A z tym cedrem to myślisz tylko o Sobie. Ja chcę widzieć co Ty gotujesz o on mi przeszkadza
Dala - mój piękny ogród cz.4
Witaj Dalu wreszcie i Ciebie odwiedziłam
ech cudnie u Ciebie...uwielbiam u Ciebie ta piętrowość roślin, dla mnie kompozycje doskonałe... i ta zieleń... a na dodatek i miejsce na tyle owocków i pyszności 
Ciesze się też, że stałaś się babcią maluszka... oj coś czuję że rozpieszczone maleństwo będzie
A co do konewek wiedziałam, że Grześ się zaraz upomni
ciii ale też mam jedną ...ale kiedyś jak mnie odwiedzicie to schowam bo się jeszcze pobijecie
I jeszcze Dalu mam pytanko...czy ta tawuła szara kwitnie razem z tamaryszkiem? bo projektuje ten swój ogródek... i chciałam pod tamaryszkiem na pniu ja posadzić... co o tym myślisz?
Ciesze się też, że stałaś się babcią maluszka... oj coś czuję że rozpieszczone maleństwo będzie
A co do konewek wiedziałam, że Grześ się zaraz upomni
I jeszcze Dalu mam pytanko...czy ta tawuła szara kwitnie razem z tamaryszkiem? bo projektuje ten swój ogródek... i chciałam pod tamaryszkiem na pniu ja posadzić... co o tym myślisz?
-
x-d-a
Dla męskiej reprezentacji moich gości (choć oczywiście nie tylko - Aniu tak będzie wyglądał cedr u Twojej Mamy za kilkanaście lat) jeszcze raz cedr. Mariuszu, Sylwestrze, Krzysiu i .....

Aluś, cieszę się bardzo,że mnie odwiedziłaś i pospacerowałaś po ogródku. Tawułę szara możesz posadzić pod tamaryszkiem, z tym że zależy na jakiej wysokości on jest zaszczepiony. Niewykluczone, że będziesz musiała ją przycinać tak jak ja swoją, co troszkę odbija się na kwitnieniu. Co do terminów kwitnienia tawuły i tamaryszka, to tak mniej więcej kwitną w tym samym czasie, ale musiałabym sprawdzić, bo dokładnie nie pamiętam...
Aszko, a próbowałaś kiedykolwiek robić jakieś przetwory z pigwy?
_oleander_, tak jakoś się złożyło, że samoistnie powstaje nowy Klub...
Danusiu, dzięki za wizytę i miłe słowa.
I jeszcze raz iglaczki, których nie ma dużo w moim ogródku, ale jednak...

Aluś, cieszę się bardzo,że mnie odwiedziłaś i pospacerowałaś po ogródku. Tawułę szara możesz posadzić pod tamaryszkiem, z tym że zależy na jakiej wysokości on jest zaszczepiony. Niewykluczone, że będziesz musiała ją przycinać tak jak ja swoją, co troszkę odbija się na kwitnieniu. Co do terminów kwitnienia tawuły i tamaryszka, to tak mniej więcej kwitną w tym samym czasie, ale musiałabym sprawdzić, bo dokładnie nie pamiętam...
Aszko, a próbowałaś kiedykolwiek robić jakieś przetwory z pigwy?
_oleander_, tak jakoś się złożyło, że samoistnie powstaje nowy Klub...
Danusiu, dzięki za wizytę i miłe słowa.
I jeszcze raz iglaczki, których nie ma dużo w moim ogródku, ale jednak...

- mag
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 mar 2008, o 09:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dalu pozwoliszsnowflake pisze: ...czy ta tawuła szara kwitnie razem z tamaryszkiem? bo projektuje ten swój ogródek... i chciałam pod tamaryszkiem na pniu ja posadzić... co o tym myślisz?
- Cynamon
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 24 mar 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dalu, często odwiedzam Twój ogród po cichu 8) , staram się nie zostawiać śladów ;) ... jest pięknie, spaceruję, podziwiam i uczę się od Ciebie m.in. kompozycji.
Wierz mi, że początkującym ogrodniczkom ;) nie jest łatwo projektować rabaty, czy interesujące, urokliwe zakątki o spójnym charakterze ... wymaga to wiedzy, doświadczenia i ... całe morze cierpliwości
Wierz mi, że początkującym ogrodniczkom ;) nie jest łatwo projektować rabaty, czy interesujące, urokliwe zakątki o spójnym charakterze ... wymaga to wiedzy, doświadczenia i ... całe morze cierpliwości
-
marivsz
- 1000p

- Od: 9 sie 2008, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dalu cedr fajniutki, ale chyba rośnie parę dobrych lat. Ja poszukuje w moich okolicach penduli. Aaaa to liczę, że zaprezentujesz się nam na traktorze;DDDD
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
-
x-d-a
Majeczko, to prawda, a jeszcze jak ładnie wyglądają z nimi hosty...
Geniu, byłam u Grzesia - dziękuję
Ja natomiast chętnie podzielę się moimi kannami, bo one się bardzo mnożą i trzeba mieć na nie dużo miejsca.
Mariuszu, zaprezentować to ja się mogę, tylko skąd ten traktor
Aszko, u mnie jest kilka owocków i też zostawię sobie na pamiątkę, jako dekorację. Słyszałam , że są świetne do dżemów i konfitur, bo przełamują słodycz i mdły smak.
Aluś, myślę, że i tak, i tak będzie ładnie, przecież oba krzewy nie muszą kwitnąć równocześnie. A migdałek chyba z kolei kwitnie wcześniej - na początku kwietnia.
Sylwestrze, jeśli tylko reprezentacji się podoba -cała przyjemność po mojej stronie!
Olu, nie znam tamaryszka francuskiego; czy jest podobny do tego "naszego"?
Cynamonku, witam w moim ogrodzie! Miło mi będzie, jak zostawisz czasami ślady swojej obecności.
Ja nie jestem doświadczonym ogrodnikiem, ogród mam dopiero(?) 5 lat i ciągle się uczę, m.in. na forum. Jeżeli czasami coś mi się uda, jakaś rabatka lub jej fragment komuś się spodoba, będę bardzo szczęśliwa...
Madziu, dziękuję za informację, nie muszę już szperać w zdjęciach.
Geniu, byłam u Grzesia - dziękuję
Mariuszu, zaprezentować to ja się mogę, tylko skąd ten traktor
Aszko, u mnie jest kilka owocków i też zostawię sobie na pamiątkę, jako dekorację. Słyszałam , że są świetne do dżemów i konfitur, bo przełamują słodycz i mdły smak.
Aluś, myślę, że i tak, i tak będzie ładnie, przecież oba krzewy nie muszą kwitnąć równocześnie. A migdałek chyba z kolei kwitnie wcześniej - na początku kwietnia.
Sylwestrze, jeśli tylko reprezentacji się podoba -cała przyjemność po mojej stronie!
Olu, nie znam tamaryszka francuskiego; czy jest podobny do tego "naszego"?
Cynamonku, witam w moim ogrodzie! Miło mi będzie, jak zostawisz czasami ślady swojej obecności.
Ja nie jestem doświadczonym ogrodnikiem, ogród mam dopiero(?) 5 lat i ciągle się uczę, m.in. na forum. Jeżeli czasami coś mi się uda, jakaś rabatka lub jej fragment komuś się spodoba, będę bardzo szczęśliwa...
Madziu, dziękuję za informację, nie muszę już szperać w zdjęciach.