Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Clematisowo -różany świat Aneczki. Cz. 7

Post »

Anka, co ja słyszę znów trawę rwiesz ;:oj I to jest Ta co już ani metra nie miała żeby coś nowego wcisnąć ;:306
Brawa dla mężusia za wyrozumiałość ;:333
Czarujesz tą Pashminą ale dla jednej różycy nie będę zamówienia tworzyła. Może na wiosnę zobaczę jak panny odbiją (mam zamiar ich już nie okrywać, niech sobie radzą) i wtedy jak któreś wypadną to jakieś zamówionko się sklei.
Po ile gigantowe cebule czosnków w Lidlu? U mnie w Juce mieli różne z gigantów ale ceny też gigantyczne. Kupiłam tylko kartawskie, też mi się podobają choć niskie. Czekam, może tamte przecenią ;:198
Róże pod Twoja ręką piękne jak wiosną ;:167
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witajcie Kochani. :wit Piękne słonko u mnie aż żyć się chce! ;:138
Na działeczce, co prawda, nie byłam od soboty. A zanosi się, że dopiero koło środy dotrę. Ale co tam! Przetrwam z tą tęsknotą.. :D
A jak przeżyję dzisiejszy dzień to już tylko będzie lepiej! Pamiętacie "mojego" wampira energetycznego (sympatycznie nazwanego przez kogoś "mendą"?) Dziś będę zmuszona zobaczyć się z tą osobą. Jest za to światełko w tunelu, że po raz ostatni na długi, długi czas. Może na zawsze? Tego sobie życzę. :tan

Obrazek

Zuz ale ja nie miałam ani kawałka, by coś wcisnąć. To też musiałam ciut trawki uskubać. ;:131
Różom planuję kopce zrobić. Pewnie też nie wszystkim. A kaptury z agro zrobię na pewno Alchymistowi i Edenom. Reszta musi przetrwać.
Ta ostatnia lidlowska partia z czosnkami była po 15 zł za paczkę. Giganty były po dwie cebule. Mniejsze typu Gladiator czy Mount Everest były chyba po 6-8 sztuk? A te najmniejsze po kilkanaście sztuk w paczce. Też bym chcętnie czosnków na wyprzedaży kupiła ale bałam się, że zwyczajnie już ich nie będzie. A obawy miałam uzasadnione, skoro widać ile zdołałam upolować w trzech sklepach. Osiem paczek to mało!
Zuza ja dziś będę w Poznaniu. Może uda mi się do tej Twojej "Yuki" zajrzeć?
P.S. Mam nadzieję, że właśnie skończyłaś lenić się forumowo... bo ja tu czekam i czekam na Ciebie Obrazek "Tęskniem przeokrutnie" Obrazek
;:168

Obrazek

Aniu Annes tego się obawiałam właśnie, że i mi czosnków braknie. Dlatego też brałam i nie myślałam ile to wydam na 16 "cebuleczek". ;:131 Jedna torebka za 15 zł a w niej 2 cebule gigantów.
Pashmina... ach Paschmina... chyba nie będę tu w żaden sposób obiektywna, bo zawładnęła moim serduchem całkowicie. No ale chyba za coś musiała to zrobić, nie? Moja jest piękna, zdrowa i bardzo ładnie kwitnąca. Na dodatek nieskończoność trzyma te swoje cudne kwiaty. Obrazek

Obrazek

Małgoś u Ciebie w Lidlu nadal giganty?! ;:oj To gdzie Ty mieszkasz? Może trzeba Cię odwiedzić? ;:183 Dziewczyny słyszycie? Która nie ma czosnków? Robimy wycieczkę do Gosi. Obrazek
Ja na róże nie narzekam. Choć widzę, ze u innych i tak potrafią jeszcze większe porosnąć. Ja jednak jestem zadowolona. Choć niestety i choroby się przyplątały. Np. taka Laguna, panna z ADR'em a już w czerwcu plamki miała. Obrazek

Obrazek

Wiolu mam nadzieję, że skoro Pashminie podpasiła nowa miejscówka, to teraz będzie Cie już tylko zachwycać. Obrazek
Mnie te gigantyczne czosnki tak się marzyły, że nawet cena mnie nie odstraszyła. Zobaczyłam cenę, zrobiłam o tak: Obrazek po czym szybko upychałam łupy do koszyka i biegiem do kasy, by mieć już to z głowy. I tak trzy razy, w trzech Lidlach.Obrazek

Obrazek

Moni -Alaniu może kup te czosnki internetowo? Ceny nie odbiegają zbytnio od tych lidlowskich. Nie wiem tylko ja ma się wielkość cebuli. Obrazek

Obrazek

Anido to masz prawie same fajne powojniki. Ja tam np na JPII mam focha. Mniejsza jednak z tym. Nie raz była dyskusja, że tam gdzie kupuję namiętnie clematisy ceny nie są małe. Ja jednak wolę dać troszkę więcej i dostać naprawdę ładne okazy.

