Dookoła domu - raistand - 2009
Wspaniałe nowe zakupy-piwonia - chciejstwo wielu forumowiczek w tym gronie i ja jestem.Mam upatrzoną,ale mój M bawi się za płytkarza(kładzie płytki na dużym tarasie) więc jest tam bałagan a roślinka ma mieć miejsce pod tarasem.Czekam aż skończy zabawę(całkowity laik w tym temacie ale jakoś sobie radzi),tylko czy nie spóżnię się z zakupem.
Życzę dużo słońca.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- agrazka
- Przyjaciel Forum
- Od: 22 maja 2005, o 23:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
tez należę do tych co marzą się im piwonie drzewiaste, u nas w szkólce były po 45 zł i to nieoznaczone
nie kupiłam.
Fuksje piękne kupiłeś, kolorek tej jednej do pozazdroszczenia
nie wspominając o pelargoni 

Fuksje piękne kupiłeś, kolorek tej jednej do pozazdroszczenia

serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Andrzeju no i kupiłam tą wymarzoną piwonię drzewiastą.Jest anielsko piękna( na rysunku).Ma kolor między wrzosem a fioletem.Jest pełna.Jutro zrobię zdjęcie.Poza tym dokupiłam niecierpki w różnych kolorach(zawsze miałam monochromatycznie na tarasach a teraz wyb uch kolorów.Pozdrowionka i dziękuję za wizytę(jakoś mało ludzi do mnie zagląda- jest mi smutno).
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Tulipan998
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witaj Andrzeju , piękny masz ogród , liliowce fascynujące , uwielbiam je

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- raistand
- Od: 18 mar 2007, o 20:28
an-ka tylko nie zdziw się jeśli piwonia jak już zakwitnie będzie miała nieco inny kolor.
U mnie powinna zakwitnąć w tym roku dwukolorowa. Moja pierwsza, którą mam już trzy lata.
Tulipan998 To są róże z Leroy Merlin po 17 złotych. Dłuuugo trwa zanim się przyjmą bo to w sumie są z odkrytym korzeniem, dla niepoznaki tylko włożone do doniczki.
W tej chwili, gdy mamy maj za pasem lepiej chyba zainwestować w róże w doniczkach. WIem, że są w LM (koszmarnie drogie) lada moment będą też w innych miejscach.

Tulipan998 To są róże z Leroy Merlin po 17 złotych. Dłuuugo trwa zanim się przyjmą bo to w sumie są z odkrytym korzeniem, dla niepoznaki tylko włożone do doniczki.

W tej chwili, gdy mamy maj za pasem lepiej chyba zainwestować w róże w doniczkach. WIem, że są w LM (koszmarnie drogie) lada moment będą też w innych miejscach.
W tej chwili, gdy mamy maj za pasem lepiej chyba zainwestować w róże w doniczkach. WIem, że są w LM (koszmarnie drogie) lada moment będą też w innych miejscach.[/quote]
No niestety te po 17 w Obi lub LM są takie, te mi niestety wypadły. Mimo to dokupiłam w tym roku dwie. A te z Niemiec po 49zł były ładnie przekorzenione

W tej chwili, gdy mamy maj za pasem lepiej chyba zainwestować w róże w doniczkach. WIem, że są w LM (koszmarnie drogie) lada moment będą też w innych miejscach.[/quote]
No niestety te po 17 w Obi lub LM są takie, te mi niestety wypadły. Mimo to dokupiłam w tym roku dwie. A te z Niemiec po 49zł były ładnie przekorzenione

I moje róże http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 74&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
- iwonaxp
- 1000p
- Od: 18 kwie 2008, o 10:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Andrzeju
Ale tu u ciebie milusio
Piękny masz milin ilu letni ? i czy kwitnie i obficie ?.Masz tez przepiękne liliowce w kolorze bordowym (ciemnoczerwonym - jak kto woli ) Kupiłeś też piękne róże .Ciekawa jestem uroku twojego ogrodu gdy wszystko zakwitnie:)
Ja miałam piękną passiflorę , niestety nie przycięłam jej na zimę i nie przetrwała
nie dała sobie rady
Nie przetrwała też piękna 1,5 mb fuksja pienna - nie mogę jej przeżałować 
Pozdrawiam cieplutko
Ale tu u ciebie milusio

Piękny masz milin ilu letni ? i czy kwitnie i obficie ?.Masz tez przepiękne liliowce w kolorze bordowym (ciemnoczerwonym - jak kto woli ) Kupiłeś też piękne róże .Ciekawa jestem uroku twojego ogrodu gdy wszystko zakwitnie:)
Ja miałam piękną passiflorę , niestety nie przycięłam jej na zimę i nie przetrwała

Pozdrawiam cieplutko
- raistand
- Od: 18 mar 2007, o 20:28
Milin mam 15 lat. Nie pozwalam mu rosnąć w górę więc rozłazi się po całej działce.iwonaxp pisze: Piękny masz milin ilu letni ? i czy kwitnie i obficie ?.
Ja miałam piękną passiflorę , niestety nie przycięłam jej na zimę i nie przetrwałanie dała sobie rady
Nie przetrwała też piękna 1,5 mb fuksja pienna - nie mogę jej przeżałować
Mi nie przezimowała passiflora Pura Vida żałuję jej bardzo. Ale ją załatwił jesienny przymrozek. A ja jej potem nie pomogłem. Myślę, że gdybym przez zimę ją troszeczkę podlewał to odżyłaby.

Dzisiaj pada deszcz.

-
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Andrzeju masz wiele pięknych roślin, ale na mnie największe wrażenie zrobiły lilie i liliowce.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki