Moje oczko w głowie cz. 8
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje oczko w głowie cz. 8
Biedna Ty Tereniu, cierpisz i jeszcze takie przeżycia, ale dziewczyny mają rację, pierwszy i podstawowy dowód to przepustowość licznika, no nie może być inaczej, a w ogóle to mnie dziwi jak na tych działkach działają u Was, u nas jak jest woda puszczana, a nie ma właściciela działki, to inni pilnują, sama latałam po działkach i zakręcałam wodę, bo nie wszyscy mieli ją zakręconą
, jakaś współpraca czy cuś by się tam przydała 
- Dorota71

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Tereniu, miałam podobną sytuację, tylko z gazem. Wiem ile korzystam a któregoś razu dostałam taki rachunek, że mi się włosy zjeżyły!
Też dla świętego spokoju chciałam zapłacić, w ratach. Ale mi znajomi wytłumaczyli, żebym tego nie robiła. I mieli rację!
Gazu naciągnięte było tyle jakbym co najmniej dla przedszkola, i to nie małego, gotowała.
Spisałam licznik, wzięłam wcześniejsze wpłaty. Napisałam pismo i nie prosiłam o wytłumaczenie, ja go zażądałam.
Przyszli panowie, pomarudzili coś napisali i okazało się, że jednak płacić nie muszę. Oni szukają takich jeleni, co to się wystrasza i zapłacą. A trzeba o swoje walczyć. Bo może się okazać, że kolejny raz jak coś nie będzie pasować to znowu Ciebie obciążą bo nie dyskutujesz tylko płacisz.
Też dla świętego spokoju chciałam zapłacić, w ratach. Ale mi znajomi wytłumaczyli, żebym tego nie robiła. I mieli rację!
Gazu naciągnięte było tyle jakbym co najmniej dla przedszkola, i to nie małego, gotowała.
Spisałam licznik, wzięłam wcześniejsze wpłaty. Napisałam pismo i nie prosiłam o wytłumaczenie, ja go zażądałam.
Przyszli panowie, pomarudzili coś napisali i okazało się, że jednak płacić nie muszę. Oni szukają takich jeleni, co to się wystrasza i zapłacą. A trzeba o swoje walczyć. Bo może się okazać, że kolejny raz jak coś nie będzie pasować to znowu Ciebie obciążą bo nie dyskutujesz tylko płacisz.
- iwona0042

Tereniu zajrzyj do mnie, bo wydaje mi się, że masz albo miałaś takie drzewko jak mam ja, a nie pamiętam jego nazwy 
- any57

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
I tego się trzymaj!TerDob pisze: Wodę puścili w piątek , myśmy byli tam do południa wykosiliśmy trawę i mąż pojechał do pracy a ja na nową działkę , pytałam sąsiadów to tez nie wiedzieli kiedy puszczają . Ja zajechałam tam w poniedziałek w południe - to było trzy doby a przepustowość licznika jest jeden metr na godzinę - można powiedzieć że były trzy doby to licznik mógł przepuścić 72 metry a nie dwieście sześćdziesiąt .
Jeśli nawet to twoja wina (otwarty kran) to matematycznie i fizycznie nie pasuje. Jeśli prezes nie skoryguje do tych 72m to powiedz że oddajesz sprawę do sądu.
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witam Kochani w tą zapłakaną sobotę
mogło by mocniej polać ale dobre i to
Dzisiaj praktycznie urlop od działek ale byłam i zajrzałam co słychać zrobiłam też zdjęcia .
Aniu , Marysiu , Alu , Iwonko , Dorotko , Andrzeju dziękuję Wam bardzo
Sezon dopiero się zaczął i za tą wodę będę płacić dopiero pod koniec roku i wtedy będę miała rozliczenie . To myśmy prosili żeby prezes sprawdził główny licznik bo mamy wrażenie ze nasz licznik mimo że nowy to zwariował i tyle nabił - już sama nie wiem co mam z tym zrobić ??
to dzisiejsze ze starej działki

