Ogród Andzi
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu ostatnio dopadła mnie choroba iryskowa, Twoje są cudowne a szczególnie te dwa pierwsze.Goździki wyglądają jakby ich łany całe były, śliczne . mój wiciokrzew jeszcze w pąkach.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
Romko w oczu też mam tatarak, kosaciec kwitnący na żółto rośnie na brzegach stawów, strzałkę wodną. Romko skąd Ty masz tyle kamieni moje wydłubałam z piachu M kupił piach na wylanie posadzki. Na razie mi zbrakło na dołożenie w okół oczka, myślę że powoli dozbieram.
Mirko goździki zostawiłam po przekwitnięciu wysiało się masę nasion i było dużo sadzonek. Obsadziłam kawałek brzegu rabatki jak zakwitną wstawię fotkę jak to wygląda. Piszę o goździku chińskim ma maleńkie kwiatuszki.
Agnieszko trzeba zrobić wyprawę na piachy i nazbierać kamieni ja już wszystkie wyzbierałam a jeszcze przydało by się więcej.
Mirko goździki zostawiłam po przekwitnięciu wysiało się masę nasion i było dużo sadzonek. Obsadziłam kawałek brzegu rabatki jak zakwitną wstawię fotkę jak to wygląda. Piszę o goździku chińskim ma maleńkie kwiatuszki.
Agnieszko trzeba zrobić wyprawę na piachy i nazbierać kamieni ja już wszystkie wyzbierałam a jeszcze przydało by się więcej.
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Aniu u mnie w promieniu kilkunastu km nie znajdziesz kamienia tylko piasek pojechałam
kilka km i kupiłam po 30 zł za tonę wybrałam sobie i wrzuciliśmy z M na żuczka na tym oczku ułożyłam dwie tony kamieni aż mi w oku pękło naczynko z wysiłku
nic w życiu za darmo
ja mam tylko tatarak z mojego jeziora muszę coś dokupić wiciokrzew mam chyba taki jak Twój idę robić fotki

kilka km i kupiłam po 30 zł za tonę wybrałam sobie i wrzuciliśmy z M na żuczka na tym oczku ułożyłam dwie tony kamieni aż mi w oku pękło naczynko z wysiłku

ja mam tylko tatarak z mojego jeziora muszę coś dokupić wiciokrzew mam chyba taki jak Twój idę robić fotki

Wiesz co dobrze że można kupić za taką cenę u nas jest o wiele drożej. W ogrodniczym mój M mało apopleksji nie dostał kamienie otoczaki sprzedają na kilogramy, małe były po 4,50zł. Całą drogę miał temat. Romko a jak z czyszczeniem, przecież na kamieniach osiadają glony ciężko czyścić. Roślinki widziałam kiedyś w OBI jak trafię to coś dokupię na razie musi być tak jak jest. Nabrałam chętki na pompkę z fontanną ale na razie musi poczekać, jest masę różnych wydatków na to nie mam na razie funduszy.
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Fontanna jest prawie cały czas włączona i trzy razy w roku jest wymieniana woda a kiedyś
oglądałam program Maji z to pan który ma bardzo duże oczko i dużo roślin polecał na oczyszczanie oczka wiadro wody trzy kielnie wapna wlewa i czeka najpierw woda jest mleczna a z czasem się krystalizuje nie próbowałam w sklepie Aniu kamienie są bardzo drogie
ja kupiłam od gospodarza który zbiera z pola bo na polu mu przeszkadzają i nie może orać dopóki nie wyzbiera kamieni dobrej nocki

oglądałam program Maji z to pan który ma bardzo duże oczko i dużo roślin polecał na oczyszczanie oczka wiadro wody trzy kielnie wapna wlewa i czeka najpierw woda jest mleczna a z czasem się krystalizuje nie próbowałam w sklepie Aniu kamienie są bardzo drogie
ja kupiłam od gospodarza który zbiera z pola bo na polu mu przeszkadzają i nie może orać dopóki nie wyzbiera kamieni dobrej nocki

Witam Aneczko,pokazałaś perspektywę ogrodu -ach ..ta przestrzeń! Jestem ciekawa finalnego pokazania oczka.Na pewno będzie ładne.U mnie zakwitły wreszcie Gishlande de feligonde-są przecudne.Pozdrawiam.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Romko, Aniu powoli dookoła oczka dołożę kamyki i dosadzę więcej roślin. Rośliny zaczęłam sadzić w mniejszych odstępach jak podrosną powinno być fajnie. Po drugiej stronie skalniaka zeszło sporo roślin skalnych myślę że będzie sporo nowości. Zakwitły begonie strzępiaste, miało być pięć kolorów na razie jest trzy.

Romko roślinki na razie mają po cztery listki w tym roku się pikuje na następny dopiero kwitną. Do jesieni podrosną troszkę wstawię do identyfikacji. Na razie po listkach widzę że takich nie mam.
Sabinko Begonie kupiłam w ogrodniczym w Marcu i od razu do doniczki ale był wybór. Płaciłam z cebulkę 2,60zł bardzo mało inne też były w takiej cenie. Goździki są różne wieloletnie i dwuletnie. Odmian jest sporo, swoje wysiewałam z torebki. Najładniejsze mam chińskie bardzo ozdobne widać z daleka.
Sabinko Begonie kupiłam w ogrodniczym w Marcu i od razu do doniczki ale był wybór. Płaciłam z cebulkę 2,60zł bardzo mało inne też były w takiej cenie. Goździki są różne wieloletnie i dwuletnie. Odmian jest sporo, swoje wysiewałam z torebki. Najładniejsze mam chińskie bardzo ozdobne widać z daleka.
Dziewczyny jest sklep ogrodniczy na obrzeżach Lublina. Pojechałam po ziemię przy okazji trafiłam na mnóstwo cebulek. Begonie widziałam jak wyglądają na obrazku, sprzedawczyni bardzo polecała. Moja mama kopiła inną odmianę jak zakwitną zrobię fotkę powinny być zwisające. Kolorki na obrazku były super a jak będzie w rzeczywistości to zobaczymy?