Wspaniały pomysł z tymi flamingami. takie oryginalne ptaszyska i wyglądają jak zywe
Ogród Helen
- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród Helen
Helenko 
Wspaniały pomysł z tymi flamingami. takie oryginalne ptaszyska i wyglądają jak zywe
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
-
heliofitka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
To niesamowite, tylko 30-40 kilometrów, a u Ciebie już takie duże hosty
Moje są w różnych fazach, ale najwyższe mają 15 cm
ja podobnie jak ty lubię niskie azalie, ale chyba nie wszystkie przeżyły zimę
Helenko dziękuje za wizytę u moich doniczkowych, ale do ogrodu też zapraszam
aha,zapomniałabym...daj flamingom jakąś miseczkę z wodą, bo to są ptaki brodzące 
- Helen

- Od: 30 sie 2010, o 19:47
Alinko, u mnie faktycznie wszystko kwitnie wcześniej , może dlatego że mieszkam w takiej kotlince, dom koło domu, a jeszcze z dwóch stron tuje, też wstrzymują wiatr.Ten nawozik od Ciebie przyczynił się do bardziej intensywnego wzrostu, Alinko w większości to Twoja zasługa i dzięki Ci za to
Małgosiu, moja azalia, rosła , a może stała w miejscu,bo nigdy nie kwitła, ani nie rosła przez bodajże 4 lata od północy tam gdzie słońce było tylko wczesnym rankiem.Jak kupiłam tego dużego rh , wykopałam azalię(miałam ją wykopać w dokładnym tego słowa znaczeniu), ale sobie myślę -nie. Dam Ci jeszcze szansę,i posadziłam ją prawie na środku ogródka, gdzie słońce praży jak na plaży. Na drugi rok zakwitła,a hosty również najlepiej rosną w słońcu..Tak zauważyłam , bo te od innej strony budynku są mniejsze
Jagódko, dziękuję Ci za pochwały, dobrze mieć
takiego dobrego sasiąda , no bo to 40 km w stronę Tarnowa to nie daleko
Jagusia, przyjedż pogłaskaj, a dowiesz się ,czy żywe?

Iwonko, nie martw się postaram zaopiekować się tymi przybyszami.

Małgosiu, moja azalia, rosła , a może stała w miejscu,bo nigdy nie kwitła, ani nie rosła przez bodajże 4 lata od północy tam gdzie słońce było tylko wczesnym rankiem.Jak kupiłam tego dużego rh , wykopałam azalię(miałam ją wykopać w dokładnym tego słowa znaczeniu), ale sobie myślę -nie. Dam Ci jeszcze szansę,i posadziłam ją prawie na środku ogródka, gdzie słońce praży jak na plaży. Na drugi rok zakwitła,a hosty również najlepiej rosną w słońcu..Tak zauważyłam , bo te od innej strony budynku są mniejsze
Jagódko, dziękuję Ci za pochwały, dobrze mieć
Jagusia, przyjedż pogłaskaj, a dowiesz się ,czy żywe?
Iwonko, nie martw się postaram zaopiekować się tymi przybyszami.
- megi1402

- Od: 1 lis 2010, o 00:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Fajne flamingi.
Wspaniale kwitną ci azalie. I hosty takie wyrośnięte i zdrowe.
Bardzo ładne kompozycje w skrzynkach i donicach zaprezentowałaś.
Sporo masz kolorków w ogrodzie.
Wspaniale kwitną ci azalie. I hosty takie wyrośnięte i zdrowe.
Bardzo ładne kompozycje w skrzynkach i donicach zaprezentowałaś.
Sporo masz kolorków w ogrodzie.
-
jola z izer
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 9 paź 2010, o 15:40
"Misz-masze" urocze, pogratulować zmysłu artystycznego do kompozycji

- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Powiem ci,że to chyba zależy od indywidualnego kaprysu danej rośliny. Mam 4 rh i najlepiej rośnie i kwitnie, nawet piekny równy poikrój ma ten, który jest na słońcu od 12ej w południe do samego wieczora.
- Helen