a to już z nowej

Dzisiaj praktycznie urlop od działek ale byłam i zajrzałam co słychać zrobiłam też zdjęcia .
Aniu , Marysiu , Alu , Iwonko , Dorotko , Andrzeju dziękuję Wam bardzo
Sezon dopiero się zaczął i za tą wodę będę płacić dopiero pod koniec roku i wtedy będę miała rozliczenie . To myśmy prosili żeby prezes sprawdził główny licznik bo mamy wrażenie ze nasz licznik mimo że nowy to zwariował i tyle nabił - już sama nie wiem co mam z tym zrobić ??
to dzisiejsze ze starej działki
a to już z nowej
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Tereniu ręce opadają jak czyta się o takich sytuacjach
Pojedyncza osoba łatwiej zastraszyć niż większa grupę bo nie zawsze umie się odnaleźć w przepisach ale koleżanki dobrze Ci radzą . Trzeba dochodzić swoich racji a dopiero w ostateczności iść na układy jeśli samemu w czymś się zawiniło ... daj sobie czas.
Całe szczęście, że masz cudną wiosnę - to ona koi nerwy i daje radość.
Dbaj o siebie i miłego weekendu życzę.
Pojedyncza osoba łatwiej zastraszyć niż większa grupę bo nie zawsze umie się odnaleźć w przepisach ale koleżanki dobrze Ci radzą . Trzeba dochodzić swoich racji a dopiero w ostateczności iść na układy jeśli samemu w czymś się zawiniło ... daj sobie czas.
Całe szczęście, że masz cudną wiosnę - to ona koi nerwy i daje radość.
Dbaj o siebie i miłego weekendu życzę.
- iwona0042

Tereniu dobrze, że kwiatuchy Tobie ślicznie kwitną, to i radości trochę dają 
- Dorota71

