Dookoła domu - raistand - 2009

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
raistand
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2007, o 20:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Passiflory mam w zwykłej ziemi. Zresztą ja wszystko mam w zwykłej. Chyba, że mam do napełnienia wielka donicę wtedy mieszam zwykłą kwiatową i zwykłą ogrodową. :)
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Wspaniałe nowe zakupy-piwonia - chciejstwo wielu forumowiczek w tym gronie i ja jestem.Mam upatrzoną,ale mój M bawi się za płytkarza(kładzie płytki na dużym tarasie) więc jest tam bałagan a roślinka ma mieć miejsce pod tarasem.Czekam aż skończy zabawę(całkowity laik w tym temacie ale jakoś sobie radzi),tylko czy nie spóżnię się z zakupem. ;:3 Życzę dużo słońca.
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

tez należę do tych co marzą się im piwonie drzewiaste, u nas w szkólce były po 45 zł i to nieoznaczone :( nie kupiłam.
Fuksje piękne kupiłeś, kolorek tej jednej do pozazdroszczenia :) nie wspominając o pelargoni :)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Andrzeju no i kupiłam tą wymarzoną piwonię drzewiastą.Jest anielsko piękna( na rysunku).Ma kolor między wrzosem a fioletem.Jest pełna.Jutro zrobię zdjęcie.Poza tym dokupiłam niecierpki w różnych kolorach(zawsze miałam monochromatycznie na tarasach a teraz wyb uch kolorów.Pozdrowionka i dziękuję za wizytę(jakoś mało ludzi do mnie zagląda- jest mi smutno).
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

raistand pisze:

Obrazek
Witaj Andrzeju , piękny masz ogród , liliowce fascynujące , uwielbiam je :D . Widze co chwilę coś przybywa :D . Morzesz zdradzic po ile Kupowałeś te róże ? Ja jestem oststnio "zaróżowany" :lol: . Będe częściej wpadać :wink: .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
raistand
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

an-ka tylko nie zdziw się jeśli piwonia jak już zakwitnie będzie miała nieco inny kolor. :) U mnie powinna zakwitnąć w tym roku dwukolorowa. Moja pierwsza, którą mam już trzy lata.

Tulipan998 To są róże z Leroy Merlin po 17 złotych. Dłuuugo trwa zanim się przyjmą bo to w sumie są z odkrytym korzeniem, dla niepoznaki tylko włożone do doniczki. :evil:
W tej chwili, gdy mamy maj za pasem lepiej chyba zainwestować w róże w doniczkach. WIem, że są w LM (koszmarnie drogie) lada moment będą też w innych miejscach.
Awatar użytkownika
cattleya
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2007, o 13:19

Post »

Tulipan998 To są róże z Leroy Merlin po 17 złotych. Dłuuugo trwa zanim się przyjmą bo to w sumie są z odkrytym korzeniem, dla niepoznaki tylko włożone do doniczki. :evil:
W tej chwili, gdy mamy maj za pasem lepiej chyba zainwestować w róże w doniczkach. WIem, że są w LM (koszmarnie drogie) lada moment będą też w innych miejscach.[/quote]
No niestety te po 17 w Obi lub LM są takie, te mi niestety wypadły. Mimo to dokupiłam w tym roku dwie. A te z Niemiec po 49zł były ładnie przekorzenione :twisted:
I moje róże http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 74&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Andrzeju
Ale tu u ciebie milusio :)
Piękny masz milin ilu letni ? i czy kwitnie i obficie ?.Masz tez przepiękne liliowce w kolorze bordowym (ciemnoczerwonym - jak kto woli ) Kupiłeś też piękne róże .Ciekawa jestem uroku twojego ogrodu gdy wszystko zakwitnie:)
Ja miałam piękną passiflorę , niestety nie przycięłam jej na zimę i nie przetrwała :( nie dała sobie rady :( Nie przetrwała też piękna 1,5 mb fuksja pienna - nie mogę jej przeżałować :(

Pozdrawiam cieplutko
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
raistand
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

iwonaxp pisze: Piękny masz milin ilu letni ? i czy kwitnie i obficie ?.
Ja miałam piękną passiflorę , niestety nie przycięłam jej na zimę i nie przetrwała :( nie dała sobie rady :( Nie przetrwała też piękna 1,5 mb fuksja pienna - nie mogę jej przeżałować :(
Milin mam 15 lat. Nie pozwalam mu rosnąć w górę więc rozłazi się po całej działce.

Mi nie przezimowała passiflora Pura Vida żałuję jej bardzo. Ale ją załatwił jesienny przymrozek. A ja jej potem nie pomogłem. Myślę, że gdybym przez zimę ją troszeczkę podlewał to odżyłaby. :(

Dzisiaj pada deszcz. ;:47
Awatar użytkownika
raistand
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W ramach nabijania postów dzisiejsze zdjęcia żurawek, żuraweczek...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Etykietki się niestety pogubiły.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Andrzeju czemu w ramach nabijania postów.?
Masz na prawdę piękne żurawki i mają piękne dekoracyjne liście i do tego jakie zdrowe u mnie po zimie są nieciekawe z resztą nie mam tak pięknych i tylu gatunków
Genia
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Andrzeju masz wiele pięknych roślin, ale na mnie największe wrażenie zrobiły lilie i liliowce.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
raistand
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miałem jeszcze wczoraj wkleić ...
Obrazek
Eden Rose - jedna z dwóch - nabiera wigoru.

Obrazek
Pieris- w tym roku miał pierwszy raz kwiaty. I - o dziwo - nie było jak dotąd przymrozków. Zwykle gdy wypuszcza młode pędy jest w nocy mróz, w tym roku jak na razie nie było.

Obrazek
A to oczywiście paprocie. Fajnie wyglądają. 8)
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Andrzej

Moja Red Eden rose....ma tylko czerwone JESTEM_ WULGARNY /-NA i nic więcej :cry: :cry: mam nadzieję że się kobieta obudzi :cry:
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Przyglądam się tym paprocią i nie wierzę, u mnie dopiero wyszły, a tu takie piękne. Jak sobie radzisz z ich ekspansywnością?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”