Moje "zaczarowane" kwiaty - kolekcja Haliny - 1cz.
- orange30
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 paź 2007, o 22:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziewczyny dzięki za miłe słowa:) A pani kwiaciarka naprawdę wspaniała, nie spodziewałam się. Jeszcze muszę ją poprosić, żeby mi sprowadziła miltonię żółtą albo białą. Lubie kwiaty tego koloru. Było piękne zygopetalum, ale nie mam orientacji co to za cudo. Muszę najpierw poczytać troszkę na jego temat, czy podołam pielęgnacji i warunkom ;:12
Prześliczne sabotki Halinko ! Oj, nacieszysz się nimi nacieszysz, bo pączki czekają... 
A ja czekam na rozwój mojego "wypracowanego" pączusia. Jutro podlewanko, więc mu sie dokładnie przyjrzę
(mam obecnie trochę utrudniony dostęp do parapetu), ale może im to wyjdzie na dobre
Podziwiam Cie za decyzję o wstrzymaniu się od zakupu Zygopetalum, mimo że Ci się podobał !
Czytałam gdzieś, ze nie sa takie trudne w uprawie...
Pozdrowionka serdeczne, Joanna
A ja czekam na rozwój mojego "wypracowanego" pączusia. Jutro podlewanko, więc mu sie dokładnie przyjrzę
(mam obecnie trochę utrudniony dostęp do parapetu), ale może im to wyjdzie na dobre
Podziwiam Cie za decyzję o wstrzymaniu się od zakupu Zygopetalum, mimo że Ci się podobał !
Czytałam gdzieś, ze nie sa takie trudne w uprawie...
Pozdrowionka serdeczne, Joanna
- orange30

Dziewczyny troszkę się doinformowałam w temacie zygopetalum i dzisiaj już jest mój
Fotki wstawię jutro bo czas mi tak zleciał, że nie zdążyłam w dziennym świetle. Podlewałam dzisiaj moje skarby i mają się dobrze. Lada chwila rozkwitnie mój "pierworodny" biały, od którego się rozpoczęła moja przygoda storczykowa 
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O raju ależ cudo
Chyba też bym nie potrafiła mu się oprzeć
Zygopetalum widziałam na żywo tylko raz, ale miał tylko 4 kwiaty i tylko jedną łodygę
więc nie kupiłam. Halinko, czy on pachnie
Powodzenia w uprawie
Chyba też bym nie potrafiła mu się oprzeć
Powodzenia w uprawie
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- orange30

Asiu ponoć pachnie, ale ja nie miałam jeszcze tej przyjemności zakosztować
Z tego co się orientuję to storczyki pachną ok. południa a ja pracuję. Poświęcę mu trochę czasu przez ten wydłużony weekend to może dostąpię tego zaszczytu he he
Moje dendrobium phalenopsis też bardzo ładnie pachniało, ale tylko przed południem
no i chyba jak słoneczko zagląda 
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Marto, może nie tyle duży co na pewno inne okazy są u Ciebie a inne u nas
i my zazdrościmy Tobie wyboru a Ty nam
chyba trzeba rozpocząć wymianę wysyłkową
Halinko to wwąchaj się w niego i daj znać czy i jak pachnie
Halinko to wwąchaj się w niego i daj znać czy i jak pachnie
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- orange30

Dzięki za miłe słowa, to dodaje trochę wiatru w plecy jak nas męczą jakieś utrudnienia w pielęgnacji naszych pupilków. Dorcia wiem jak to jest mając w doniczce maleństwo, ja mam dendrobium kingianum takie maleńkie i sabotka seryjnego w kolorze bieli (prawdopodobnie). Zdaję sobie sprawę z tego ile jeszcze przede mną, aż one wydają pierwszy kwiat (na co ogromnie liczę)
i Tobie oraz innym życzę 
Nieśmiało ale jednak rozchyla płatki i pokaże swoje wdzięki
tak wyglądał z rana dzisiaj

Nieśmiało ale jednak rozchyla płatki i pokaże swoje wdzięki

- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31