- Od: 30 sie 2010, o 19:47
Gosia, pytałaś mnie o azalię,opowiedziałam Ci dlaczego moja zaczęła rosnąć, miałam z nią ten sam problem co TYmalgocha1960 pisze: Mam taką azalie jak twoja żółta, ma być różowa, tylko trzeci rok nie kwitnie/tzn. w ogóle nie kwitła jeszcze/.Nie wiesz jaka może być przyczyna?
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Chciałam spytać czy jesteś zadowolona z tych gotowych zrąbków, czy miałaś je już przez zimę?
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No widzisz Helenko , Rh będzie zadowolone , bo na pewno jest tam cień pod cyprysami .
A ta roślina , o którą pytasz , to rozchodnik kaukaski Sedum spurium , jak zakwitnie , to na różowo . Mnie też się rozrasta , ale , żeby zakwitnął , nie może być obrywany . Ja mam go już parę lat , a zakwitnął zaraz w pierwszym roku , po posadzeniu . Lubi mieć słoneczko , ziemię piaszczysto - gliniastą , a nawet zadowoli się kamienistym podłożem . Nie jest w sumie wymagający .
A ta roślina , o którą pytasz , to rozchodnik kaukaski Sedum spurium , jak zakwitnie , to na różowo . Mnie też się rozrasta , ale , żeby zakwitnął , nie może być obrywany . Ja mam go już parę lat , a zakwitnął zaraz w pierwszym roku , po posadzeniu . Lubi mieć słoneczko , ziemię piaszczysto - gliniastą , a nawet zadowoli się kamienistym podłożem . Nie jest w sumie wymagający .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
-
jola z izer
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 9 paź 2010, o 15:40
Jeszcze raz pobiegałam
po Twoim ogrodzie, i zatrzymałam się popodziwiać złotokap
.Śliczny, to jedno z moich chciejstw. Mam wprawdzie sadzoneczkę tak ok.10 cm, ale zanim urośnie do takiej formy jak u Ciebie, to minie ze sto lat. Ale już rozpuściłam wici do moich kumpelek wielkomiejskich, żeby jak trafią, to mi zakupiły. A te nowe Rh to ładny kolorek mają, taki subtelny róż.
Hosty rzeczywiście masz już dorodne.Moje trochę mniejsze ale już też zdobią rabatkę.(a raczej zakrywają to co brzydkie)
Dobrze,że przesadzilaś azalię-lubią słoneczko w przeciwieństwie do rhododendronów.Wczoraj w Pisarzowicach po raz nie wiem który,podziwiałam i wąchałam różaneczniki.Co za kolory wprost bajecznie.
Pozdrawiam.
Dobrze,że przesadzilaś azalię-lubią słoneczko w przeciwieństwie do rhododendronów.Wczoraj w Pisarzowicach po raz nie wiem który,podziwiałam i wąchałam różaneczniki.Co za kolory wprost bajecznie.
Pozdrawiam.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- megi1402

- Od: 1 lis 2010, o 00:28
Przyszłam zobaczyć twojego rh, który zmienił kolor. Teraz przypomniało mi się, że dziewczyny pisały o rh, który kupiony jako biały miał różowe pąki, ale po rozwinięciu kwiaty były białe. Może też masz takiego?
Kora wysypana na rabacie ma rzeczywiście taki kolor?
Kora wysypana na rabacie ma rzeczywiście taki kolor?
- reniazt

- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
Nareszcie rododendrony zaczynają swoje kwitnienie - to chyba najpiękniejszy czas w ogrodzie.
-
alinaK

- Od: 16 lut 2010, o 19:11
ja też Helen narzekałam ,że kupiłam białego rh. w biedronce a zaczyna kwitnąć na różowo . guzik prawda. zakwitł pięknie na biało . to rh. jakuszimanum.