Mój ogród - mariasen cz.1
- mariasen
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lucy i Edyto, witam w Nowym Roku. Miło mi że podobają się Wam moje rośliny. Teraz już spokojnie można czekać na wiosnę. Edyto, jeżeli Twoja hortensja słabo rośnie to może powinnaś podsypać ja kwaśnym torfem albo zasilić nawozem do hortensji i obficiej podlewać.
Życzę Wam dużo zadowolenia z uprawianych roślin i żeby szybko przyszła wiosna.
Edyto, widzę że jesteś nowa na Forum, myślę że znajdziesz tu wiele cennych rad, dobrych pomysłów i że będziesz się dobrze czuła wśród ludzi o podobnych zainteresowaniach.
Życzę Wam dużo zadowolenia z uprawianych roślin i żeby szybko przyszła wiosna.
Edyto, widzę że jesteś nowa na Forum, myślę że znajdziesz tu wiele cennych rad, dobrych pomysłów i że będziesz się dobrze czuła wśród ludzi o podobnych zainteresowaniach.
- zanna
- Od: 24 maja 2008, o 22:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No właśnie, znam ten ból
Chyba szczególnie ciężko jest w przypadku hościarzy, bo jak zmieścić te kilkaset odmian (przynajmniej tych, które najbardziej chcemy
)
Majko, ile czasu masz Lakeside Cha Cha? Ona chyba wolno rośnie?
A Blue Mouse Ears? Ta to szybka jest, u mnie posadzona w tym sezonie ma 4 odrosty - byłam w szoku, kiedy to odkryłam.
Black Hills i Niagara Falls odrosty pokazały w ciągu 2 tygodni od posadzenia w doniczkach, jeszcze przed wysadzeniem na miejsce stałe
Bardzo jestem ciekawa, z jaką szybkością będą rosły posadzone w tym roku jednopędowce.

Majko, ile czasu masz Lakeside Cha Cha? Ona chyba wolno rośnie?
A Blue Mouse Ears? Ta to szybka jest, u mnie posadzona w tym sezonie ma 4 odrosty - byłam w szoku, kiedy to odkryłam.
Black Hills i Niagara Falls odrosty pokazały w ciągu 2 tygodni od posadzenia w doniczkach, jeszcze przed wysadzeniem na miejsce stałe

Bardzo jestem ciekawa, z jaką szybkością będą rosły posadzone w tym roku jednopędowce.
- Grzesiu
- Od: 25 gru 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Prześledziłem Twój ogródek i tak:
-Koperkowa piwonie piękna
-Koty cudne
-no i ta tiarella
-hortensje mnie powaliły-jeśli w maju będą miały jakieś sadzonki to baaaaardzo ładnie się do Ciebie uśmiechnę
-i mam pytanie czy długo już masz psiząb? I jakie ma u Ciebie warunki, ja mam 3 rok i nic:((( jeszcze nie kwitł
-Koperkowa piwonie piękna

-Koty cudne
-no i ta tiarella
-hortensje mnie powaliły-jeśli w maju będą miały jakieś sadzonki to baaaaardzo ładnie się do Ciebie uśmiechnę

-i mam pytanie czy długo już masz psiząb? I jakie ma u Ciebie warunki, ja mam 3 rok i nic:((( jeszcze nie kwitł
- mariasen
- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Grzesiu, psizęby mam w kilku miejscach, zakwitły w następnym roku po posadzeniu i kwitną co roku.
Psiząb biały rośnie tuż obok na już 3 lata ale jeszcze nie kwitł. Glebę mam przepuszczalną i raczej kiepską, nie znam się na tym specjalnie.
Widziałam że podobają Ci się agapanty, to mój rosnący na tarasie. Na zimę wynoszę donice do piwnicy, wiosną wystawiam i pięknie kwitnie. Passiflorę troszeczkę podlewam w zimie.

Psiząb biały rośnie tuż obok na już 3 lata ale jeszcze nie kwitł. Glebę mam przepuszczalną i raczej kiepską, nie znam się na tym specjalnie.
Widziałam że podobają Ci się agapanty, to mój rosnący na tarasie. Na zimę wynoszę donice do piwnicy, wiosną wystawiam i pięknie kwitnie. Passiflorę troszeczkę podlewam w zimie.