Obrazek

Basiu moje jesienne, różane zamówienie nadal nie opłacone. ;:224 Mówisz, że trzeba to szybko zmienić? Obrazek
Choć z tym moim chłopem coś się chyba dzieje... Jak naszedł mnie na zrywaniu darni, to nawet nie mamrotał. Co więcej, zapytał co tam będę sadzić?
"Mam nadzieję, że to" -powiedział wskazując ręką te stosy cebulowych paczek zalegających w altance.
Aż mi się gorąco zrobiło Obrazek ale idąc za ciosem, stwierdziłam, że "raz kozie śmierć"
i ja na to: "To też...",
"To też? ;:202 To co jeszcze?"
"No jak to co? Róże!"
"Jakie róże? Znowu będziesz zamawiać róże?"
Pokiwałam twierdząco. I znów nie mamrotał... Obrazek Hmmm... Obrazek Może go rzeczywiście kosmici podmienili..?

Obrazek

I mała sesyjka First Lady:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu ślicznie wygląda trawiasty zakątek, mam kilka traw, ale bardziej rozrzucone, teraz zastanawiam się, gdzie by tu zrobić tak jak u ciebie :wink: Róże masz wciąż piękne ;:215 Tulipanowy zakup świetny, chyba jednak nie będę czekać i zatrudnię ema jak radzisz, bo przecież jak nie teraz to dopiero za rok bym mogła posadzić :( I kolejne róże zakupiłaś ;:oj Będzie co oglądać ;:65
U mnie też niestety opuchlaki sieją zniszczenie, teraz to już w ogole nie mam z nimi szans... Czy nie ma jakaiegoś skutecznego środka na te paskudy? ;:163
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Aneczko, dawno się tak nie uśmiałam... dzisiejszy wpis jest świetny... ;:138
A wiesz, że mój eM też już nic nie gdera ?... nie wiem czy to wina tego że kupuję ze swojej własnej emerytury, czy już się przyzwyczaił... ale jedno jest pewne... mogę szaleć, dopóki będzie miejsce... a wiesz że z nim jest bardzo krucho, więc szaleństwo się niestety kończy... ;:306

Ps... Pashmina wróciła do koszyka.. teraz tylko muszę porozmawiać ze szkółką o dodaniu do zamówienia... ;:306
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu te czosnki drogie jak różyce ;:oj Ale ewidentnie mnie skusiłaś jak zobaczyłam letnie kwitnienie u Ciebie ;:224
Wysyłkowo pewnie kliknę...
Dziś złożyłam zamówienie i opłaciłam z góry róże z Flo...aby więcej mnie nie kusiły ;:303
Trzymam kciuki,by osoba niepożądana odeszła w zapomnienie,takie osoby potrafią wyssać energię ;:218
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też już się zbierałam na zakup czosnków z miesiąc temu, ale sobie odpuściłam.
No nic....chyba jeszcze tam wrócę. ;:306
Aniu pokazujesz nam takie cuda jeszcze o tej porze. ;:oj
Zastanawiam się ile kasy potrzeba na takie kwiaty jak Ty masz, jedne z najdroższych chyba?
Może lepiej nie wiedzieć? :;230
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No no,ale te rozplenice to ładniusie i reszta trawek ;:oj
A Swany wziąłem za tulipana, uhuhu ;:224
Bardzo ładnie rozchodniki Ci wyszły,ale jakbyś zrobiła na leżąco to chyba tylko na korzyść by wyszło ;:108
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Coś tam kupie, bo patrząc na to jak mi nornica ryje w rabatach, myślę, że nie będę miała już nic ze starych cebulowych ;:222
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Aniu, tak to już z tymi facetami jest... nie nadążysz. ;:306
U mnie mąż dzielnie spawa podpory dla róż, a ja jako główny kierownik działu spawalnictwa zatwierdzam kolejne podpory i składam kolejne zamówienia, mam nadzieję, że nie zorientuje się szybko, że ich ciut sporo ;:306
A za róże płać czym prędzej, zawsze można dobrać i dopłacić - to tak jakby sprzedaż ratalna... ;:215
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu podglądam różyce już drugi raz dziś i podziwiam jak u ciebie cudnie kwitną. ;:oj FL piękna, ładniejsza niż w czerwcu. ;:108 Moja zdrowa, ale gąsienica objadła większość liści, zanim spostrzegłam. ;:223 Po sobotnim skubaniu liści, trochę opadł mój entuzjazm dla tych pięknotek. Większość łysa z pąkami na końcach. ;:145 M wychowałaś doskonale i już tylko właściwych reakcji możesz oczekiwać. ;:173 W moim ulubionym sklepie jeszcze dziś czosnków nie było. W marketach nie mam szczęścia. Wampir niech wyjedzie jak najdalej, odżyjesz. ;:168
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Aniu, witaj!!
Widzę,że róze wciąz pięknie ci kwitną.
I jak obserwowałam je , wszystkie zdrowe, dorodne.
A moje coś chorowały, i niektóre jeszcze plamki mają.
Nie wszystkie były w tym roku okazałe ;:145
Coś nie tak robię z nimi czy co ??
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

