Moja domowa dżungla ;)
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja domowa dżungla ;)
Spora kolekcja kaktusków E-w-u ,kwitnący wielkanocnik no i to pączkujące Epiphyllum
. Wszystko to bardzo ładnie wygląda.
Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
Paulino, to nie jest tak, że rośnie wszystko. Z niektórymi trzeba się trochę nagimnastykować, żeby znaleźć miejsce gdzie wreszcie rosną i nie robią problemów, a z niektórymi się to nie udaje...
Kati dziękuje
p.s. calla znów puszcze pąka
Kati dziękuje
Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa
Pozdrawiam Ewa
- DieSte
- 200p

- Od: 14 wrz 2008, o 13:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
e_w_u pisze:Paulino, to nie jest tak, że rośnie wszystko. Z niektórymi trzeba się trochę nagimnastykować, żeby znaleźć miejsce gdzie wreszcie rosną i nie robią problemów, a z niektórymi się to nie udaje...
Kati dziękuje
U mnie problem polega na tym, że mam dostępne tylko dwa pomieszczenia z oknami, czyli mój pokój i kuchnię - i to dodatkowo z oknami poddaszowymi, więc bez parapetów. Dla wielu roślinek to po prostu męczarnia.
Zapraszam do mojego spisu wątków
Większość z nas pod tymi oknami miałaby szafki lub stoliki 
Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa
Pozdrawiam Ewa
- DieSte
- 200p

- Od: 14 wrz 2008, o 13:56
No właśnie ja pod jednym mam łóżko i brak możliwości przestawienia rzeczy ze względu na spadek sufitu - ale w kuchni zrobiłam przemeblowanie i stolik stoi przy okniee_w_u pisze:Większość z nas pod tymi oknami miałaby szafki lub stoliki
Zapraszam do mojego spisu wątków
Paulino to prawidłowo 
Oto moje nowe nabytki :

A tu ich kwiatki

Całość musiała się porządnie napić, żeby wyglądać jako tako. Aż się zdziwiłam, że większość kwiatków nie opadła takie zwiędnięte były..
U hibcia największy pączuś niestety odpadł w drodze do domu. Był zielonkawy, więc mam nadzieję że kwiatek będzie żółty lub inny jasny ;)
Oto moje nowe nabytki :

A tu ich kwiatki

Całość musiała się porządnie napić, żeby wyglądać jako tako. Aż się zdziwiłam, że większość kwiatków nie opadła takie zwiędnięte były..
U hibcia największy pączuś niestety odpadł w drodze do domu. Był zielonkawy, więc mam nadzieję że kwiatek będzie żółty lub inny jasny ;)
Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa
Pozdrawiam Ewa
- elaipawel4
- 1000p

- Od: 23 lis 2009, o 16:19
Ewuniu napisz mi jeszcze czy zimujesz jakos calle ? Storczyki piekne a hibi na pewno za niedługo zakwitnie musi miec tylko swiatlo 
Ela
Zaglądnijcie ''Jestem nowa''
Elu, zimowe zdjęcie (02.12.2009 ) na którejś z pierwszych stron wątku jest (chyba 3). ;) Ona nie ma bulw (jak cantedeskie) tylko korzenie i rośnie u mnie bez żadnych dodatkowych zimowań 
Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa
Pozdrawiam Ewa
- elaipawel4
- 1000p

Super Ewuniu mialam juz kiedyś calle dlatego pytam bo tamta wyrosła ogromna ale za nic w swiecie nie zakwitła dlatego muszę wszystko wiedzię moze uraczy mnie cudnym kwiatem? 
Ela
Elu na pewno Ci zakwitnie
Postaw na oknie, dawaj wody, czasem niech przeschnie i na pewno uraczy cię kwiatkami. Moja znów pąka puszcza. Od takiej "mamusi" musi Ci zakwitnąć 
Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa
Pozdrawiam Ewa
- elaipawel4
- 1000p

- kati-1976

- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo ładne kolorki Storczyków udało Ci się złowić. Wcale tak źle nie wyglądają, jak mówiłaś 
Moje doniczkowce i sukulenty
Dziękuje Kasiu. Brałam te w najlepszym stanie
Nawet nie wiem czy takie mam czy nie, bo niektóre tak dawno kwitły, że pojęcia nie mam jakie kolory mają... Większość tych za 5 już nawet łodyżkę i część listków miała suchych. Korzenie też nie są w najlepszym stanie. Szczególnie tego ciemnofioletowego.. Ale już je odprzędziorkowałam, bo jakieś pajęczynki miały i zaraz będę myśleć jak tu je na oknie upchnąć...
Jak już światełka dostaną i stałe miejsce to na pewno im się jeszcze poprawi

Moje kwiatki 
Pozdrawiam Ewa
Pozdrawiam Ewa
- Wioleta

- Od: 20 lis 2007, o 18:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewo śliczną kalateę wyhodowałaś z listka
Kolekcja kaktusów wcale nie jest taka mini
Sprawiłaś sobie śliczne Phalaenopsisy