- Kontakt:
Jak cudownie kwitnie złotokap. Mój ma masę kwiatów ale na samej górze, a ze on wielki to i zdjęcia trudno zrobić. 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witaj Tereniu
piszesz że nie wiesz co masz zrobić, przecież kilka osób napisało co masz zrobić, no chyba że lubisz topić pieniądze w wodzie?
Śliczne roślinki na nowej działce zawilce i te iryski z niebieskim języczkiem
a na starej dojrzałe rośliny
U mnie solidnie podlało, a pod wieczór słońce zaświeciło
Miłej niedzieli Ci życzę
Śliczne roślinki na nowej działce zawilce i te iryski z niebieskim języczkiem
U mnie solidnie podlało, a pod wieczór słońce zaświeciło
Miłej niedzieli Ci życzę
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
U mnie tylko postraszyło deszczem nad ranem i calutki dzień był w miarę pogodny i słoneczny.Udany dzionek na forumowe spotkania.Mnóstwo roślin masz jeszcze na starej działce i widać ,ze fajnie popadało to i podlewać nie trzeba .Cudne te Złotokapy a jednak wiedziałam ,ze one u Ciebie też rosną 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Tereniu,czytam ,że masz kłopoty wodne,zrób jak radzą dziewczyny,trzeba to wyjaśnić ,ale najważniejsze to Twoje zdrówko,,bo i nerwy w tym nie pomagają ,ogródki masz cudowne i tyle pięknych kwitnących kwiatuszków,a kępa żółtych irysów niskich mnie powaliła ,tak ślicznie wygląda,pozdrawiam i buziaczki 
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Oooo, ślicznie, kolorowo u Ciebie . Złotokap zaczyna
Zawilce -też takie mam
A u mnie forsycja przekwitła, chyba widziałaś złotlin przy bramie
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Nie poddaj się,Tereniu i nie pozwól, by na Twojej krzywdzie ktoś się wzbogacił.
U nas też były podobne historie, ale z poborem prądu. Niektórzy działkowcy udostępniali domki bezdomnym w okresie zimowym w zamian za pilnowanie działek przed kradzieżami. A żeby nie płacić zbyt dużo za prąd, podłączali się do cudzych liczników i potem od właścicieli tych liczników domagano się pieniędzy. Często dużych. Oczywiście nie płacili, lecz domagali się wyjaśnienia nadużyć. Teraz prąd jest na noc wyłączany przez całą późną jesień, zimę i wczesną wiosnę,
Problemy się skończyły.
Pozdrawiam Cię cieplutko i życzę spokojnego tygodnia.
U nas też były podobne historie, ale z poborem prądu. Niektórzy działkowcy udostępniali domki bezdomnym w okresie zimowym w zamian za pilnowanie działek przed kradzieżami. A żeby nie płacić zbyt dużo za prąd, podłączali się do cudzych liczników i potem od właścicieli tych liczników domagano się pieniędzy. Często dużych. Oczywiście nie płacili, lecz domagali się wyjaśnienia nadużyć. Teraz prąd jest na noc wyłączany przez całą późną jesień, zimę i wczesną wiosnę,
Problemy się skończyły.
Pozdrawiam Cię cieplutko i życzę spokojnego tygodnia.
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Krysiu
cieszę się że mnie odwiedziłeś
Wiosna cudna tylko trochę się zimno zrobiło - boje się żeby nie przymroziło bo wiele roślinek mam już wysadzonych
Iwonko
masz racje te kwiatuszki cieszą i dają radość
Dorotko złotokap dopiero zaczyna popis - myślę że będzie piękny jak wszystkie kwiaty rozkwitną
Marysiu witaj
U mnie z opadami słabiutko ale dobre i to , za to dzisiaj zrobiło się bardzo zimno oby tylko przymrozku nie było bo sporo roślin już posadziłam .
Na starej działce roślinki dojrzałe , rozrośnięte i jak ich zostawić ??
Dziękuję za życzenia
Jadziu cieszę się z Tobą że dzień udany i spotkanie forumowe też ale jakże mogło być inaczej
Jakoś opieszale idzie mi to przenoszenie roślinek , właśnie słabo popadało i dzisiaj te w doniczkach podlewałam
Złotokapy dopiero ruszają , jeszcze parę dni i będzie szał
Martusiu witaj
Żółte iryski rzeczywiście ślicznie w tym roku zakwitły
miałam fioletowe te małe ale coś ich nie widzę , gdzieś znikły .
Bardzo dziękuję i odwzajemniam
Karolinko cieszę się że Ci się podoba
Twój złotokap też ślicznie zakwitł
Złotlin widziałam u Ciebie - przepiękny , mój jakoś słabo w tym roku kwitnie
Witaj Lucynko
Dziękuję za odwiedziny , rady , życzenia i wzajemnie

Dziękuję wszystkim za odwiedziny i życzę spokojnej nocy
Wiosna cudna tylko trochę się zimno zrobiło - boje się żeby nie przymroziło bo wiele roślinek mam już wysadzonych
Iwonko
Dorotko złotokap dopiero zaczyna popis - myślę że będzie piękny jak wszystkie kwiaty rozkwitną
Marysiu witaj
U mnie z opadami słabiutko ale dobre i to , za to dzisiaj zrobiło się bardzo zimno oby tylko przymrozku nie było bo sporo roślin już posadziłam .
Na starej działce roślinki dojrzałe , rozrośnięte i jak ich zostawić ??
Dziękuję za życzenia
Jadziu cieszę się z Tobą że dzień udany i spotkanie forumowe też ale jakże mogło być inaczej
Jakoś opieszale idzie mi to przenoszenie roślinek , właśnie słabo popadało i dzisiaj te w doniczkach podlewałam
Złotokapy dopiero ruszają , jeszcze parę dni i będzie szał
Martusiu witaj
Żółte iryski rzeczywiście ślicznie w tym roku zakwitły
Bardzo dziękuję i odwzajemniam
Karolinko cieszę się że Ci się podoba
Złotlin widziałam u Ciebie - przepiękny , mój jakoś słabo w tym roku kwitnie
Witaj Lucynko
Dziękuję za odwiedziny , rady , życzenia i wzajemnie
Dziękuję wszystkim za odwiedziny i życzę spokojnej nocy
- Dorota71

- Kontakt:
Tereniu, widzę ze ogród się rozkręca. Coraz więcej kwitnie. Bajkowo się robi!