Aniu
jak po czwartej parze liści canarina wystartuje to moja już szykuje się do startu Licząc od samego dołu puszcza już 5 parę :P
Adenium dopiero kiełkuje,więc muszę jeszcze trochę poczekać na listki Ciekawa jestem jakie moje będzie
Aniu
mi też bardzo podoba się ten szparagus sierpowaty.Jest taki inny Zawsze kojarzyłam sobie szparagus z cienkimi igiełkami.Moja babcia hodowała zwykłe szparagusy.Były piękne i tak duże ,że tylko jeden mógł stać na parapecie okiennym. :P
Aniu
Twój szparagus po cięciu będzie na pewno pieknie sie rozrastał. :P Aguka
dziękuję. :P mam nadzieje że szybko mi zakwitną te młode fiołeczki
Mój kwitnik obstawiony kwiatami.Na kalaryferze stoją fiołki i młode sadzoneczki skrętników
Ale masz kwiatków masowe ilości:) Cała kolekcja fiołeczków i skretników:) Super!!:) Oleandry już wynoisłaś na dwór? Jak wystawie tego od Ciebie to mi nie zmarźnie?
Kasiu
banan musi górować nad resztą bo na dole zajmował za dużo miejsca Asiu
oleandry zostały pierwszy raz na noc na zewnątrz(jak i inne tarasowe).Mam nadzieję że nic im nie będzie,ale u nas w nocy było bardzo zimno.Już zmęczyło nas codzienne wnoszenie i wynoszenie wszystkich doniczek i korytek z kwiatami.
Zaraz wystawie roślinki na dwór ale na wieczór chyba jeszcze je schowam bo u mnie nad samym morzem potrafi być jeszcze zimno. Już datury mi zmarzły i beniaminek, ale datury już mają sie dobrze chyba:P a bieniaminkowi poobcinam całkiem zmarzniete listki może odżyje. na razie na dworku stoją agawy od Ciebie strasznie ruszyły:P stoją na słoneczku:)
Witam
Dziewczyny doradźcie mi czy pelargonie balkonowe mogą być podlewane wodą z drożdzami ?? Bo widziałam chyba Marzenka dała przepis na zrobienie takiej wody. Nie chciałabym ich zmarnować.