Witajcie Kochani
No i wielkimi krokami nadszedł ostatni weekend mojego urlopu - niestety, bo było tak fajnie jak nie trzeba było wstawać do pracy. No ale jak to mówią, wszystko co miłe szybko się kończy. Byłem trochę nas naszym morzem i nie powiem było naprawdę miło no i pogoda dopisała.
Na działce susza, deszczu brak, wszystko usycha, nawet nie mam żadnych zdjęć, bo nie ma czego robić, rośliny wegetują, aż serce pęka jak się na to wszystko patrzy... najgorsze jest to, że w prognozach dalej deszczu nie widać, normalnie jak na pustyni. Nie wiem większość roślin chyba padnie, nie ma jak cebul wykopać, grządek obrobić, aj szkoda gadać.
Beatko[beacik78] po liliach już tylko wspomnienie

ale faktycznie wdzięczne z nich kwiatki.
Marysiu[Maska] nazwę lilii podawałem już u Ciebie na wątku ale powtórzę, że to Exotic Sun

Plony cieszą nie powiem, ale przy tej suszy to tragedia.
Ewelinko[ewelkacha88] u mnie działka na razie musi czekać, bo ziemia to skała, nic się nie da robić, wszystko już powoli przekwita a jak deszcz nie spadnie, to nie wiem co będzie.
Alicjo[Alicja125] ze zdrowiem już ok, lilie u mnie też już zakończyły pokaz

trzeba czekać do drugiego roku.
Zuziu[Zuzia111] hehe to i pewnie u mnie będzie podobnie i lilia już nie zakwitnie
Soniu[cyma2704] dziękuję za miłe słowa, no czasem pomoc rodziców jest nieoceniona

Moje hortensje jeszcze w domu, bo czekam na deszcz, że może spadnie żeby je wysadzić, ale coś nie mogę się doczekać... pąków nie mają, już wcześniej oberwałem
Marto[MartisM] lilie są piękne, więc nie będziesz żałować
Elu[Ketmia] oj pachną, pachną.
Małgosiu[clem3] chyba wszyscy uwielbiamy lilie, niestety muszę je sadzić inaczej, bo wszystkie w kupie nie prezentują się tak jakbym sobie tego życzył
Beatko[Bazyla] u mnie susza nadal, deszczu nie widziałem już od dawna, a takie podlewanie z węża to nic nie daje niestety, arbuz był pyszny, nie to co ze sklepu
Gosiu[Margo2] no działeczkę to byś musiała teraz zobaczyć, pustynia, a jedyne co rośnie to chwasty...
Aniu[anabuko1] no radzą sobie jakoś w tym słońcu, ale chyba będę musiał im znaleźć inne miejsce

bardziej zacienione.
Julian[--julian--] hmm nie liczyłem ich ale na pewno koło 30 jest, a raczej więcej

arbuz faktycznie smak bez porównania.
Stasiu[stasia_ogrod] no lilie faktycznie pachną pięknie
Iwonko[Iwonka1] no po arbuziku już tylko zostało wspomnienie
Kasiu[1Kasia1] kup, kup nie będziesz żałować
A teraz zdjęcie mojego arbuzika po przekrojeniu i zdjęcia naszego morza