Ogrodniczka Niesia

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Malachitek
1000p
1000p
Od: 13 kwie 2013, o 01:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogrodniczka Niesia

Post »

:wit ach ten fiołek motylkowy jest piękny, nie wiedziałam, że takie istnieją ;:oj chyba będę musiała takich poszukać :D
Co do imageshacka to wydaje mi się, że usuniętych nie da się odzyskać, ale pewna nie jestem...
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Niesia, jestem pod wrażeniem ;:180 .... gdzie Ty to wszystko posadzisz.
Moja lobelia przy Twojej wygląda jak pnąca :;230
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p
Od: 24 sty 2013, o 21:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

JEZUSIE.... ale ty masz dar do roślin, pięknie wyrosły, słonko i warunki w szklarni optymalne, co? jeszcze dogrzewasz w nocy?
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p
Od: 23 lut 2012, o 23:36

Post »

Malachitek dzięki za odpowiedź...też mi się wydaje, że już tego nie odzyskam...ehhhh...jak gapa to gapa... :roll:
nena08 pisze:Niesia, jestem pod wrażeniem ;:180 .... gdzie Ty to wszystko posadzisz.
Moja lobelia przy Twojej wygląda jak pnąca :;230

nena a może Twoja lobelia jest pnąca? :D ja w tych niskich mam też pnące...nasiona są pomieszane w paczuszkach....gdzie ja to posadzę? hmmm :roll: ... no część na pewno sprzedam :D to nie jest na mój użytek tylko :wink:

nyna76 pisze:JEZUSIE.... ale ty masz dar do roślin, pięknie wyrosły, słonko i warunki w szklarni optymalne, co? jeszcze dogrzewasz w nocy?
dziękuję Aniu :wink: warunki w szklarni są jak w saunie....w dzień piekarnik, trzeba otwierać drzwi bo by się wszystko ugotowało....w nocy niestety temperatura spada....jeśli nie ma u mnie przymrozku w nocy to nie ogrzewam a jeśli już jest to tylko minimalnie dogrzewam....wrzucam taki wielki kloc drewna na noc i tli sie do rana :D i to w zupełności wystarcza... węglem już nie ogrzewam bo nie ma dużych mrozów :wink:
Ogrodniczka Niesia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie sądzę co by moja lobelia była pnąca. Siałam ją z nasion zbieranych z moich roślin. Wybujała w domu za bardzo. Zastanawiam się czy może ją przyciąć :?:
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Niesiu! :wit

Lejesz miód na moje serce ;:180 !!!
Roślinki super!
Moja facelia powyciągała się strasznie, ma już listki właściwe,cz przy pikowaniu mogę ją wsadzić głębiej?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p

Post »

anym dziękuję za tak cieplutkie słowa ;:196 .....oczywiście, że możesz swoją facelię posadzić głębiej....moja w zeszłym roku też się powyciągała i też tak zrobiłam :wink: w tym roku wysiałam kilka sztuk ale na razie jest tyci tyci :wink: pozdrawiam serdecznie :wink:
Ogrodniczka Niesia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=53798" onclick="window.open(this.href);return false;
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Witaj Nesia! Imponujące :shock: Ale się napracowałaś! Podoba mi się facelia ;:333 Czy można ją posiać od razu do gruntu?
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p

Post »

bozunia pisze:Witaj Nesia! Imponujące :shock: Ale się napracowałaś! Podoba mi się facelia ;:333 Czy można ją posiać od razu do gruntu?

pewnie, że można....mi w zeszłym roku sama się rozsiała na skałce :wink:

Nadszedł czas na moje tykwy i dynki ozdobne :D ....wysiewy robiłam tydzień temu.....w tym roku naprawdę zaszalałam i posiałam po kilka paczek gdyż chcę na nich troszkę zarobić :D ......mam nadzieję, że nie uduszą się w tych doniczkach bo do gruntu chcę wysadzić dopiero po 15 maja a one rosną jak na drożdżach :roll: Najbardziej intrygują mnie tykwy bo nigdy ich jeszcze nie miałam a także dynie ozdobne Stars and Stripes i Galaxy of Stars F1-ciekawe co mi z tego wyrośnie....trzymajcie kciuki-oby piękne z nich gwiazdki wyrosły ;:3 ....no i oczywiście z pozostałych odmian żeby też cosik urosło :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek

i na koniec moja ulubiona najpiękniejsza odmiana Autumn Wings :wink:

Obrazek

mam jeszcze 2 nasiona tykwy nkombo od forumowego kolegi patasko ale jak na razie siedzą twardo w ziemi i ani śnią wyjść :roll: poczekam jeszcze trochę....nasiona moczyłam 2 dni...są dość twarde więc pewnie długo jeszcze w tej ziemi posiedzą ... :roll:
Ogrodniczka Niesia
Awatar użytkownika
nika28
500p
500p
Od: 11 lip 2011, o 19:11

Post »

Ja cie ;:oj ile dyniek ;:138 Ja tez w tym roku trochę wysiałam dyniowatych ;:108 min. twoje ulubione Autumn Wings ;:215 Pytanie tylko gdzie ja to wsadzę :twisted: niestety nie mam pola do popisu ;:306 :;230
Moje "chciejstwa" domowe i działkowe.
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapomniałam o kupionych dyniach ozdobnych ;:223
Czy mogę je posiać prosto do gruntu :?:
Awatar użytkownika
Niesia
200p
200p

Post »

nena wprost do gruntu jest jeszcze za wcześnie....jeśli Ci wzejdzie i przyjdzie przymrozek to wszystko padnie...u mnie w czwartek ma być 0 stopni :roll: poczekaj i posiej po 15 maja :wink:
Ogrodniczka Niesia
Awatar użytkownika
Agrestowa
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 10:39

Post »

To ja się przywitam.
Bezcenny wątek. Trafiłam tu szukając informacji o gwiezdnym pyle (po Twoim zdjęciu zdecydowałam, że muszę spróbować go przekonać żeby rósł u mnie).
Teraz siedzę i wynotowuję Twoje rady na temat roślin.
Twoja wiedza i zasoby roślinne są imponujące!
Awatar użytkownika
nyna76
1000p
1000p
Od: 24 sty 2013, o 21:01

Post »

hej kochana, mój Mateusz chciał w tym roku dynię, czy mam ją teraz podpędzić w domu, czy posiać później w docelowe?
Piękne okazy, wszystko pięknie Ci rośnie, pozazdrościć, ale pracy to masz z pewnościa mnóstwo.
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

WOW!Niesiu ! :wit
Zaszalałaś z dyńkami ja kupiłam paczkę bodajże kobry otwieram paczkę a tam pięć nasionek.oby tylko wzeszły
Wszystkiego dobrego Niesiu,niech Ci wszystko rośnie zdrowo!
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”