(zdjęcie u mnie)
Mój ogród - Alka
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ogród - Alka
Alu - miodunka od Ciebie zakwitła i jest BIAŁA
Nawet nie masz pojęcia jak ja się cieszę
(zdjęcie u mnie)
(zdjęcie u mnie)
Cudne te ciemierniki, o innych wspaniałościach nie wspomnę. Normalnie zazdrość mnie zżera, że nie mam ich w swoim ogrodzie. A kicia cudna.
- drewutnia
- 1000p

- Od: 1 gru 2011, o 13:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak mało się udzielasz,że myślałam,że nie masz wątku.Szkoda,że tak mało pokazujesz.Masz piekny ogród.
Obejżałam sobie fotki na google.Ale masz staw.Domek dla kaczek
Obejżałam sobie fotki na google.Ale masz staw.Domek dla kaczek
- alka
- 200p

- Od: 3 paź 2006, o 23:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No widzisz, nam chałupa się podoba, kaczkom - niekoniecznie. Przychodzą jak do hotelu, pośpią, zaglądną, pojedzą jak im coś rzucę, z "gotowymi" dziećmi pomieszkają, ale żeby zamieszkać na stałe, jajka znieść i wysiedzieć, co to, to nie.
Nie udzielam się, ale czytam posty Kaszubek.
Ogród duży, wnuki mi się wysypały, nie mam czasu na robienie zdjęć i "udzielanie się". W tym roku sporo wyjeżdżałam, to zarosłam (a kiedy nie zarastałam?
) i nie bardzo było co pokazywać. Przy Waszych wymuskanych ogrodach, to ja nie mam odwagi się pokazywać.
Nie udzielam się, ale czytam posty Kaszubek.
Ogród duży, wnuki mi się wysypały, nie mam czasu na robienie zdjęć i "udzielanie się". W tym roku sporo wyjeżdżałam, to zarosłam (a kiedy nie zarastałam?
Pozdrawiam, Ala
Mój ogród - Alka
Mój ogród - Alka
- amba19

Przesadzasz z tym zarastaniem - widziałam twój ogród i wiem ile w nim rośnie rarytasów
Pokaż fotki - proszę!
- drewutnia
- 1000p

- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Przesadzasz z tym wymuskaniem. Chyba, że się nie ma innych obowiązków. Samo się nie zrobi -wiadomo.
A dziewczyny najpierw porządek zrobią potem fotka rabaty a dalej już kto wie
A dziewczyny najpierw porządek zrobią potem fotka rabaty a dalej już kto wie
- patkaza

- Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- alka
- 200p

Patkaza, dzięki za odwiedziny, nie przypuszczałam, że ktoś jeszcze do mnie zagląda, bardzo mi miło.
W zimowe wieczory próbuję posprzątać trochę w zdjęciach. Przy okazji wspominam wiosnę i tęsknię, tęsknię, tęsknię...
Powspominajmy razem, to już lada moment (przepraszam, jeśli jakieś zdjęcia już były, ale nie mam czasu, żeby sprawdzać w wątku).

W zimowe wieczory próbuję posprzątać trochę w zdjęciach. Przy okazji wspominam wiosnę i tęsknię, tęsknię, tęsknię...
Powspominajmy razem, to już lada moment (przepraszam, jeśli jakieś zdjęcia już były, ale nie mam czasu, żeby sprawdzać w wątku).

Pozdrawiam, Ala
Mój ogród - Alka
Mój ogród - Alka
- amba19

Nie wiem czy któreś z tych zdjęć już były czy nie, ale w taki ponury poranek z przyjemnością oglądam kolorowe kwiaty i liczę dni do wiosny....
Alu co to jest na trzecim zdjęciu od góry?
Alu co to jest na trzecim zdjęciu od góry?
- alka
- 200p

Marysiu, to jest Fritillaria raddeana. Kapryśna, ale chyba dobrze jej u mnie, bo kwitnie już trzeci rok, czego nie mogę powiedzieć o innych szachownicach, np. o F. persica.
Pozdrawiam, Ala
Mój ogród - Alka
Mój ogród - Alka
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Alu
może pokaż aktualną wiosnę w swoim pięknym ogrodzie.
W poprzednim roku obiecałaś fotki storczyków, może w tym uda Ci się te obiecanki spełnić ?
Miłego dnia
W poprzednim roku obiecałaś fotki storczyków, może w tym uda Ci się te obiecanki spełnić ?
Miłego dnia
- alka
- 200p

Krysiu, storczyki dopiero startują, nie wszystkie jeszcze pokazały kły. Jak zakwitną, to pokażę. Swoją drogą, zapraszam na kawę. Pojedyncze rośliny wyglądają fajnie i cieszą, cały ogród - niekoniecznie. Dopiero poobcinałam ubiegłoroczne suchary, a już świeże zielsko prosi się o pielenie. Stanowczo za krótkie to przedwiośnie.
Pozdrawiam, Ala
Mój ogród - Alka
Mój ogród - Alka
- Ignis05

- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Alu
wiem, że Twój ogród jest ogromny i trudno zdążyć ze wszystkim, jak się nie ma pomocników.
Mój ogród jest znacznie mniejszy a też nie ogarniam wszystkiego , tak jakbym chciała.
Jednak oprócz upragnionego porządku ogrody mają duszę a w Twoim jest ona wspaniała. I chociaż widziałam go na bardzo wczesnym przedwiośniu to mnie oczarował. Z wielką przyjemnością wpadnę przy okazji ale wcześniej zapraszam do siebie.
Jeszcze chwila, niech nam tylko zakwitną "jabłonie" i będzie można zobaczyć coś więcej niż tylko wschodzące kły.
Pozdrawiam serdecznie i miłego dnia życzę.

Mój ogród jest znacznie mniejszy a też nie ogarniam wszystkiego , tak jakbym chciała.
Jednak oprócz upragnionego porządku ogrody mają duszę a w Twoim jest ona wspaniała. I chociaż widziałam go na bardzo wczesnym przedwiośniu to mnie oczarował. Z wielką przyjemnością wpadnę przy okazji ale wcześniej zapraszam do siebie.
Jeszcze chwila, niech nam tylko zakwitną "jabłonie" i będzie można zobaczyć coś więcej niż tylko wschodzące kły.
Pozdrawiam serdecznie i miłego dnia życzę.
- amba19

Alu - wczoraj zakwitł biały, pachnący irys od Ciebie
Jest wspaniały