Działka Anety, Jarka i Igorka (Yaro32)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
x-C-j
---
Od: 22 lis 2006, o 14:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Czekam z niecierpliwością ja 12. 01 2007 będę miał nową umowę z operatorem telefonii komórkowej ( bo stara się kończy), kupuję telefon z aparatem więc sam pokarzę wam co mam i jak moje kwiaty wyglądają. :D :D :D
Mariola54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2006, o 00:33

Post »

Przemku nie lepiej zainwestować w aparat cyfrowy. :D
x-C-j
---

Post »

Nie mam na razie na to kasy bo chcę zainwestować w działkę a to spore pieniądze a telefony i tak dostaję za darmo tzn za 1 zł bo mam kontynuację umowy na firmę. A są to telefony z czterokrotnym zoomem i już bardzo dobrą rozdzielczością i jakością więc jakie te zdjęcia będą takie zobaczycie ale na aparat nie chcę na razie wyrzucać kasy bo gdybym miał kupić to już raczej jakiś porządny a ten trochę kosztuje. Może kiedyś kupię.
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 15 wrz 2006, o 23:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Przemo pisze:Jak tam twoja palma ma nowe mieszkanko?
Przemku oto palemka w nowej doniczce, po zabiegach, które zaleciłeś.

Obrazek

A to inne kwiatki doniczkowe , które też chcę Ci pokazać.

Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiam - Jarek
Jakie to wspaniałe uczucie być ojcem i mieć wspaniałą rodzinę.
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Widzę, że Przemek zapomniał o moich kwiatkach. :wink: Przy okazji dawno nie aktualizowałem wiadomości z wątkiem o mojej działeczce. Niewiele się jednak dzieje zimą. mimo, ze zima jak wiosna to pracy na działce niewiele. Z nudów troszkę popieliłem rabatki, pousuwałem suche łodygi kwiatów. Wciąż powadze też nierówną walkę z kretami. One swoje a ja swoje. :wink: Jakież zrobiły się przebiegłe, sprytnie omijają pułapki. Kopców przybywa a w pułapce zero. :wink: Z niepokojem obserwuje też poczynania cebulowych. Tulipany, krokusy i szafirki dzielnie idą w górę. Nieśmiało pojawiają się też hiacynty i narcyzy. Róże puszczają młode pędy. Oby nie zaszkodziło to im przy okazji zbliżającej się zimy. Tak przynajmniej mówią synoptyce, ze zima w drodze. :D Czekając na nią i w końcu na śnieg z nadzieją, że wraz zimą przylecą na działeczkę wesołe stadka ptaszków, pozdrawiam wszystkich.

Jarek
x-C-j
---

Post »

Bardzo dobrze kolejne przesadzenie za jakieś dwa trzy lata w zależności od tego jak palma będzie rosła ale to zobaczymy jak wrzucisz za jakiś czas zdjęcia np za rok, a jak tam paproć spryskujesz środek i te schnące listki?
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Tak Przemku paprotka została wyczesana z suchych liści i co kilka dni żona spryskuje ją. Przy okazji zauważyłem w niej robaczki, takie małe jak muszki? Czym je wytępić. Żona zastosowała doraźnie takie pałeczki, które kupiła w centrum ogrodniczym. Po tym zabiegu ich populacja się znacznie zmniejszyła.
x-C-j
---

Post »

Być może to dorosłe osobniki ziemiórek a w ziemi są larwy ruszające się po podlaniu? Może Basia jeszcze coś innego zdiagnozuje?
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Znajomy podsunął mi taki pomysł ścieżek, które zostały mi do wykonania. Co myślicie o jego pomyśle? Sorrki za słabą jakość wykonanych poprawek.

Obrazek Obrazek Obrazek
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2005, o 13:10

Post »

Bardzo dobre rozwiązanie. Ale skąd weźmiesz drobne kamyczki i kamienie?
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Erazmie kamienie już mam poukładane tak jak na zdjęciach. Drobne kamyki to u mnie nie problem. W odległości 8 kilometrów mam wielką żwirownię, która produkuje tłuczeń w różnych rozmiarach. Tak, ze przebierać mam w czym. Pozostaje sprawa płytek w tłuczniu. A może lepiej plaski kamień łupany zamiast płytek?
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Yaro32 pisze:...A może lepiej plaski kamień łupany zamiast płytek?
Tak to będzie lepsze od płytek. Pamiętaj, że zanim rozsypiesz drobne kamyki rozłóż folię, by nie wyrastały między nimi chwasty.
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Folię albo matę szkółkarską. Problem jedynie w tym, ze najtrudniej będzie mi z płaskimi kamieniami o odpowiedniej wielkości. Może wspomoże mnie jeden znajomy, który rozebrał starą stodołę, z kamienia. Poproszę kogoś aby rozłupał fachowo troszkę tych kamieni. W sumie dużo tego nie będzie trzeba, ale za to myślę, ze efekt będzie zdecydowanie ładniejszy niż płytki chodnikowe.
Erazm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przemo pisze:Drzewa owocowe należy posadzić trzy metry od granicy z sąsiadem według przepisów a czy Twoje tak rosną ? :D :D :D
Yaro32 pisze:A czy Przemku znasz historię mojej działki? Jest około 2 metrów. Dolicz nieprawnie zabrany pas o szerokości ponad 2 metrów to już będzie około 4 metrów. I co Ty na to? :wink:
§ 118 regulaminu ROD...
3. Gatunki i odmiany drzew słabo rosnących i karłowych należy sadzić w odległości co najmniej 2 metrów od granicy działki. W przypadku moreli należy zachować odległość co najmniej 3 metrów. Czereśnia i orzech włoski nie mogą być sadzone w odległości mniejszej niż 5 metrów od granicy działki, z wyjątkiem szczepionych na podkładach słabo rosnących, które można sadzić w odległości nie mniejszej niż 3 metry. ...
Pozdrawiam Andrzej.
Awatar użytkownika
Yaro32
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Erazmie drzewa rosną zgodnie z regulaminem. Odległość ta została zachwiana tym, ze część działki zmieniła właściciela i takim sposobem ogrodzenie przesunęło się o 2 metry. Gdyby nie te działanie odległość regulaminowa byłaby zachowana.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”