Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2

Post »

Agus, jak myslisz moge swojego rachitycznego drzewkowego Diabolo chlasnac tz gore mu ciach, zeby troche na boki poszedl od gory?
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To wielkie to jest diabolo?Ile ma lat?
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jule, tnij... Diabolo uwielbiają przycinanie :)
Małgosiu, moje Diabolki na jesieni będą miały 5 lat od posadzenia... gdybym ich nie przycinała (min 2x do roku), to chyba byłyby do nieba ;)
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Agusiu ja też miałam dzisiaj popracować w ogrodzie, ale było obrzydliwie duszno :(
Ciągle czekam na zapowiadane opady, bo może powietrze będzie bardziej rześkie.
Ja także mam problem z rozkładającą się korą, ale zauważyłam, że poprawiła się struktura gleby,
a iglaki i hosty pewnie są mi za to wdzięczne ;:224
Żałuje, że mieszkacie tak daleko, bo też z chęcią wpadłabym na małą inspekcję :uszy
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
x-ag-a
---

Post »

Iwonko, u nas też było duszno... pracując, zwłaszcza kosiarką, czułam się jak w saunie... wieczorem dość mocno się rozpadało, także cieszę się że nie odwlekałam z koszeniem do jutra...
co do kory i gleby - mam podobne obserwacje, tzn. jakość podłoża zdecydowanie się poprawiła... poza sytuacjami gdy bardzo intensywne deszcze zalewają mi ogród i rozwijają się przez to choroby grzybowe, które załatwiły mi już kilka dorodnych iglastych, ogólnie iglaki czują się świetnie...
Iwonko, jak wiesz, trasa Kraków-Wawa jest dość prosta w dojeździe ;) kiedy tylko będziesz miała okazję, czas, ochotę - przyjeżdżaj :)
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Nie wiem, jak długo musiałoby padać, żeby zalało mi ogród.
Woda przez mój piasek przecieka niczym przez sito :D
Pamiętam, jak pewnego lata padało bez przerwy przez dwa tygodnie.
Kolejne dwa dni wiały wiatry, a trzeciego już podlewałam ogród :;230
Ps. Z tym zaproszeniem to uważaj, bo pewnego słonecznego dnia mogę ;:71
Dobrej nocki ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
x-ag-a
---

Post »

a propos zaproszenia - ja nie rzucam słów na wiatr :)

mój ogród w ubiegłym roku w 1/2 był pod wodą (zresztą Małgosi-Nutki też)... u nas gleba gliniasta, trzyma wodę - nie to, co ziemie piaszczyste, przepuszczalne... wywierciliśmy dziury w cokole ogrodzenia frontowego żeby woda odpływała, w tym roku mamy już pompę.

dobrej nocy również :)
borowina
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 23:26

Post »

aguniada pisze:dobry wieczór, Borowinko :) w tle widzisz pęcherznicę Diabolo... właśnie ją dziś trochę przycięłam...
No proszę...Diabolo :shock: :roll: .....nawet mam taką :oops: ;:224 ale nie poznałam, że to właśnie to jest u Ciebie na zdjęciu. Ja mam zdecydowanie mniejszą, ale fakt - rośnie jak szalona, posadzona zeszłej wiosny a w tym roku już ją drugi raz przycinałam, bo szybowała w górę straszliwie. Teraz mogę zobaczyć jak będzie wyglądała za lat 5. Dziękuję.
Zapraszam do mnie
Powstający ogród
Celina
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Dawno nie zaglądałam (chyba ze dwa dni :D ), a porządeczek jak zwykle. Pęcherznicę zamierzam lekko pociachać, bo rośnie taki rozwichrzeniec. Pogoda dobijająca, niewiele udało mi się zrobić :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Kontakt:

Post »

Aguniu :wit
Twój ogród z dnia na dzień coraz piękniejszy ;:224 ;:224 I tyle się w nim dzieje ;:108
Ja ostatnio też poszalałam z sekatorem.... i z jałowca zrobiło mi się bonzai :;230
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
x-ag-a
---

Post »

Gat, czytałam właśnie że Jola Cię zainspirowała do jeszcze większego szaleństwa z sekatorem :) zaraz wpadnę zobaczyć ostrzyżonego jałowca, bo pewnie zamieściłaś zdjęcia ;) za miłe słowo ;:196 i życzę dobrego dnia!
Ewuś, dwa dni u mnie nie byłaś?? no wiesz... :D porządeczek jako taki, bo walczę z chwastami... póki co jest ładnie, więc trzeba to wykorzystać, tyle że jakoś mięśnie mnie bolą po wczorajszej harówce :( miłego!
Borowinko, w tym miejscu które widziałaś na zdjęciu rośnie kilka sztuk, tak się rozrosły, że całkowicie przysłaniają zbiornik z gazem (biały :D), więc i Twoja w niedługim czasie stworzy busz :) udanego dnia!
x-ag-a
---

Post »

doczekałam się dostawy zamówionych w Rosarium róż :) niektóre dorodne, kwitnące, a kilka dopiero zamierza wybujać... ogólnie zdrowe, ładne egzemplarze :) będę niedługo sadzić :)

Obrazek
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oooooo....są już różyczki ;:138 Super. To się będzie działo na rabacie... :tan :heja
Przywiozę ci gipsówke dla towarzystwa różyczkom. Może chciałabyś też orlika biało czerwonego, i różowego pełnego?
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
Tatia
50p
50p
Od: 20 cze 2011, o 09:57

Post »

Ta różowa prześliczna, ostatnio mam niezrozumiałą dla mnie słabość do róż. Wszyscy mówią : Rosarium to, Rosarium tamto, czy chodzi o jakąś konkretną szkółkę, o której ja nie mam pojęcia? Proszę, bądź tak dobra i mnie oświeć ^^
x-ag-a
---

Post »

zmachałyśmy się dziś z Małgosią-Nutką przy mojej różanej rabacie (a raczej przy 'naszej' ;))... poza różycami z Rosarium (Tiatia, to szkółka róż http://www.rosarium.com.pl/ ) wsadziłyśmy dla towarzystwa szałwię trójbarwną (różową i fioletową), ostróżkę, dąbrówkę, gipsówkę, cebulki śniadka oraz przesadzone z innych rabat: hortensję i berberysy Erecta & Golden Ring. W sumie razem wygląda to nieźle, a jak się rozrośnie to powinno cieszyć oczy :)
Ja jeszcze wykorowałam rabatę, a potem założyłam kawałek nowego trawnika, na miejsce zniszczonej robotami darni... zdjęcia nie będą szałowe, ale poczekajcie kilka miesięcy ;-)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Małgosiu, dziękuję stokrotnie za pomoc! ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”