Ogródeczek:) - marivsz

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mariusz, ten goździk jest nieziemski :shock: Jeszcze takiego wielkoluda nie widziałem :!:
Lilie też super i ładnie pokazane na tle zielonego trawnika.
To u Ciebie nie ma deszczu :?: :shock: U mnie ulewa za ulewą na zmianę z upałami. Normalnie równik :wink:
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

No to gratuluje zdania egzaminu.
No wiem że chętniej zobaczyłbyś wyniku na
technika ale te dopiero potem. Pewnie w sierpniu.
Będzie dobrze zobaczysz :D
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20

Post »

Jacek wczoraj był deszcz przez godzinę :D Mieszkam w takim miejscu, że chmury mnie omijają, zawsze kierują się w strone Sanu czy Wisłoka. U mnie pada wtedy jak i w całej Polsce :D :D :D E to masz super warunki, roślnki powinny ładnie rosnąć.

Krzysiek dzięki, masz rację, papiery by się przydały bo mając je nie problem z pracą :wink: ale wyniki dopiero 28 sierpnia :(
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
foggia
500p
500p
Od: 25 lis 2008, o 21:43

Post »

Mariuszu, ładnie u Ciebie masz wiele ciekawych roślin. Goździk bajeczny. Bardzo podoba mi się rabatka z jukami.[/b]
Pozdrawiam serdecznie.
Maria
Miiniaturowy ogród
Awatar użytkownika
pyzia
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Mariuszu - zgadzam się z Przedmówcami - Twój goździk rządzi ;:180
Napisz jaki to gatunek dokładnie - już mam na niego apetyt... ;:224
marivsz
1000p
1000p

Post »

Hej dziewczyny :wink:
Przepraszam najmocniej, ale nie znam nazwy :( szperałem w necie ale nie znalazłem żadnego podobnego do niego :oops:
ogródeczek
storczyki
"Czasem człowiek sądzi, że ujrzał już dno ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna. "
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p
Od: 8 lut 2009, o 09:34

Post »

jutro postaram sie prześledzić wszystko jeszcze raz na spokojnie:0 ale mam nadzieję że przędziorek zostanie kryzysem szybko zażęgnanym:) jutro dalsze przymiarki u mnie z cedrem bo to najnowszy nabytek, jak po pracy starczy czasu to może się uda a jak nie to najwyżej do soboty przyjdzie poczekać:) ładna caragana syber. tez zastanawiam się od jakiegoś czasu:), inversa to nie ma co komentować:0 u mnie są dwie więc nie ukryje się że też lubię:) u mnie w tym roku niestety odpadł właśnie klon jesionolistny, raz że kupiłem go już w takim szemranym stanie, a dwa że był źle zaszczepiony więc trzeba poszukac kolejnego, pod cedrem teraz planuje jeszcze klon palmowy ale to jeszcze do przemyślenia:) z reszta zobaczysz na zdjęciach, bo na pewno zamieszczę:)

pozdrawiam jeszcze raz i powodzenia w walce z wrogiem - przędziorkiem:):)
marivsz
1000p
1000p

Post »

Oj czekam na fotki cedra ;) odmiana zwisająca?
Powiem Ci że mam dwie caragany i jest z nimi taki problem, że uwielbiają je mszyce.
Hee inwersa to na pewno numer jeden ze świerków, ja obecnie poluję na sosne górską odm. Laurin, odm. Varella oraz var. pumilio.
A z przędziorkami to walka jak z wiatrakami, opryska się a za pewien czas i tak wrócą.
Dzięki że wpadłeś to dla mnie zaszczyt :D
ogródeczek
storczyki
Pablo
50p
50p
Od: 16 paź 2008, o 14:54

Post »

Witaj, przepiękne okazy, i jaka różnorodność, perukowce boskie, - w tym roku tez zdobyłem golden spirit, czekam az zaprezentuje swoje czuprynki i jestem ciekawy jak będzie sie pzrebarwiał jesienią, podobno ma cudny pomarańczowy kolor. Zdradź czy Twój buczek purpurea pendula też non stop jest atakowany przez mszyce, mój co kilka tygodni pokrywa się od spodu (zwłaszcza dolne listki) białą mazią i mszycami - opryskuje, wycieram i ciągle powtórka, a do Ciebie na pewno będe jeszcze wpadął nacieszyc oko:, pozdrawiam Pablo:)
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p

Post »

jaki tam zaszczyt:) mi również jest bardzo miło i ważne że nowy kontakt naiązany, a tym bardziej z osobą która ma w ogrodzie też więcej iglaków niż reszty:):):) ja zwykle coś upatruje, ale jednak spontanicznie jak to na giełdzie, czy w szkółce - wynoszę każdego "dziwaka" jakiego spotkam:):) czasami nawet zdaję sobie sprawe że to dla mnie widoczne piękno dla innych chyba nawet nie jest zauważalne;-)
mam jeszcze kilka odmian na oku i może jesienią na wrocławskiej giełdzie pod iglica uda mi się trafić:)

PS. dla Pablo - u mnie buka też wiecznie męczy mszyca, więc tak samo pryskam częściej niż róże co już dla mnie jest nienormalne:):)

pozdrawiam:)
marivsz
1000p
1000p

Post »

Pablo u mnie złoty perukowiec nie ma niestety perułek;( to dopiero jednoroczne dziecko :D a co do buka mam go od wiosny i mszycy na nim nie ma, jedno z nielicznych roślin które nie trzeba opryskiwać;D

Sylweste ja to zabardzo nie mam popisu bo w okolicy nie ma jakiś większych targów, a to co mają na szkółkach to już mam, ostatnio miałem ochote zakupić świerka wężowego- hee taki spontan, ale problem byłby gdzie go wsadzić i zrezygnowałem:)
Powiem Ci, że z tym pięknem niezauważalnym tak jest;D ostatnio jak zakupiłem sosne czarną 'helga' to było po co ci kolejna sosna, tyle ich masz - a przecież każda jest inna i niepowtarzalna...
ogródeczek
storczyki
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p

Post »

hehe dokładnie:) nad wężowym się też satanawiałem ale jednak jest trochę trudny do okiełznania chyba bo u znajomego jest i wygląda świtnie, smukły majestatyczny naprawdę fajnie, ale w botanicznym raz widziałem to powiem Ci że tak średnio, trzeba go pilnowac i prowadzic inaczej zrobi się takie trochę "monstrum":) jak byś czegoś pilnie szukał daj znac mogę Ci pilnować u siebie:) z wysłaniem nie będzie problemu:)
marivsz
1000p
1000p

Post »

Dzięki, ale w tym roku raczej już zero krzewów, dopiero wiosną (chyba że jakiś spontan) Fundusze chcę przeznaczyć na wycieczkę. Muszę się kiedyś wybrać do Wrocławia, tyle się nasłuchałem o waszym mieście, parkach.
A co do świerka to może kiedyś zrobię miejsce na niego, bo ciekawy okaz :D
ogródeczek
storczyki
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p

Post »

do Wrocka zapraszam bo warto:)
Awatar użytkownika
Sylwek-zx
1000p
1000p

Post »

zobacz w necie mącznice lekarską:) jak się spodoba ukorzenię Ci sadzonkę:) ładnie wygląda a w naszych iglakowych kręgach dobrze się czuje:) a mi z reszta bardzo się podoba:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”