Szeflerę dostałem od kuzynki mamy wczoraj gdzieś o 23 w nocy gdy ją odwoziłem dała mi 3 doniczki ale ja połączyłem w jedną bo na oknie chce mieć inne kwiatki i żeby miejsca nie zajmować to są w jednej donice.....!
Ten kwiat nietoperza nie jest mój nie wiem kogo wcześniej pisałem nad zdjęciem zdjęcie z netu wytrzasnąłem i chę tą roślinę ale jej nie mam, kuzynka zapyta męża czy wozi kwiat nietoperza z Holandii
Zastanawiam się czemu aż tak bardzo roztrząsnąłeś starą bryłę korzeniową nie robi się tak przy przesadzaniu chyba że sama się rozsypała i wtedy należałoby sadzić w przesuszoną nową ziemię tak by wypełniła ona wszystkie przestrzenie między korzeniami. Liczę że będzie dobrze po Twoim przesadzeniu fikusa i daj znać jak tylko wystartuje będzie wtedy wiadomo że się przyjął i będzie rósł dalej.
Czarny też jest piękny, ale ja bym się bała zamówic przez internet taki kwiat. Bałabym się, że albo ktoś mnie oszuka i przyśle jakiegoś zdechlaka, albo w drodze się uszkodzi. A tani to on nie jest. Już wolałabym chyba te nasionka
Ciężko jest mi powiedzieć ale ja bym sie bał kupować przez neta skąd wiesz co ci włożą do paczki....?
Wolę pochodzić po sklepach i poszukać na własną rękę...