W moim ogródku - IWONA1311
Re: W moim ogródku - IWONA1311
No no ... przez chwilę mnie nie było u Ciebie, a tu tęcza, nowa rabatka, irysy i te orliki..... ślicznie Iwonko, ślicznie 
Pozdrawiam, Kasia {Nie pytaj świata dokąd zmierza, bo nie daj Boże Ci odpowie[...]Co ma przeminąć, to przeminie. A co ma zranić do krwi zrani [...]}
Kawałek zielonego marzenia
Kawałek zielonego marzenia
- IWONA1311
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 mar 2011, o 12:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aguś witaj po komunijnej przerwie.
Dziękuję za odwiedzinki i miłe slowa pod adresem mojego skromnego ogródka, staram sie ciagle coś robic nowego ale u mnie to długo trwa bo praca w ogrodzie to tylko jak mały śpi. Irys może byc Twój juz 10 maja tylko powiedz mi o który dokładnie Ci chodzi, bo tego najciemniejszego mam najwięcej ale i z tych innych tez da się coś odkopać. Goździka mam różowego i białego i oba pięknie pachną, (tego białego wczoraj dostałam od sąsiadki na wymianę) jak zakwitnie cała kępa to trudno nie poczuc tego intensywnego zapachu.
Kasiu witaj i bardzo dziękuję.
Teraz zmykam, mały właśnie zasnął i idę sadzic resztę roślinek na nową rabatkę.
Dziękuję za odwiedzinki i miłe slowa pod adresem mojego skromnego ogródka, staram sie ciagle coś robic nowego ale u mnie to długo trwa bo praca w ogrodzie to tylko jak mały śpi. Irys może byc Twój juz 10 maja tylko powiedz mi o który dokładnie Ci chodzi, bo tego najciemniejszego mam najwięcej ale i z tych innych tez da się coś odkopać. Goździka mam różowego i białego i oba pięknie pachną, (tego białego wczoraj dostałam od sąsiadki na wymianę) jak zakwitnie cała kępa to trudno nie poczuc tego intensywnego zapachu.
Kasiu witaj i bardzo dziękuję.
Teraz zmykam, mały właśnie zasnął i idę sadzic resztę roślinek na nową rabatkę.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Iwonko dziękuję za propozycję irysków
, mam nadzieję, że u mnie znajdziesz jakieś na wymiankę
Piwonia cudo, moja biała niestety nie przetrwała zimy
Piwonia cudo, moja biała niestety nie przetrwała zimy
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko piwonia śliczna, taka lekko muśnięta różem.
Moje kwitną dopiero w czerwcu.
Ciekawa jestem co to za kwiaty na ostatniej fotce?
Podziwiam Cię, że z małym dzieckiem masz czas na pracę w ogrodzie i w dodatku tworzenie nowych rabat.
Ja będąc z wnuczkiem nawet posta napisać nie mogę.
Właśnie dziadek stara się go zabawiać.
Moje kwitną dopiero w czerwcu.
Ciekawa jestem co to za kwiaty na ostatniej fotce?
Podziwiam Cię, że z małym dzieckiem masz czas na pracę w ogrodzie i w dodatku tworzenie nowych rabat.
Ja będąc z wnuczkiem nawet posta napisać nie mogę.
Właśnie dziadek stara się go zabawiać.
- IWONA1311

Aga iryski to już spore kępki więc spokojnie mogę się z Tobą podzielić, a na wymianę będą nasionka sasanki. Ta piwonia nie jest tak do końca biała, jej płatki od spodu są delikatnie różowe, a dzisiaj zobaczyłam że moja sąsiadka ma taką białą ale delikatnie wpadającą w jaśniuteńki żółty i w sierpniu idę do niej ze szpadelkiem
Tajeczko masz rację ta piwonia ma lekkie różowe zabarwienie ale to widać dopiero z bliska.Ta roślinka na ostatniej fotce to Lobularia nadmorska, roślinka jednoroczna ale ładnie się sama wysiewa to są siewki, bo miałam ją w tamtym roku ona tworzy piękne poduchy kwiatów, kwitnie prawie całe lato i jeszcze ślicznie pachnie, wezmę jej kilka sadzonek do Joli w niedzielę. Właśnie dlatego że mam małe dziecko to wszystko co zacznę to strasznie długo się ciągnie tą rabatę to juz nie wiem ile robię i jeszcze dlaeko jej do końca, ale jutro biorę wolne od ogrodu i robię konkretne porządki w domu, a w ogródku czekać będzie plewienie i rabata oczywiście ale czekam też na deszcz...
Tajeczko masz rację ta piwonia ma lekkie różowe zabarwienie ale to widać dopiero z bliska.Ta roślinka na ostatniej fotce to Lobularia nadmorska, roślinka jednoroczna ale ładnie się sama wysiewa to są siewki, bo miałam ją w tamtym roku ona tworzy piękne poduchy kwiatów, kwitnie prawie całe lato i jeszcze ślicznie pachnie, wezmę jej kilka sadzonek do Joli w niedzielę. Właśnie dlatego że mam małe dziecko to wszystko co zacznę to strasznie długo się ciągnie tą rabatę to juz nie wiem ile robię i jeszcze dlaeko jej do końca, ale jutro biorę wolne od ogrodu i robię konkretne porządki w domu, a w ogródku czekać będzie plewienie i rabata oczywiście ale czekam też na deszcz...
- jola1

- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Iwonko podziwiam Twoje iryski może jakaś wymiana?
Orliki też piękne, kiedyś u mojej mamy były ogromne kępy właśnie takich orlików w różnych kolorach teraz zauważyłam że dominują pełne , czy tych starych nie ma już w sprzedaży, ja mam kilkanaście kępek ale też przeważnie pełne a nie za bardzo za nimi przepadam.
Orliki też piękne, kiedyś u mojej mamy były ogromne kępy właśnie takich orlików w różnych kolorach teraz zauważyłam że dominują pełne , czy tych starych nie ma już w sprzedaży, ja mam kilkanaście kępek ale też przeważnie pełne a nie za bardzo za nimi przepadam.
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwonko , rozkręcasz się
Nowe rabaty , jak to urośnie i zakwitnie będzie pięknie
Taka piwonia i u mnie zaczyna kwitnąć , jaki ma zapach.

- IWONA1311

Jolu powiedz mi które iryski Ci się konkretnie podobaja, to Ci przywiozę po kawałku a z wymianą to juz się jakos u ciebie na miejscu dogadamy bo ja mam sobie jeszcze po kawałku innych przynieść od babci i od sąsiadki i zastanawiam się gdzie ja je wsadzę. Orliki kiedys kupiłam i wysiałam potem kepkami pikowałam i urosły różne w jednej kępie ale zauważyłam że troche się zmieniły i w tym roku kwitną inaczej niż w tamtym w tych samych kępach, z tych zwykłych dużych zbiorę nasionka jak dojrzeją to się z Toba podzielę.
Tadziu dzięki za miłe słowa i sprostowanie
Piwonie bardzo lubię już zaczynają kwitnąć kolejne choć w tym roku mają trochę mniej kwiatów, a zapach ich jest cudowny. Te które mam to są takie te stare "babciowe" odmainy, ale wiosną kupiłam jakieś dwie nowe żółtą i pomarańczową (ciekawe czy takie będą - może w przyszłym roku się przekonam?) i Jagusia mi jakąś kupiła
Później postaram się wstawic jakieś zdjęcia, bo na razie siąpi jakiś deszczyk...
Teraz obiecane wcześniej zdjęcia, nie są najlepsze bo strasznie wiało
zaczynają pękać pąki na piwoniach

zakwitła też wielka kępa trzykrotki od Kasi ,

a takie maleństwo wyrosło w doniczce w której była paprotka, ale niestety uschła, a co najlepsze to nie jest taka która tam rosła

Tadziu dzięki za miłe słowa i sprostowanie
Później postaram się wstawic jakieś zdjęcia, bo na razie siąpi jakiś deszczyk...
Teraz obiecane wcześniej zdjęcia, nie są najlepsze bo strasznie wiało
zaczynają pękać pąki na piwoniach

zakwitła też wielka kępa trzykrotki od Kasi ,

a takie maleństwo wyrosło w doniczce w której była paprotka, ale niestety uschła, a co najlepsze to nie jest taka która tam rosła

-
beatann
- 500p

- Od: 18 wrz 2010, o 09:32
- Kontakt:
Iwonko czy ja dobrze widzę? Ta trzykrotka jest biała? 
- IWONA1311

Beatko ona jest biała chociaż jak jej się przyjżeć z bliska to jest tak delikatnie muśnięta niebieskim kolorkiem, mogę się z Tobą oczywiście podzielić bo to naprawdę duuża kępa.
-
beatann
- 500p

- Kontakt:
- IWONA1311

Beatko ja nie muszę dostawać nic w zamian, ciesze się że mogę się czymś podzielić. Taka niebieską też mam bo w tej kępie były dwa kolory. Jeśli będziesz u Joli to Ci przywiozę.
-
beatann
- 500p

- Kontakt:
Jak na razie to się wybieram no chyba , że by się coś nie przewidzianego wydarzyło

- IWONA1311

Dzisiaj zimno i strasznie wieje więc w ogródku nic nie robię. Pojechałam do ogrodniczego zapytać o boczniaki a że nie było to kupiłam sobie takie coś
miecznica

niestety w tej chwili wszystkie kwiatuszki ma w pączkach
miecznica

niestety w tej chwili wszystkie kwiatuszki ma w pączkach
-
beatann
- 500p

- Kontakt:
Iwonko moje miecznice (żółta i niebieska) niestety w tym roku trochę przemarzły