Moje doniczkowe królestwo

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Misiaczka
500p
500p
Od: 10 mar 2011, o 16:51
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje doniczkowe królestwo

Post »

Podziwiam cię Claudio że swoje kany wyhodowałaś z nasion? To wydaje się być pracochłonne. Ja miałam taką wpadkę z kanami ,że chciałam od razu mieć duży krzak i wsadziłam dużą karpę nie rozdzielając. Jak później doczytałam że kłącza nie mają miejsca na rozmnożenie się i prawidłowy wzrost to szybko rozdzielałam toporkiem bo wszystko było tak zrośnięte ;:14 ale zakwitły ;:138
Twoje śliczne ;:138
Awatar użytkownika
JacekCich
200p
200p
Od: 30 kwie 2011, o 23:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

O jej, zbyt mało mam czasu, by zachwalać Twoje forum. Jestem pod wrażeniem Twojej ekspozycji roślinek. ;:3
Tylko cierpliwi się doczekają, bo nie tracą nadziei.
Zielone Zakątki Jacka _||_ Stosowanie nawozów hydroponicznych _||_
Paludarium Jacka
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 4 lut 2011, o 13:22

Post »

justus27 dzięki, oby tak było, bo ja je uwielbiam.
Misiaczka dzięki, nie wszystkie mam z nasion, kupowałam też kłącza. A wiesz jaka radocha patrzeć jak rośnie od samego początku. To dobrze ,że podzieliłaś.
JacekCich witam Cię, dziękuję i zapraszam.

Szukam od jakiegoś czasu kolorowego gruboszka, namówiłam dziś rodzinkę na wycieczkę na wystawę kłujących.
Niestety nic nie kupiłam (żałuję) ale mam kontakt i myślę że uda mi się kupić na wiosnę.
Poniżej fotki z dzisiejszych poszukiwań. Wystawa w ŁDKu, dla wszystkich lubiących kaktusy.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zanim doczytałam o wystawie myślałam, że to wszystko twoje kaktusy i zdębiałam. :;230
U mnie jest za mało słońca, więc kaktusy mogę tylko pooglądać.
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54

Post »

O Matko Kochana ile kaktusów można oczopląsu dostać ale za to jakie ładne :shock:
Magic83
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2011, o 14:34

Post »

Ślicznie dziękujemy za zdjęcia ;:196
Awatar użytkownika
sangwinaria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2011, o 14:05
Kontakt:

Post »

Klaudia ja byłam w maju na wystawie w Książu tyle było kaktusów ,że aż dech zapierało . Odwiedż wystawę za rok :wit
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Ja też w pierwszej chwili pomyślałam że Twoje te kaktusy i ;:154 Ale i tak widok piękny !!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

stratus witaj, nie wszystkie są w donicach, w gruncie też mam (liście jeszcze nie zmrożone to szkoda mi wykopać). W domu są tylko te doniczkowe.

Bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Cieszę się ,że zawsze można na Was liczyć.

To część paczuszki od Ani, dopiero się ukorzenia. Wiem ,że pora nie zbyt odpowiednia ale jak zobaczyłam tego concorda to nie mogłam zapomnieć. Już go sobie wyobrażam na wiosnę jak rośnie i kwitnie, tylko niestety zima przed nami. Reszta będzie później jak dostaną domki i zdecydują się rosnąć.

Obrazek

To kawałek zdjęcia moich przygotowanych do zimowania na strychu. Całości niestety nie pokażę bo tło nieodpowiednie, wiadomo dlaczego (jest tam składzik wszystkiego). Donice są tam wszędzie, bo to nie używane pomieszczenie.

Obrazek
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Claudio jak na składzik to i słonka tam będzie sporo !! A kwiatki w tym składziku cudne
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Magic83
1000p
1000p

Post »

Ja też chcę taki składzik!!! ;:46
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Dzięki, tam był kiedyś pokoik ale odkąd wynosimy tam różne rzeczy to zrobił się składzik.
Okno stare, nawet nie wymienialiśmy go. Niestety nie nadaje się całość do publikacji, choć tam jeszcze kwitną kany.
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Niestety nadszedł czas wykopać kany. :( Zaczyna się dla mnie najgorszy okres, bo nie znoszę zimna i ciągłych sztafet w chorowaniu.
Chciałam pokazać jak wygląda część podziemna paciorecznika, dla porównania z nasionka (z lewej) i z kawałka kłącza.
Do lutego to już będą tylko fotki z parapetu. Oj, jak mnie jest szkoda lata.......

Obrazek Obrazek
Magic83
1000p
1000p

Post »

Ach... Byle do wiosny. A wtedy... dopiero się zacznie od nowa ;:138
goska28
200p
200p
Od: 13 kwie 2008, o 18:55

Post »

Ja też nie lubię zimy chociaż i zima ma swoje uroki.W zimie to mało roślin kwitnie nawet na parapetach.Ale znowu za parę miesięcy będzie wiosna.I byle do wiosny i znowu Twoje kany będą cieszyć oko.
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”