Mój piękny ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
karina1
1000p
1000p
Od: 19 sty 2010, o 12:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój piękny ogród

Post »

Matemax pisze:Karino pięna niedziela, piękne zdjęcia i okolica, u mnie szaro i ponuro, lekka odwilż, pozdrawiam :wink:
o tak pięknie dziś u nas ;:3 ,aby do wiosny
"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Karino. Widzę że i u Ciebie piękny dzień,a śniegu mamy wszyscy pod dostatkiem, te sopelki - świetne ujęcie, mahonia jak polakierowana. Pozdrawiam :wit
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
karina1
1000p
1000p

Post »

:wit Witam Przemku,dziękuję,a powiedz mi czy mahonia a ostrokrzew to jest to samo?bo ja myślałam że to ostrokrzew :roll: czy ma dwie nazwy? :roll:
"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Mahonia i Ostrokrzew to zupełnie inne rośliny ta pierwsza kwitnie wiosną na żółto i ma jesienią fioletowe owoce i jest bardziej zimotrwała a Ostrokrzew choć też zimozielony łatwiej przemarza i ma czerwone owoce utrzymujące się znacznie dłużej i jeśli juz nie przemarznie to rośnie wiekszy. To tyle co wiem, Pozdrawiam :wit
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
karina1
1000p
1000p

Post »

Dziękuję,za odpowiedz,to ja tyle czasu byłam w błędzie myśląc,że to ostrokrzew :oops: no tak są żółte kwiatki i ciemnie owoce jak na jagodach,to teraz będę mądrzejsza ;:196 dziękuję Przemku
Awatar użytkownika
karina1
1000p
1000p

Post »

Starczy tej zimy kochani,ogrodnicy,parę kwiatuszków ;:3 Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

To całe mnóstwo kwiatuszków a nie pare ;:3
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Karinko ;:167 dziękuję za piękne zdjęcia Twojego ogrodu oraz odpowiedź ;:138 ;:138 ;:138
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
karina1
1000p
1000p

Post »

Kochani ;:3 bo to tak aby było troszkę bliżej wiosny ,bardziej kolorowo,bo za oknem... :( sami wiecie.Obiecuję żadnych zdjęć zimy ;:180 starczy tego zimna.
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12

Post »

Witaj Karino :D Podoba mi się grill zrobiony przez Twojęgo męża. Ja na taki czekam już bardzo długo i pewnie się nie doczekam. W Twoim ogródku troszkę podobnie do ogrodu mojej siostry i przez to bardzo przypadł mi do gustu, bardzo swojsko i przytulnie :D
Kwiatki Masz wspaniałe :D
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
karina1
1000p
1000p

Post »

;:3 dziękuję ,za miłe słowa,i zapraszam
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Karinko rewelacyjne zimowe fotki ;:63
Podoba mi się pomysł plecionki wierzby,i to nawet bardzo chciałabym ze swoją się zabawić we fryzjera,
ale jak to robiłaś :roll:
Co do ostrokrzewu to faktycznie przymarza,chociaż go okrywam,co prawda odrasta,ale powoli pnie się w górę :(
Cudna koloroterapia dzięki Twoim kwiatkom :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
karina1
1000p
1000p

Post »

Halinko ;:3 no z tą wierzbą to wyszło tak przypadkowo,bo ja uwielbiam formować,przycinać i tworzyć coś nowego,z nią było tak nie miałam co już formować(bo młode są roślinki)no i dopadłam wierzbę ona ma giętkie pędy więc zaczęłam pleść w jednym kierunku(coś jakby warkocz dobierany)ni co jakiś kawałek jest związana sznureczkiem,aby się nie rozplotła,no i to tyle.Kiedyś przycięłam ją tak asymetrycznie też fajnie wyglądała ,albo możesz zrobić jej jeszcze jeden poziom,czyli znalezć młodą gałązkę ze środka korony,przymocować do kijka,i jak się usztywni to wtedy masz drugi poziom,i z niej wyrosną nowe pędy przewieszające się w duł,powodzenia. ;:138
Awatar użytkownika
Matemax
1000p
1000p
Od: 14 sty 2010, o 19:27

Post »

karina1 pisze::wit Witam Matemax ;:3 zauważyłam że masz sandewille(czerwone dzwoneczki),piękne pnącze,ja przechowuję już drugi rok,przez zimę na parapecie,trochę wypuszcza długich pędów,ale to się na wiosnę wytnie,i też mam czerwoną,i widzę że też lubisz dynie ozdobne,u mnie też służą do maskowania nie ciekawych miejsc ,a zimą piękna ozdoba w domku :wink:
Karinko ja mam ją 2 rok zobaczymy czy przezimuje, ale gdyby jej się udało to może jakomś sadzonkę można by było zrobić tylko nie wiem czy można. Dyńki sadzę w kwietniu do kubków i potem delikatnie je hartuje i przesadzam do ziemi :P
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Karinko popróbuję,co mi szkodzi,ja też kilka krzaczków splotłam,np kalinę ,bez,pęcherznicę :wink: :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”