekend ogarnę niektóre zaniedbane zakątki... Zaintrygowały mnie ceny RH w Melonie podane przez Magdę... może jeszcze coś u siebie zmieszczę? No i koleżanka chyba przywiezie mi Limelighty... Może wybiorę jakies cebulowe... dosyć chyba tego lenistwa ogrodowego ;-) A o przetworach kolejnych pomyślę za tydzień... liczę na zakupy w Skierniewicach
Ponoć w przyszłym tygodniu temperatura w mazowieckim ma dojść do 30 stopni - to jest bardzo dobra informacja... może przesilenie pójdzie precz
Miłego dnia wszystkim życzę!