Przysypani tęczą kwiatów...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Przysypani tęczą kwiatów...

Post »

Ale zdjęcia na zasadzie; tak było, tak jest a tak będzie za kilka lat, pozwalają na spojrzenie z dystansu i tym bardziej podsycają perfekcjonizm. Wszyscy lubią patrzeć jak coś się zmienia i z chaosu powstaje raj ;:333
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
kryzysowa
---
Od: 9 kwie 2014, o 08:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, pedantyczna jestem strasznie, to jedna z cech na które mam u siebie samej alergię ;:124
Mogę oczywiście pokazać "okwieconą" chatę, i to dość skutecznie "okwieconą" :wink: , ale to nie będzie nasze dzieło :(
Ogród bezpośrednio przy domu, należy do mojej mamy, "hektary" należące do nas leżą kilkadziesiąt metrów dalej, pokazuję tylko pracę naszych rąk, nie chcę się chwalić nie moimi poczynaniami :roll: , czy teraz wszystko jasne?
Jolu, wszystko zaczęło się od łąki, co widać na pierwszych zdjęciach w wątku, konkretne zmiany będzie widać w przyszłym roku, o ile nornice i inne zarazy ;:161 nie zniweczą włożonej w to "arcydzieło" pracy :roll:
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00

Post »

Kasiu, doczytałam do końca :heja . Bardzo jestem ciekawa tych zmian. Żadne nornice i inne zarazy nie zniweczą Waszych prac, zobaczysz.
A radość w przyszłym roku będzie ogroomna z każdego wypuszczonego liska, z każdego nowego kwiatka. Tylko u Ciebie będzie to w ogromnych ilościach.
Fajnie jest, gdy tę ;:167 do ogrodu można dzielić z drugą osobą. Trzymam kciuki za Wasz zielony raj ;:196
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No powiedzmy, że jasne ;:108 . Ok, poczekam, nie lubię naciskać, bo sama tego nie lubię ;:168 . Przestawiam się na kibicowanie na Twoich zasadach.
A widziałaś Ty chociaż jakąś nornicę do tej pory?
:wit
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
kryzysowa
---

Post »

Iw, dziękuję za cierpliwość i wiarę w nas, to bez wątpienia dodaje skrzydeł! ;:168
Uprasza się, o nie wychwalanie Ondka, bo już chłopaczyna skrzydeł dostał, zaczynam się bać, że odfrunie.. ;:306
Najprędzej zadomowi się w jednej z kęp Twoich piwonii Iwonko, więc zważaj na słowa :;230
Aniu, oczywiście że widziałam te "bestyje", moje nieodżałowane kotki co rusz przynosiły mi takie "prezenty" ;:219 , szkoda że TeQuilla nie potrafi w/w złowić..
Apropos TeQulla, przedstawiam Państwu..

TeQuila, kilka dni po tym, jak przywieźliśmy ją ze schroniska, czyli w czerwcu 2013r. :)

Obrazek

TeQuila, grudzień 2013r, troszku jej się "przytytało" :;230

Obrazek

Tequila, październik 2014r. :)
Zdjęcia brak, przestała się mieścić w kadr ;:306
Joke oczywiście, aktualnego zdjęcia nie posiadamy, ale nadrobimy, tak jak resztę :)
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07

Post »

No, żeby takiego pięknego psa dać do schroniska ;:219 .
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00

Post »

Jolu, to chyba nieważne, piękny nie piękny. W końcu jak przygarniamy to bierzemy za stworzenie odpowiedzialność.
Dlatego ja na razie nie mam ;:145 . bo za mało czasu bym mu mogła poświęcić. Ale mam zapewnienie, że na emeryturze będę miała :heja . Zobaczymy. ;:224 Jak na razie mam całe stado niechcianych kotów. Spytacie dlaczego niechcianych ? Bo one dzikie i mnożą się niekontrolowanie. A u mnie buszują, robią szkody i się załatwiają ;:145 . Ale poza tym podobają mi się. Nawet oswajać próbuję. Ten co się łasił zniknął ;:145
kryzysowa
---

Post »

