Ogródek AGNESS cz.4
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
I jeszcze ja dołączę się do chóru zachwytów nad pełnymi zimowitami. Śliczne. Następne do listy chciejstw, ale w następnym roku.
To prawda, że ogromne ich liście powodują, że trudno dla nich znależć odpowiednie miejsce, gdyż wiosną długo zajmują powierznię samymi liśćmi. Ale jesienią bardzo jednak ładnie zdobią ogród.
Aguś. Pięknie Ci kwitną różyczki. Prawda, że to nie to co w czerwcu, ale jednak jak zdobią ogród. I to bardzo często do samych mrozów.

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasieńko susza faktycznie niesamowita, mam nadzieje, że niedługo spadnie trochę deszczu, bo niby ciągle latam z wężem, ale to nie to samo, co porządny deszcz
Te moje podwójne to też Watrerliliy, bardzo mi się podobają, a Harlekijny też muszą być piękne
ja na przyszły rok też będę chciała kupić sobie jeszcze ze 2 odmiany
Muszę troszkę bardziej zakolorowić swój jesienny ogródek
Izuś, namawiam na zimowity,
są urocze i cudownie zdobią późnoletnie ogródki
Basieńko, masz rację, liście zimowitów są bardzo ładne, gorzej jest jak zaczynają brązowieć i zasychać, ale ja wtedy splatam je w warkocz i robię kok 8)
Izuś, namawiam na zimowity,
Basieńko, masz rację, liście zimowitów są bardzo ładne, gorzej jest jak zaczynają brązowieć i zasychać, ale ja wtedy splatam je w warkocz i robię kok 8)
- AGNESS

Aduś moje róże w tym roku są niezbyt ciekawe, pierwsze kwitnienie było piękne, a później to już nędza, jedynie Bonica jest super. Pozostałe długo zbierały się do ponownego kwitnienia i nie jest ono zbyt obfite, no i niestety czarna plamistość plon zbiera
Danusiu, myślę, że Twój zimowit jeszcze zakwitnie
W niektórych ogródkach one dopiero zaczynają wychodzić, paskudna susza też niestety je trochę wstrzymuje, mam nadzieję, że w końcu popada, roślinki od razu nabiorą wigoru, mimo, że to już prawie jesień.
Danusiu, myślę, że Twój zimowit jeszcze zakwitnie
- hanka55

- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Agusiu, kup mydło potasowo- czonkowe, Himala.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 4&start=70
Wzmocnisz roślinki przed zimą, wybijesz zarodniki ( oprysk po wygrabieniu liści jesienią i wiosenny).
.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 4&start=70
Wzmocnisz roślinki przed zimą, wybijesz zarodniki ( oprysk po wygrabieniu liści jesienią i wiosenny).
.
- AGNESS

Hanuś dzięki kochana, właśnie czytałam teraz co o tym mydełku pisałaś u Ewci i miałam pytać czy teraz jeszcze można
a tu już mam odpowiedź,
bardzo Ci dziękuję
W tym roku postanowiłam, że nie będę stosowała żadnej chemii w ogródku, więc obrywam wszystkie porażone listki, ale niestety sporo mam na głowie w tym roku i z ekologicznymi opryskami nie zdążyłam, pryskałam jedynie wiosną jak był wysyp mszyc
Martwią mnie też moje rododendrony, bo też wyjątkowo- jak nigdy brązowieją i gubią liście, tak, że też dostaną prysznic. Hanuś czy do mydełka, aby je deczko wzmocnić dodać bioczosu, lub coś w tym stylu
Czy jechać samym mydłem 
- Danio

- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Dołączam dozachwytów nad zimowitami, zdecydowanie muszę dokupić cebul. Mają same zalety, bo są bezobsługowe i praktycznie nie chorują. Nie wiem jak z gryzoniami, bo u mnie w samym środku kępy pojawił się kopiec kreta. Rośliny dalej kwitną, więc chyba nie skonsumował cebul?
Z zainteresowaniem przeczytałam o mydle ogrodniczym, bo u mnie też czarna plamistość. Muszę sprawdzić w ogrodniczym a jak nie mają, już znalazłam na all
Pozdrawiam Dorota
Z zainteresowaniem przeczytałam o mydle ogrodniczym, bo u mnie też czarna plamistość. Muszę sprawdzić w ogrodniczym a jak nie mają, już znalazłam na all
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- AGNESS

Dorotko już Jola napisała Ci , że roślinki zimowitów są trujące, dlatego kret ich nie tknął, on pewnie tylko korytarzem zabłądził w złe rejony
Mydło ogrodnicze i bioczos na szczęście udało mi się dziś kupić w ogrodniczym, jutro pryskanko
Joluś może jeszcze białe zimowity pokażą się, może one deczko późniejsze
Fajnie, że fioletowe już zakwitły, bo są piękne
Iguś ja swoje też będę musiała wykopać, ponieważ po latach cebule są dosłownie na wierzchu, częściowo nawet nie przykryte ziemią
Mydło ogrodnicze i bioczos na szczęście udało mi się dziś kupić w ogrodniczym, jutro pryskanko
Joluś może jeszcze białe zimowity pokażą się, może one deczko późniejsze
Iguś ja swoje też będę musiała wykopać, ponieważ po latach cebule są dosłownie na wierzchu, częściowo nawet nie przykryte ziemią
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04