Henryk - moje kaktusy i sukulenty 3
- mgr_
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 paź 2010, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Henryk - moje kaktusy i sukulenty 3
Znajomo wyglądają te weingartie
Jak miło popatrzeć jak ładnie rosną i kwitną 
- King Midas
- 500p

- Od: 11 lis 2010, o 13:12
- nyskadu

- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Henryku przybiegłam i do Ciebie powzdychać, bo twierdzisz, że do Ciebie nikt nie wzdycha
, ale odwiedzając Twój wątek mozna tylko przekonać się na własnej skórze co znaczą "męki Tantala"
Nie dość, że wszystko co pokazujesz jest piękne to w dodatku niedostępne i kto mi póżniej zafunduje leczenie na wrzody żółądka
a że z przyczyn oczywistych nie porozmawiasz, ze mną jak równy z równym ze względu na moją wiedzę, albo inaczej brak wiedzy
pozostaje mi tylko nie naśladować Kasi Pakosińskiej ( którą bardzo lubię za poczucie humoru) jak to czyni w reklamie i nie udawać, że coś wiem jak nie wiem 
- hen_s

- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oj, widzę że i Tobie poczucia humoru nie brakuje.
Doskonale!
Porozmawiać/popisać zawsze można, BARDZO lubię to robić. Ogladać różne tu na Forum pokazywane cuda również. Takie o jakich nawet nie marzę. Nie wszyscy wyszystko mamy. Nie wszyscy wszystko wiemy. A że ponoć człek się całe życie uczy...
To się uczmy razem!
Doskonale!
Porozmawiać/popisać zawsze można, BARDZO lubię to robić. Ogladać różne tu na Forum pokazywane cuda również. Takie o jakich nawet nie marzę. Nie wszyscy wyszystko mamy. Nie wszyscy wszystko wiemy. A że ponoć człek się całe życie uczy...
To się uczmy razem!
- mCm86

- Od: 26 mar 2012, o 21:23
Napisałeś mi kiedyś Henryku, że jestem wygadany a widzę, że Tobie idzie to równie dobrze
Zawsze dobrze się czyta co piszesz i zawsze zachwycasz zdjęciami
Masz w sobie coś z nauczyciela 
- hen_s

- raflezja

- Od: 25 lip 2009, o 21:51
Tak, zdecydowanie Gymnocalycium carminathum i to sensu Till najpiękniejsze. A w naturze musi jeszcze ładniej wyglądać.
Henryk!
No ale jeśli Ty wyjedziesz, to pewnie przegapisz kilka kwitnień.
Chyba, że ustawiasz kamerę na ten okres i jak wrócisz będzie wszystko udokumentowane.
Życzę miłego, udanego i aktywnego odpoczynku!
Henryk!
No ale jeśli Ty wyjedziesz, to pewnie przegapisz kilka kwitnień.
Chyba, że ustawiasz kamerę na ten okres i jak wrócisz będzie wszystko udokumentowane.
Życzę miłego, udanego i aktywnego odpoczynku!
Iwona
Moje wątki - spis
Moje wątki - spis
- eikoden

- Od: 12 kwie 2011, o 14:22
Udanego wypoczynku i walizek w drodze powrotnej wypełnionych roślinami 
- sokolica

- Od: 28 maja 2011, o 13:05
Heniu ależ u Ciebie dziś przepięknie! Takich właśnie barw troszkę mi brakuje w moim gymnolkowie. Nie mam, na razie, ani jednego carminanthum a tillianum tak małe, że kilka sezonów poczekam na kwiatek. Cieszę się, że pokazałeś te swoje cuda.
Ps1: mam nadzieję, że wzdycham głośno i wyraźnie
Ps2: carminathum, czy carminanthum?
Ps3: udanego urlopu, ale szybko do nas wracaj
Ps1: mam nadzieję, że wzdycham głośno i wyraźnie
Ps2: carminathum, czy carminanthum?
Ps3: udanego urlopu, ale szybko do nas wracaj
- nyskadu