Jolu, z tego co powiedziała nam pani dyrektor schroniska, poprzedni właściciel TeQuili był przepraszam za dosadne słowo, bydlakiem: pił, bił i jeść nie dawał ;:161. Nie oddał jej dobrowolnie, została Mu odebrana po interwencjach sąsiadów.
"Uśmiechnęła się" do mnie i byłam kupiona :), dopiero po kilku miesiącach dostrzegliśmy tatuaż w uchu psiaka, świadczący o tym, że jest to rasowy "wilk" z hodowli.
Psyche miała wypaczoną, ale jest coraz lepiej, domowników kocha, wręcz "wyznaje", co do obcych, cóż..
Nie radzę wybierać się do nas na szaber ciemną nocą, bez galotków można wrócić, a w porwanych to już na bank! :;230
Iwonko, u nas właśnie "babcia-emerytka", czyli moja mama rozpieszcza TeQuilę na co dzień, kiedy my na chlebek zarabiamy, no dooobra, na kwiatuszki :;230
Kiedy pracujemy w ogrodzie, TeQi siedzi w kojcu, bo "pomagać" usilnie próbuje :wink:

Wracając do roślinnych tematów, oto duma Ondka- zimokwiat z nasionka wyhodowany, chucha na niego i dmucha, bardziej niż na mnie ;:131 ;:209

Obrazek
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Tequilla taka cudna ;:196 chyba nic nie podpija ? ;:306 A może na ciebie nie chucha bo już się nachuchał za wszystkie czasy
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
kryzysowa
---

Post »

Przyniosłam dziś Ondkowi nowe zabawki - zamówione u sąsiadki dwa miesiące wcześniej sysunie ;:109 pełne nasionek magnolii "Susan", a że Jemu wszystko w rękach rośnie, wkrótce będziemy mieli magnoliowe pole :heja

Obrazek
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Piękne te szyszunie ;:108 można zamiast pola korale :D
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Kasiu :wit Widać ze robota pali się wam w rękach, bo ogród coraz bardziej pięknieje :D
Sporo pięknych roślinek zakupiliście :)
Taczucha z przypołudnikami rewelacyjne wygląda ;:215
TeQuila jest przeurocza ;:173
Duma Ondka- zimokwiat z nasionka wyhodowany pięknie rośnie :wink:
Piękne i śliczne te sysunie pełne nasionek magnolii "Susan"
Cieplutko Pozdrawiam miłej środy życzę ;:196
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
kryzysowa
---

Post »

mati1999, masz rację, nasionka wyglądają dokładnie jak korale z korala ;:333
Pauli, miło Cię gościć w naszych skromnych progach ;:196
Fakt, że naszą pracę dostrzegają doświadczeni "zielonomaniacy", posiadający już przepiękne ogrody, dodaje siły i dopinguje do działania, dziękujeMy i również życzymy udanego dnia ;:168
Awatar użytkownika
Vamila
200p
200p
Od: 11 wrz 2014, o 20:33

Post »

Kasiu każde założone przedszkole sadzonkowe jest rozczulające. Świetna robota, jak to miło się ogląda zdjęcia przed i po, że żadne łupiące krzyże nie mają znaczenia :lol:
Psica boska, proszę wytarmosić ode mnie ;:196
Pozdrawiam wszystkich zakręconych na zielono! Milena
Na wzgórzu z widokiem
Dorośli upośledzeni ludzie to dorośli upośledzeni ludzie a nie małe bezrozumne dzieci!
kryzysowa
---

Post »

Milenko, dziś mnie jeszcze dogłębniej lumbago połamało ;:219 , bo korzystając z przepięknej pogody, większość dnia spędziliśmy w ogrodzie /tak nazwijmy nasz rozgardiasz :;230 /

Zgodnie z życzeniem, pokażę troszkę naszej posesji z większej perspektywy, tyle ile w stanie jest objąć oko aparatu, bo całości ni jak uwiecznić na fotce nie sposób, jest tego blisko hektar ;:173

Jak widać na załączonych obrazkach, miejsca do zagospodarowania mamy jeszcze mnóstwo, mieszkając z jednej strony w mieście, z drugiej mieszkamy w lesie, i to jest to! ;:333

Obrazek

Ondek udaje, że pracuje ;:198

Obrazek

Obrazek

Wprawne oko dostrzeże altanę, miejsce hulanek w środku lasku, z dala od oczu i uszu sąsiadów ;:198

Obrazek

Gdyby ktoś z okolic stolicy chciał choineczkę na Święta, to zapraszamy, do wyboru do koloru, można sobie oczywiście wybrać konkretny egzemplarz :)

Obrazek

Jeszcze małe co nieco do szamanka rośnie :wink:

Obrazek

Obrazek

Mieczyki postanowiły jednak zaszczycić nas kwiatami, co prawda dopiero dwa, ale są :)

Obrazek

Obrazek

I takie piękne momenty Ondek uchwycił :)

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”