Ali uśmiechnięty ogród cz.2
hehe a ja aktywnie spędzam czas
nie wiem ale śpioch jestem... no i nocny marek i nic w ciągu dnia nie zdążę zrobić co zaplanuje
a że zbiory owoców i przeroby teraz to już w ogóle
Ale coś niepocieszona jestem bo cukinie mi gniją a dynie w ogóle się nie zawiązują...doglądam doglądam ale nic
a krzaczory że hej porosły...
I w ogóle to wiercę dziurę w brzuchu żeby zamienić ten ogromniasty tunel foliowy ( bo nie potrzebny aż tak duży) na niewielką szklarnię... muszę właśnie pojeździć za nimi... i może na jesieni uda się już ta zamiana.. a wtedy będzie wiosenne szaleństwo i saaaaaaaaadzenie wszystkiego co się da
Ale spokojnie pomierzyłam całą działkę, zrobiłam plan i teraz siedzę z katalogiem i w necie różne projekty oglądam, żeby już mieć całą wizję i potem co roku po mału realizować... już mam nawet zamysł oczka wodnego a nawet rabaty dywanowej zamienionej w przyszłości na....jakąś piaskownicę czy basen dla dzieci.... a co
trza z przyszłością myśleć
no i to chyba starczy gadania na dziś.... zdjęcia może jakieś jutro jak będziecie grzeczni

nie wiem ale śpioch jestem... no i nocny marek i nic w ciągu dnia nie zdążę zrobić co zaplanuje
Ale coś niepocieszona jestem bo cukinie mi gniją a dynie w ogóle się nie zawiązują...doglądam doglądam ale nic
I w ogóle to wiercę dziurę w brzuchu żeby zamienić ten ogromniasty tunel foliowy ( bo nie potrzebny aż tak duży) na niewielką szklarnię... muszę właśnie pojeździć za nimi... i może na jesieni uda się już ta zamiana.. a wtedy będzie wiosenne szaleństwo i saaaaaaaaadzenie wszystkiego co się da
Ale spokojnie pomierzyłam całą działkę, zrobiłam plan i teraz siedzę z katalogiem i w necie różne projekty oglądam, żeby już mieć całą wizję i potem co roku po mału realizować... już mam nawet zamysł oczka wodnego a nawet rabaty dywanowej zamienionej w przyszłości na....jakąś piaskownicę czy basen dla dzieci.... a co
no i to chyba starczy gadania na dziś.... zdjęcia może jakieś jutro jak będziecie grzeczni
-
x-d-a
Witam Was...
Dalo... no ja teraz tak w kratkę będę bywała bo i wyjazdy... dzisiaj też jadę na weekend...a plan ogrodu to jednak ciężka sprawa... chciałabym do jesieni konkretnie zaplanować co gdzie bo mam sporo krzaczków i bylin małych... a wiosną bedzie się resztę dosadzać... w przyszłym tygodniu muszę też jechać obejrzeć szklarnie... może ktoś ma w tym doświadczenie? wie gdzie można takie kupić/obejrzeć?
Joluś... takie to lato
na dynie chyba też nie ma co liczyć...
Ireno, dziękuję... mam mnóstwo pomysłów, gorzej z realizacją i oczekiwaniem na efekt ... bo to czasem parę lat
i chciałam wczoraj poczęstować Was zdjęciami... ale straszna burza się rozpętała... i cały dzisiaj rano sprzątałam i zapłakałam się
ogromne słoneczniki całkiem leżały, przez dalie jakby tornado przeszło.... co się dało popodpierałam ale sporo się powyłamywało
nasadzę samych iglaków i o!
A teraz zdjęcia... zrobione przed burzą więc ładne
Troszkę zbiorów

Wisienki i zawiązuje się dynia ozdobna... chociaż ta ...
Rudbekia od Jacka i liliowiec który miał być różowy... też jest nawet ładny...i chyba go jednak nie wyrzucę ...

Porcelanka i powojnik południowy ładnie pachnący... nowy nabytek ;)

Kolejny motylek i widoczek:
pierwsza malwa i ketmia południowa:

słonecznik ozdobny i złocień trójbarwny:

klasę pokazuję mieczyki ;)

c.d.n
Dalo... no ja teraz tak w kratkę będę bywała bo i wyjazdy... dzisiaj też jadę na weekend...a plan ogrodu to jednak ciężka sprawa... chciałabym do jesieni konkretnie zaplanować co gdzie bo mam sporo krzaczków i bylin małych... a wiosną bedzie się resztę dosadzać... w przyszłym tygodniu muszę też jechać obejrzeć szklarnie... może ktoś ma w tym doświadczenie? wie gdzie można takie kupić/obejrzeć?
Joluś... takie to lato
Ireno, dziękuję... mam mnóstwo pomysłów, gorzej z realizacją i oczekiwaniem na efekt ... bo to czasem parę lat
i chciałam wczoraj poczęstować Was zdjęciami... ale straszna burza się rozpętała... i cały dzisiaj rano sprzątałam i zapłakałam się
nasadzę samych iglaków i o!
A teraz zdjęcia... zrobione przed burzą więc ładne
Troszkę zbiorów

Wisienki i zawiązuje się dynia ozdobna... chociaż ta ...
Rudbekia od Jacka i liliowiec który miał być różowy... też jest nawet ładny...i chyba go jednak nie wyrzucę ...

Porcelanka i powojnik południowy ładnie pachnący... nowy nabytek ;)

Kolejny motylek i widoczek:
pierwsza malwa i ketmia południowa:

słonecznik ozdobny i złocień trójbarwny:

klasę pokazuję mieczyki ;)

c.d.n
A to moje małe hodowle kwiatkowo-krzaczkowe ;) Grześ jest tam i Twój perukowiec
ładnie rośnie jedna sadzoneczka się mi udała 

a to takie dwa co się zaplątały na podwórku i nie wiem czy są wartościowe? może pomożecie co to?
To tyle ;) ja lecę się ogarnąć przed wyjazdem... ale wiecie co smutne te weekendy bez Was trochę
A i oprócz dalii będę miała na zbyciu gilardię więc wiecie ;)

a to takie dwa co się zaplątały na podwórku i nie wiem czy są wartościowe? może pomożecie co to?
To tyle ;) ja lecę się ogarnąć przed wyjazdem... ale wiecie co smutne te weekendy bez Was trochę
A i oprócz dalii będę miała na zbyciu gilardię więc wiecie ;)
-
x-d-a
- abeille
- 1000p

- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Alu, gdzieś zgubiłam Twój wątek a tu podczas mojej nieobecności ogród się rozkwiecił pięknie. Ślicznie masz i
rabaty dochuchane, roślinki pięknie rozrośnięte, wszystko piekne.
Jednym słowem cudnie, a ile serca wkładasz w ogród że aż widać efekty na każdym kroku.
Cieplutkiego wieczorka

rabaty dochuchane, roślinki pięknie rozrośnięte, wszystko piekne.
Jednym słowem cudnie, a ile serca wkładasz w ogród że aż widać efekty na każdym kroku.
Cieplutkiego wieczorka
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.