Ja dzisiaj też odwiedziłam ogrodniczy ale jeszcze sezon martwy...od lutego zaczynają coś sprowadzać....parę nasion kupiłam bo już jakieś mają...duże pełne Aksamitki w dwóch kolorach niskie...i pstrokatą pełną cynie...;)))Tyle na dziś...ja dopiero poszaleję jak otworzą ogrodniczy z sadzonkami a to chyba w Marcu dopiero jak się oczywiście ciepło zrobi;))))Pozdrawiam ...
Początki działki Minika
- Reni4
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 wrz 2009, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Początki działki Minika
Witaj...Dziękuję ślicznie...
Widzę że wpadasz w szał zakupów...;)
Ja dzisiaj też odwiedziłam ogrodniczy ale jeszcze sezon martwy...od lutego zaczynają coś sprowadzać....parę nasion kupiłam bo już jakieś mają...duże pełne Aksamitki w dwóch kolorach niskie...i pstrokatą pełną cynie...;)))Tyle na dziś...ja dopiero poszaleję jak otworzą ogrodniczy z sadzonkami a to chyba w Marcu dopiero jak się oczywiście ciepło zrobi;))))Pozdrawiam ...
Witaj Reni . Tak wpadłem w szał zakupów , ale dopiero wiosną mnie z ogrodniczego będzie trzeba siłą wyciągać . Miłego wieczoru .
Początki działki Minika
Dominik
Dominik
- AAleksandra

- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Witaj Dominiku,
Widzę, że rozkręcasz się w szalonym tempie
Lista zakupowa juz zrobiona, zakupy częściowe jak wyczytałam także w toku. Nie zapominaj jednak o owocach na działce. Pamiętaj, że na jabłuszka, gruszeczki i inne własne pyszności trzeba będzie poczekać kilka lat. No może wcześniej doczekasz się owoców z krzewów lub truskawek. Zaplanuj dobrze jakie drzewka chciałbyś mieć i gdzie je posadzić. Może mały sadek ? Masz tyle miejsca...
A co do kotka, to Fred Marioli jest wyjątkiem. Miałem już kilka kotków, ale żaden nie przejawiał chęci moczenia nawet łapek. Są kotki brudaski (nie bardzo dbają o higienę) i tym można trochę pomagać w toalecie, ale przeważnie koty same dbają o futerko. Moja kotka czasem w lecie wchodzi na drabinkę do basenu aby napić się wody, ale nigdy nie zamoczy czegoś więcej niż języczka. Jak zdaży się jej wejść w kałurzę, to śmiesznie otrzepuje łapki. Wygląda to na nieco dziwny taniec
No tak ja to o kotkach, a powinnam o roślinach
Widzę, że rozkręcasz się w szalonym tempie
A co do kotka, to Fred Marioli jest wyjątkiem. Miałem już kilka kotków, ale żaden nie przejawiał chęci moczenia nawet łapek. Są kotki brudaski (nie bardzo dbają o higienę) i tym można trochę pomagać w toalecie, ale przeważnie koty same dbają o futerko. Moja kotka czasem w lecie wchodzi na drabinkę do basenu aby napić się wody, ale nigdy nie zamoczy czegoś więcej niż języczka. Jak zdaży się jej wejść w kałurzę, to śmiesznie otrzepuje łapki. Wygląda to na nieco dziwny taniec
No tak ja to o kotkach, a powinnam o roślinach
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
Witaj Olu o sadzie pomyślimy
. Jeśli już temat o sadzie to na pewno chcę mieć w nim gruszki , jabłka , brzoskwinie . Wiem że będzie trzeba poczekać na owoce kilka lat ale będę swoje
. A co do kotka to jeśli nie chcę żeby go myć to ja go nie
zmuszam , biorę szmatkę jak się ubrudzi i przecieram
. Miłego wieczoru .
zmuszam , biorę szmatkę jak się ubrudzi i przecieram
Początki działki Minika
Dominik
Dominik
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Niezłe plany Dominiku.
Ciekawa jestem jak sobie ze wszystkim poradzisz.
Sprawdzaj daty ważności na nasionach, bo to bardzo ważne.
Ciekawa jestem jak sobie ze wszystkim poradzisz.
Sprawdzaj daty ważności na nasionach, bo to bardzo ważne.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Grażynko jakoś sobie poradzę
. Dzięki za radę na pewno będę sprawdzał .
Marylko dzięki , widać wszystko
.
Marylko dzięki , widać wszystko
Początki działki Minika
Dominik
Dominik
Marylko... a czy "kupne" nasionka nie są już uprzednio poddawane stratyfikacji?
Skoro producent na opakowaniu nie sugeruje takich kroków...
Skoro producent na opakowaniu nie sugeruje takich kroków...
Witaj Gorzatko . Bo ja właśnie też mam kupne nasionka i zbierane z kwiatów które zakupiłem na forum . I też się zastanawiał bo an opakowaniu nie pisze żeby stratyfikować . pozdrawiam
.
Początki działki Minika
Dominik
Dominik
- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Działkowiec lutowy będzie w sprzedaży już pod koniec stycznia 
Marylko To super . na pewno go kupię , przyda się i to bardzo , bo tyle w nim rad , które mi się przydadzą
.
Początki działki Minika
Dominik
Dominik
Przeglądam zdjęcia i znalazłem zdjęcia z działki , które mi gdzieś umknęły i nie wkleiłem ich na forum .

Tutaj będą różne warzywa

I nawet mój cień widać

Działka z tyłu

Tutaj będą różne warzywa

I nawet mój cień widać

Działka z tyłu

Początki działki Minika
Dominik
Dominik
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Dominiku ale zazdroszczę Ci tej przestrzeni .
Witaj Geniu , a ja aż łapię się za głowę jak ja to zagospodaruje . Co ja na takiej przestrzeni posadzę . Ale oczywiście całej przestrzeni nie zapełnię, .
Początki działki Minika
Dominik
Dominik