Mam nadzieję, że trafię w Twój gust
Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród II
- jolifleur
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 lip 2012, o 14:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród II
Nie chciałaś wybierać to poszły sadzonki z łapanki
Falbaniastych mam jeszcze mało ale co się dało to podzieliłam 
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
A gdzie wcięło Beatkę, zakupuje nowości?
- mirekjm
- 200p

- Od: 20 gru 2011, o 16:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam Beatko i dzięki za odwiedziny u mnie ,zachwyciły mnie Twoje Irysy,widzę,ze tez lubisz floksy.
pozdrawiam:Mirek
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 14&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 14&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Viola K

- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Beatko przychodzę Cię przywitać i podziwiać Twoje irysy
są przepiękne 
- bejka1970

- Od: 23 sty 2012, o 18:50
Ze wszystkich pór roku najbardziej nie lubię jesieni
nie cierpię jej nawet bardziej niż zimy
Zima to czas kiedy ogród śpi ,a my odpoczywamy i snujemy plany na nowy sezon i chociaż długa to jakoś się z nią pogodziłam ,ale jesień..jesień jest okropna,tyle pracy a dzień coraz krótszy ,tu coś kwitnie i tam coś jeszcze kwitnie ,a wszystko w towarzystwie żółknących liści tylko przypomina o przemijaniu
Jacku winna ci jestem przeprosiny ,bo zaglądam do ciebie codziennie ,ale się nie wpisuję
Podziwiam twoje dalie i tak sobie po cichutku kombinuję ,że jak uda mi się przechować przez zimę te ,które mam od ciebie to wiosną poszaleję z zakupami
Paw stracił już cały ogon i przestał przychodzić , wstydzioszek taki
Wiosną znów się zacznie u mnie stołować,a mi będzie łobuza brakować
Edytko troszkę tych nowych irysów mi przybyło,samych TB trzydzieści pięć nowych
,ale setki jeszcze nie przekroczyłam,choć niewiele już brakuje
Kupiłam też kilka maluszków od Izabelli ,a w gratisie do tych zakupów dostałam cebulki zimowitów.Izunia nie napisała co to za odmiana ,ja nie pytałam ,bo jak się nie ma ,to każdy cieszy
Teraz kwitną ,a ja jestem zdziwiona ,choć w sumie nie powinnam ,bo wiadomo,że Iza same rarytaski ma...tylko nie spodziewałam się dostać takich cudów w prezencie

Iwonko no nie szaleję za bardzo ,bo ciągle nie mogę obrobić się z przygotowaniem miejsca pod nowe nasadzenia ,co prawda trochę popadało i mój kazachstański step się zazielenił ale ciągle zbyt sucho i ciężko wbić szpadel
Czy twoje heptakodium chińskie już kwitnie,bo mój krzaczek po raz pierwszy ma pączki i jakoś nie może się zdecydować rozwijać kwiatki ,czy nie
Kasiulka nie zaginełam tylko ciężko pracuję ,ryjąc jak krecik,popieczarkowa pod wiąz wożę taczuszką i z pomocą syna przekopuję i mieszam ze swoim piaseczkiem ,może wreszcie uda mi się przesadzić tam róże ,które męczę całe lato w wiadrach

Jesienne kwitnienie Pilgrima znacznie skromniejsze od tego letniego ,ale też cieszy ,za to Artemis daje popis

Jacku winna ci jestem przeprosiny ,bo zaglądam do ciebie codziennie ,ale się nie wpisuję
Paw stracił już cały ogon i przestał przychodzić , wstydzioszek taki
Edytko troszkę tych nowych irysów mi przybyło,samych TB trzydzieści pięć nowych

Iwonko no nie szaleję za bardzo ,bo ciągle nie mogę obrobić się z przygotowaniem miejsca pod nowe nasadzenia ,co prawda trochę popadało i mój kazachstański step się zazielenił ale ciągle zbyt sucho i ciężko wbić szpadel
Kasiulka nie zaginełam tylko ciężko pracuję ,ryjąc jak krecik,popieczarkowa pod wiąz wożę taczuszką i z pomocą syna przekopuję i mieszam ze swoim piaseczkiem ,może wreszcie uda mi się przesadzić tam róże ,które męczę całe lato w wiadrach

Jesienne kwitnienie Pilgrima znacznie skromniejsze od tego letniego ,ale też cieszy ,za to Artemis daje popis

Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród I
Trzy rabatki... to jeszcze nie ogród II
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 91&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- bejka1970