Henryku to co prawda nie żółte kwiatuszki, ale również
bardzo ładne. A kto zaopiekuje się Twoimi pieknymi roślinami na czas nieobecności? Pewnie cały czas będziesz myślami z nimi ;) za to wrócisz z walichą nasion
i życie toczy się dalej
ech takim to dobrze 
- hen_s

Jak miło, że czerwony kolorek kwiatuszków gymno się podoba.
Magda - dzisiejszy pokaz to z Twojej inspiracji, bo o czerwonych kwiatach pisaliśmy. A mi akurat wszystkie z grupy carminanthum kwitną - i to wszystkie rośliny jakie mam.
Łatwo je wszędzie dostać/kupić więc myślę, że niedługo już uzupełnisz to niedopatrzenie.
Szczególnie żal będzie grupy echinopsis hybr. które jak na złość właśnie "dochodzą". Cóż, będziemy czekać następnych kwitnień.
Nimi się nie trzeba opiekować, to nie fiołki... 10 dni spokojnie wytrzymają bez mojej nie(nadopiekuńczej) troski.
Tomek, Agnieszka: wypełnione walizki to mogą być roślinami górskimi bo tam właśnie jadę.
Dziękuję za życzenia udanego urlopu.
Oby się spełniły.
Ani się obejrzymy a te kilka dni minie i znów tu między Wami zagoszczę. Bo będzie mi brakować świetnej atmosfery która tutaj panuje.
Magda - dzisiejszy pokaz to z Twojej inspiracji, bo o czerwonych kwiatach pisaliśmy. A mi akurat wszystkie z grupy carminanthum kwitną - i to wszystkie rośliny jakie mam.
Gymnocalycium carminanthum, oczywiście. Literówka w nazwie jednego przez system wklej powielony na wszystkie. Przepraszam.carminathum, czy carminanthum?
Błąd, pisałem już o tym. Ładne ociernione rośliny z ładnymi kwiatami. Kwitną nieprzerwanie całe lato... Bajka, dla tych zauroczonych gymnokalicjami pozycja wydaje się obowiązkowa.Nie mam, na razie, ani jednego carminanthum
Łatwo je wszędzie dostać/kupić więc myślę, że niedługo już uzupełnisz to niedopatrzenie.
Niestety tak.jeśli Ty wyjedziesz, to pewnie przegapisz kilka kwitnień
Szczególnie żal będzie grupy echinopsis hybr. które jak na złość właśnie "dochodzą". Cóż, będziemy czekać następnych kwitnień.
Przecież to KAKTUSY!kto zaopiekuje się Twoimi pieknymi roślinami na czas nieobecności
Nimi się nie trzeba opiekować, to nie fiołki... 10 dni spokojnie wytrzymają bez mojej nie(nadopiekuńczej) troski.
Tomek, Agnieszka: wypełnione walizki to mogą być roślinami górskimi bo tam właśnie jadę.
Dziękuję za życzenia udanego urlopu.
Ani się obejrzymy a te kilka dni minie i znów tu między Wami zagoszczę. Bo będzie mi brakować świetnej atmosfery która tutaj panuje.
- chromat
- 1000p

- Od: 29 gru 2010, o 15:13
- Kontakt:
myślę, że i tak Henryk przegapi kilka kwitnień, zanim wróci z pracy to kwiaty się zamkną - przynajmniej u mnie tak było ostatnio
Ładne kolory
Ładne kolory
Pozdrawiam Krzysiek
- nyskadu

Henryku to udanego wypoczynku
będziemy za Tobą tęsknić i za Twoimi pięknymi kaktusami.
- Paula15

- Od: 23 sie 2008, o 16:15
Co by tu napisać żeby się nie powtarzać..hm...nic nie napiszę bo i tak wszyscy doskonale wiedzą, że masz śliczne gymnocalycia ooo !
Udanego urlopu!
Udanego urlopu!