Hosta quiz
W sama dziesiątkę.
Czy się różnią? Dorosłe formy zdecydowanie tak.Młode które posiadam rosną niedaleko siebie.Blue Shadows rośnie szybciej i zachowuje te śliczne wzorki i cienie. Abiqua ciągle wygląda jak miniaturka i nic a nic się nie zmieniła.Dorosła jest bardziej "regularna". Muszę przyznać ,że na obecnym etapie moim faworytem jest Blue Shadows. Może w następnych latach A.Hallucination wygra ten pojedynek.
Czy się różnią? Dorosłe formy zdecydowanie tak.Młode które posiadam rosną niedaleko siebie.Blue Shadows rośnie szybciej i zachowuje te śliczne wzorki i cienie. Abiqua ciągle wygląda jak miniaturka i nic a nic się nie zmieniła.Dorosła jest bardziej "regularna". Muszę przyznać ,że na obecnym etapie moim faworytem jest Blue Shadows. Może w następnych latach A.Hallucination wygra ten pojedynek.
Chyba ma coś wspólnego z dziewczyną, co zgubiła przyjaciela i pocieszyć się poszła na Bielany, gdzie co niedziela .....
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Lata wcześniejsze
Nie, Lafirynda jest zupełnie inna, to streaked z fortunei Albomarginaty.
Ta ma draski wewnątrz i żółty margines....nigdzie takiej nie widziałem. Jak wspomnialem to cudo wyszło po krzyżowce Color Glory z Frosted Jade. Obok ( te małe żolte ) to tez z tego samego rzutu, ale rosną kiepsko i jak jeden z rodziców przypalają się.
Powinien odezwać sie Tombeat i Pidżama, bo tylko oni znają nazwę...no ?
Ta ma draski wewnątrz i żółty margines....nigdzie takiej nie widziałem. Jak wspomnialem to cudo wyszło po krzyżowce Color Glory z Frosted Jade. Obok ( te małe żolte ) to tez z tego samego rzutu, ale rosną kiepsko i jak jeden z rodziców przypalają się.
Powinien odezwać sie Tombeat i Pidżama, bo tylko oni znają nazwę...no ?
-
x_P-42
...a Oni się nie odezwą, bo dość mają naszych nieporadnych zgadywanek
Próbowałam przymknąć oczy i stwierdzić, z czym mi się kojarzy Twoja hostka. Najbardziej pasująca nazwa, to ...ale nie obraź się : Ogórczanka. Przypomina mi bowiem ulubioną zupę ogórkową, zaciągnietą białą, gęstą śmietanką

P.S. Chyba dobrze,że jutro wyjeżdżam !
Próbowałam przymknąć oczy i stwierdzić, z czym mi się kojarzy Twoja hostka. Najbardziej pasująca nazwa, to ...ale nie obraź się : Ogórczanka. Przypomina mi bowiem ulubioną zupę ogórkową, zaciągnietą białą, gęstą śmietanką
P.S. Chyba dobrze,że jutro wyjeżdżam !
Tomku, jeżeli szukasz dla niej nowej nazwy to proponuję "Imagine" na cześć piosenki Lennona. Wcześniej nazwałeś jedną od piosenki Madonny, to może ta nazwa ci się spodoba. A może chcesz jakieś nowe polskie brzmienie to coś też możemy zasugerować. Albo jak chcesz zostać przy starej nazwie, to już lepiej zdradź jak ona brzmi i daj nową zagadkę. Pidżama i Tombeat tajemniczo w tej sprawie zamilkli.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Lata wcześniejsze
-
x_P-42
Kurcze, wy tak wzniośle...a ja ....;(
Ok, nazwę zdradzę, bo faktycznie wątek przeciąga sie w dyskusję, a wzywani milczą.
To cudo nazywa się Rysia Kurza Łapka. Rysia to od pewnej Ryszardy, dziewczyny z meliny, która źle skończyła. Mam nadzieję, że z tą tak nie będzie.
Teraz ludzka zagadka:
forma dość duża...

Ok, nazwę zdradzę, bo faktycznie wątek przeciąga sie w dyskusję, a wzywani milczą.
To cudo nazywa się Rysia Kurza Łapka. Rysia to od pewnej Ryszardy, dziewczyny z meliny, która źle skończyła. Mam nadzieję, że z tą tak nie będzie.
Teraz ludzka zagadka:
forma dość duża...

-
x_P-42
No , to już szczyt...Tomaszu ! Jak nie Lafirynda w Bitej Śmietanie, Elka - Karuzelka , to teraz ta Rysia Kurza Łapka .
A nie łaska coś wzniosłego, ponadczasowego ? Jakieś : Polska Dusza ( oj tak , ten spirit
) , Sobieski pod Wiedniem, albo Bitwa pod Płowcami ? Co pomyślą sobie hościarze z całego Wielkiego Świata o polskich miłośnikach host ?