Aniu piszesz ,że doskonale zapamiętałam twoje upodobania ,a mi się właśnie przypomniało ,że miałam ci dołożyć jeszcze coś z niebieskich maluchów i całkiem zapomniałam
Cieszę się ,że ci się podobają ,jakoś musiałam się zrewanżować za wiosenną paczkę od ciebie
Wiem co to brak kompa ,bo całą zimę męczyłam się na tablecie
i cała zabaw z forum ograniczała się tylko do zaglądania po cichu do innych,ale jesteś już na swoim ,wieć pomalutku ogarniesz i ten temat,wiadomo jak się człowiek urządza to są inne priorytety
Ewuniu piękna ta twoja łapanka
głupio mi było tak palcem pokazywać ,bo wiem ,że podobnie jak ja masz duzo młodych rośli ,które nie bardzo jeszcze nadają się do dzielenia ,a tak sama wybrałaś i na dodatek to co chciałam
Poza tą siewką od Emila jest tam kilka takich ,które nie dadzą się przyćmić ,tylko daj im czas
a Seal of Approwal ,który tak ci się podobał u mnie ma jeszcze zamiar powtórnie zakwitnąć
Martuniu mamy teraz tej roboty z przetworami
pomidorki poszły na sos słodko kwaśny do słoiczków ,a wczoraj zrobiłam jeszcze sos cygański,papryka tez juz przerobiona tylko za marynowanie rodzinnej cebulki jakoś nie mogę się zabrać
Mam tych rozchodników sporo ,ale tak porozrzucane po rabatach muszę je zacząć komponować tak jak u ciebie na nowej białej rabacie ! Cudnie to wygląda
Sabinko miło mi ,że się podobają i ,że się cieszysz
Niech ci pięknie rosną i kwitną jak najszybciej
Witaj Mirku
Oj lubię floksy ,lubię ,niestety większość moich ściełam przy ziemi ,bo schły mimo podlewania.Ocalały tylko te w cieniu domu i cieszą jeszcze kwiatami

Zaczynają marcinki ,ale bidne ci one w tym roku

Viola nareszcie wróciłaś
chyba miałaś bardzo pracowite lato ,bo zupełnie nie było cię widać na forum.Widziałam twoje irysowe nasadzenia ,pochwal sie co i gdzie
Reniu bebeluszku jak zaglądasz to zobacz jakie cudne listeczki młode po deszczach wypuściły miodunki od ciebie...normalnie nie mogę się nimi nacieszyć

Ewuniu piękna ta twoja łapanka
Martuniu mamy teraz tej roboty z przetworami
Sabinko miło mi ,że się podobają i ,że się cieszysz
Witaj Mirku

Zaczynają marcinki ,ale bidne ci one w tym roku

Viola nareszcie wróciłaś
Reniu bebeluszku jak zaglądasz to zobacz jakie cudne listeczki młode po deszczach wypuściły miodunki od ciebie...normalnie nie mogę się nimi nacieszyć

- Madziagos
- -Moderator Forum-.

- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale kawał trawnika przekopałaś
Co tam planujesz?
Co tam planujesz?
- bejka1970

Madziu nie zgadniesz...różankę
Trochę wziełam przykład z ciebie i wcześniej opryskałam teren ,inaczej nie dałabym sobie rady z wieloletnimi chwastami ,a trochę tam tego rosło ,zwłaszcza dzikiego szczawiu z korzeniami jak z horroru
Trochę wziełam przykład z ciebie i wcześniej opryskałam teren ,inaczej nie dałabym sobie rady z wieloletnimi chwastami ,a trochę tam tego rosło ,zwłaszcza dzikiego szczawiu z korzeniami jak z horroru
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Beatko, z tego co tam widać na zdjęciu to szykujesz solidny kawał różanki
masz już jakieś listy różanych zakupów?
- jolifleur

- Od: 30 lip 2012, o 14:41
Bejka, jakie tam głupio, paluchem pokazywać
za to łatwiej by mi było. W przyszłym sezonie jeśli coś będziesz chciała to proszę bez krępacji paluchem 
U mnie marcinki też byle jakie w tym roku. I krzaczki małe i rozkręcić się nie mogą. Ale z drugiej strony dobrze, że jakieś kwiaty mają bo moje wcale nie były podlewane.
U mnie marcinki też byle jakie w tym roku. I krzaczki małe i rozkręcić się nie mogą. Ale z drugiej strony dobrze, że jakieś kwiaty mają bo moje wcale nie były podlewane.
- Kasiula17

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Beatko też nie lubię jesieni zwłaszcza jak tak szybko kolory zabiera bo przymrozki szybko przychodzą.
Cudnie u Ciebie

Cudnie u Ciebie
- Edyta1

- Od: 20 paź 2011, o 00:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale kawal do nasadzeń
. Czy ja dobrze rozumiem, że wozisz tam kompost popieczarkowy? Jeśli tak, to pamiętaj, że on ma zasadowy odczyn. Róże wolą podłoże lekko kwaśne
.
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Beatko, wpadłam do Ciebie z rewizytą i się zawiodłam...Piszesz w tytule wątku, że masz trzy rabatki. Przeszukałam w Twoim ogrodzie każdy zakamarek i zauważyłam wiele pięknych roślin i wiele rabat
. Pas startowy pięknie masz obsadzony,aż mnie zakorciło mój wjazd potraktować lawendowo. A ile masz kosaćców
Pełna kolekcja. Fajny ogród, fajne dzieciaczki, wszystko fajne
Będę sobie zachodziła 
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Beatko, przyleciałam wyciągnąć cię z "jesiennego dołka"
Zostawiłaś nam niedosyt w postacie nowej różanki i nawet nie pochwaliłaś się co ciekawego masz w planach posadzić.. No.. ja wiem, że róże, ale jakie? Masz już pierwsze faworytki? Upatrzoną kolorystykę?? Wracaj do swojego wątku, bo tęsknimy 
Beatko, jak się ma twoja paulownia? I pochwal się jakie cudowności irysowe zakupiłaś? Ja nadal uparcie brnę w SDBiaczki
, ale wiosną będę zamawiać też TB.
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;