Mój ogród - kwiaty i motyle.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród - kwiaty i motyle.

Post »

Lidka coś cierpi na brak czasu w nowym roku :uszy
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pewnie tak jak większość z nas :D :wit
Awatar użytkownika
cherryberry321
200p
200p
Od: 1 sty 2010, o 20:35

Post »

No to witajcie :wit w tym nowym roczku !

Ale się za mną stęskniliście ;:162 Aga, Marylka, Igor. Muszę dodać, że ja za wami również ;:196 . Proszę mi wybaczyć ten dłuższy przestój, ale rzeczywiście główie winien jest brak czasu i trochę innych spraw przy okazji, jak to w życiu bywa.
Tak jak większość z was, tęsknię do wiosny, choć przyznam, że zima ma również swoje uroki (szczególnie wtedy, jak nie trzeba nigdzie się przemieszczać). W tej chwili jednak przy tej huśtawce temperatur, mamy u siebie istne lodowisko, śniegu ubywa, wody przybywa(w piwnicy również ;:223). Po opadach marznącego deszczu (jeszcze w grudniu) okazało się, że mam w ogródku parę złamanych gałęzi iglaków. Konieczne więc było ich usunięcie. Inne roślinki jakoś udało mi się uwolnić spod tej lodowej czapy, a niektórych po prostu jeszcze nie widać spod śniegu. W zeszłym roku, chociaż było śnieżnie, to takich strat w roślinkach nie miałam. Ale dość narzekania, oczejujemy przecież nadejścia wiosny ....
"Życie można przeżyć tylko na dwa sposoby: albo tak, jakby nic nie było cudem, albo tak, jakby cudem było wszystko".
Pozdrawiam i zapraszam - Lidka. Mój ogród-kwiaty i motyle
Awatar użytkownika
cherryberry321
200p
200p

Post »

A teraz klika archiwalnych zdjęć z serii "Zima 2010" (XII):
Przepraszam, niechcący usunęłam zdjecia z imageshacka :oops:
"Życie można przeżyć tylko na dwa sposoby: albo tak, jakby nic nie było cudem, albo tak, jakby cudem było wszystko".
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

A ja nie mam takich zimowych fotek z lenistwa :lol: .Po prostu nie dało się dojść na działkę.
Mam nadzieję że można napisać że kolejne takie widoki zobaczymy za rok :D .
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Hej :wit
Rzeczywiście masz masę lodu na roślinach :shock: U mnie tak nie było, no może chwile ale nie w takim stopniu jak u Ciebie.Mam nadzieję że nic poważnego się im przez te fanabelie pogodowe nie stanie
Awatar użytkownika
cherryberry321
200p
200p

Post »

Agnieszko- zdjęcia zrobiłam, bo szkoda by było takie zjawisko przegapić ! Na szczęście wszystko rośnie koło domu, więc nie miałam daleko :wink: . Ale i tak czekam na wiosnę !

Paulo - na szczęście tem lód już odpadł, ale cienkie gałązki (i nie tylko) trochę połamał. Bałam się dotykać cokolwiek, bo wtedy strzelało, jak zapałki ! Teraz znowu mamy odwilż, dzisiaj było +7 st. C. Wszędzie mam pełno wody-na podwórku, w piwnicy, w ogrodzie. Na razie nie za bardzo wsiąka w podłoże, tylko stoi -brrr ;:223 Dobrze, że chociaż dom jest na małej górce, to powoli woda odpłynie ....

Zdjęć stojącej wody nie robiłam, bo nie lubię takich widoków :cry: Nabiegałam się przy okazji z łopatą i posypywałam piachem, bo pod spodem jest istne lodowisko.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

U mnie też trochę się odsłoniło do ociepleniu,nawet zobaczyłam kawałek trawnika,co uwieczniłąm u siebie na zdjęciach. Nie chcę już oglądać takich białych widoków.
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Lidko napisałam taaaki długi post i sama sobie zamknęłam okno :cry:
Piękna zima była u ciebie, ile śniegu ;:224
Byłam dzisiaj na działkach, wszędzie woda, woda. Strat na razie nie widać.
Pozdrawiam cieplutko.
Awatar użytkownika
cherryberry321
200p
200p

Post »

Małgosiu - u mnie też gdzieniegdzie widać gołą ziemię. Roślinki wyglądają w miarę dobrze, tylko trochę przypłaszczone do ziemi. Jak dla mnie, to zima mogłaby już zniknąć na dobre.

Marylko - z tymi postami tak bywa. Nieraz się napisałam, napisałam - i bach -wszystko zniknęło :x
U mnie też pełno wody i błotka. A jak tam kociaki na działce ?
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lidka - ależ lód dosłownie skuł róże :roll: niezwykłe te różane pączki w takim szkle !!!

A z przypadkowym skasowaniem postu tez nie jeden raz się wrobiłam :evil: ;:223 człowiek naklika, naklika, a potem chwila moment i nic nie ma :;230
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

AgaNet pisze:Lidka - ależ lód dosłownie skuł róże :roll: niezwykłe te różane pączki w takim szkle !!!
taaaaa, zdjęcia piękne ale ile taki lód może narobić szkód... żeby tylko roślinki nie po przemarazały...
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
cherryberry321
200p
200p

Post »

Agnieszko, Jagusia - lód ładnie wyglądał na drzewach i krzewach, ale szkód narobił np. z przewodami wysokiego napięcia, które nie wytrzymywały cieżaru lodu, albo gałęzie drzew z powodu oblodzenia łamały się i przerywały trakcje elektryczne. W regionie Szczecina to była istna katastrofa z brakiem prądu. W zeszłym roku było podobnie i niektóre miejscowości po kilka dni były bez światła. U mnie tym razem obeszło się bez awarii, ale parę razy wyłączali światło, jak były naprawy w innych miejscach. Nie mówię już o lodówce na ulicach i drodze. Dobrze,że siedziałam wtedy w domu, bo jak bym miała jechać do pracy, to brrrr - nie wyobrażam sobie. Ale mój Małż pracował 1 i 2 stycznia (jest maszynistą w osławionych Przewozach Regionalnych). Pociagi się spóźniały,bo drzewa leżały na torach, rozjazdy były zalane lodem, trakcja elektryczna się zarywała pod ciężarem lodu. Mąż nie był w domu 2 dni, bo nie opłacało mu się wracać do domu z powodu tych opóźnień. Spał w noclegowni, co nie należy do najprzyjemniejszych przeżyć. Trudną i odpowiedzialną ma pracę. No i jeszcze to zamieszanie z rozkładem jazdy, wprowadzone odgórnie, za co również się nasłuchał obelg od podróżnych. Taka praca to nie na moje zdrowie i nerwy... Wolę swoją dłubaninę w papierach.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lidko - u mnie niestety niektóre rośliny tez ucierpiały z powodu śniegu....
Escalonia ucierpiała na mrozach, ale i sporo gałązek się połamało pod ciężarem sniegu... Podobnie z thujami...
A mężowi współczuje... na nic nie ma wpływu, a tylko baty zbiera ! I jeszcze to spanie w noclegowni ...
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Co ja słyszę... też się męczysz biedulko z wodą w piwnicy... my musimy teraz pompować 2 razy dziennie, bo strasznie dużo przybywa. Chyba też powinnam zrobić obchód i otrzepać rośliny z resztek śniegu. Masz pięknie zabezpieczone rośliny :shock: A co nie ma osłony to lodem zakleiłaś :;230

Wzdychasz do wiosny, ale ona daleko daleko... ech...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”