Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)
Nie mam na razie na to kasy bo chcę zainwestować w działkę a to spore pieniądze a telefony i tak dostaję za darmo tzn za 1 zł bo mam kontynuację umowy na firmę. A są to telefony z czterokrotnym zoomem i już bardzo dobrą rozdzielczością i jakością więc jakie te zdjęcia będą takie zobaczycie ale na aparat nie chcę na razie wyrzucać kasy bo gdybym miał kupić to już raczej jakiś porządny a ten trochę kosztuje. Może kiedyś kupię.
- Yaro32
- Przyjaciel Forum

- Od: 15 wrz 2006, o 23:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przemku oto palemka w nowej doniczce, po zabiegach, które zaleciłeś.Przemo pisze:Jak tam twoja palma ma nowe mieszkanko?

A to inne kwiatki doniczkowe , które też chcę Ci pokazać.

Pozdrawiam - Jarek
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
- Yaro32
- Przyjaciel Forum

Widzę, że Przemek zapomniał o moich kwiatkach.
Przy okazji dawno nie aktualizowałem wiadomości z wątkiem o mojej działeczce. Niewiele się jednak dzieje zimą. mimo, ze zima jak wiosna to pracy na działce niewiele. Z nudów troszkę popieliłem rabatki, pousuwałem suche łodygi kwiatów. Wciąż powadze też nierówną walkę z kretami. One swoje a ja swoje.
Jakież zrobiły się przebiegłe, sprytnie omijają pułapki. Kopców przybywa a w pułapce zero.
Z niepokojem obserwuje też poczynania cebulowych. Tulipany, krokusy i szafirki dzielnie idą w górę. Nieśmiało pojawiają się też hiacynty i narcyzy. Róże puszczają młode pędy. Oby nie zaszkodziło to im przy okazji zbliżającej się zimy. Tak przynajmniej mówią synoptyce, ze zima w drodze.
Czekając na nią i w końcu na śnieg z nadzieją, że wraz zimą przylecą na działeczkę wesołe stadka ptaszków, pozdrawiam wszystkich.
Jarek
Jarek
- Yaro32
- Przyjaciel Forum

Tak Przemku paprotka została wyczesana z suchych liści i co kilka dni żona spryskuje ją. Przy okazji zauważyłem w niej robaczki, takie małe jak muszki? Czym je wytępić. Żona zastosowała doraźnie takie pałeczki, które kupiła w centrum ogrodniczym. Po tym zabiegu ich populacja się znacznie zmniejszyła.
- Yaro32
- Przyjaciel Forum

Znajomy podsunął mi taki pomysł ścieżek, które zostały mi do wykonania. Co myślicie o jego pomyśle? Sorrki za słabą jakość wykonanych poprawek.

- Yaro32
- Przyjaciel Forum

Erazmie kamienie już mam poukładane tak jak na zdjęciach. Drobne kamyki to u mnie nie problem. W odległości 8 kilometrów mam wielką żwirownię, która produkuje tłuczeń w różnych rozmiarach. Tak, ze przebierać mam w czym. Pozostaje sprawa płytek w tłuczniu. A może lepiej plaski kamień łupany zamiast płytek?
- Yaro32
- Przyjaciel Forum

Folię albo matę szkółkarską. Problem jedynie w tym, ze najtrudniej będzie mi z płaskimi kamieniami o odpowiedniej wielkości. Może wspomoże mnie jeden znajomy, który rozebrał starą stodołę, z kamienia. Poproszę kogoś aby rozłupał fachowo troszkę tych kamieni. W sumie dużo tego nie będzie trzeba, ale za to myślę, ze efekt będzie zdecydowanie ładniejszy niż płytki chodnikowe.
-
Erazm
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przemo pisze:Drzewa owocowe należy posadzić trzy metry od granicy z sąsiadem według przepisów a czy Twoje tak rosną ?![]()
![]()
§ 118 regulaminu ROD...Yaro32 pisze:A czy Przemku znasz historię mojej działki? Jest około 2 metrów. Dolicz nieprawnie zabrany pas o szerokości ponad 2 metrów to już będzie około 4 metrów. I co Ty na to?
3. Gatunki i odmiany drzew słabo rosnących i karłowych należy sadzić w odległości co najmniej 2 metrów od granicy działki. W przypadku moreli należy zachować odległość co najmniej 3 metrów. Czereśnia i orzech włoski nie mogą być sadzone w odległości mniejszej niż 5 metrów od granicy działki, z wyjątkiem szczepionych na podkładach słabo rosnących, które można sadzić w odległości nie mniejszej niż 3 metry. ...
Pozdrawiam Andrzej.
- Yaro32
- Przyjaciel Forum

Erazmie drzewa rosną zgodnie z regulaminem. Odległość ta została zachwiana tym, ze część działki zmieniła właściciela i takim sposobem ogrodzenie przesunęło się o 2 metry. Gdyby nie te działanie odległość regulaminowa byłaby zachowana.