aneczka1979 pisze: Basiu moje jesienne, różane zamówienie nadal nie opłacone. ;:224 Mówisz, że trzeba to szybko zmienić? Obrazek
Choć z tym moim chłopem coś się chyba dzieje... Jak naszedł mnie na zrywaniu darni, to nawet nie mamrotał. Co więcej, zapytał co tam będę sadzić?
"Mam nadzieję, że to" -powiedział wskazując ręką te stosy cebulowych paczek zalegających w altance.
Aż mi się gorąco zrobiło Obrazek ale idąc za ciosem, stwierdziłam, że "raz kozie śmierć"
"No jak to co? Róże!"
Pokiwałam twierdząco. I znów nie mamrotał... Obrazek Hmmm... Obrazek Może go rzeczywiście kosmici podmienili..?
Czyli to scenki ze wszystkich ogrodów, nie tylko z mojego! :;230
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Anie dwie. :wit
Aż ten ostatni wpis przeczytałam i się uśmiałam. I głośno przeczytałam mojemu eM.
I stwierdził--Ja ci nie marudzę.
Bo i tak wie,że co zamierzam to i tak zrobię.I muszę przyznać,że bardzo dużo ogrodowo mi pomaga.
Nowe rabaty ciągle to mi on kopie.
Ale i mają się z nami te nasze chłopy.Z naszymi notorycznymi zakupami ogrodowymi .Przekształcaniem, dosadzaniem,itp..
A ty Aniu, coś nowego też robisz, jakie rabaty i jakie nowe roślinki ?
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Basiu moje jesienne, różane zamówienie nadal nie opłacone. ;:224 Mówisz, że trzeba to szybko zmienić? Obrazek
"No jak to co? Róże!"
Czyli to scenki ze wszystkich ogrodów, nie tylko z mojego! :;230
hi,hi,hi z mojego też :;230 :;230
Aniu nasze M-ki już nie mają siły mamrotać ;:306 to nie podmienienie tylko zwątpienie ;:306

Piękna sesyjka pierwszej damy ;:167 no uroku to nie można jej odmówić ,ale żeby ta baba chciała jeszcze u mnie urosnąć trochę wyżej niż 50 cm :twisted:
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

O, obgadywanie emów :wink:
W niedzielę poprowadziłam swojego do ogrodu i mówię - zobacz jakby tu ładnie wiosną było, gdyby tu rosły krokusy.
On na to - to zamów, przecież posadzę.
W tygodniu dzwoni i pyta, czy już zamówiłam. Ja na to - jest mały problem...
Jaki? - pyta.
No bo doszłam dopiero do narcyzów (przeglądam alfabetycznie :wink: ), a już mam dwie stówy w koszyku ;:306
Najpierw śmiech, a po chwili - ale wiesz, że żeby coś sadzić to najpierw trzeba mieć miejsce, a ty mówisz, że już go nie masz...
A ja - no tak, ale w niedzielę oglądałam "Maję w ogrodzie" i tam pani pokazywała ogród, w którym w ogole nie było trawnika, tylko same ścieżki między rabatami.
Usłyszałam tylko - o nie, a potem gromki śmiech :D

Niby to miał być żart z mojej strony, ale jak się nad tym głębiej zastanowić ;:224 :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”