Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Sławku cieszę się, że podobają Ci się pierwiosnki. Na dniach zakwitną kolejne :D .... bardzo jestem ich ciekawa. Wcześniej też siałam te zwykłe i to właśnie one rosną w moim ogródku :D
Ja Ciebie również pozdrawiam majówkowo.... miłego weekendu :wit

Jadziu ciesze się , że zajrzałaś ;:196
Faktycznie na goździczkach widać już pąki, lada chwila będą piękne widoki :D
Teraz w ogóle z dnia na dzień zakwitają kolejne kwiatuszki.... to wspaniały okres.... żeby tylko nocą przymrozków nie było, bo coś straszą nimi....
Bardzo martwię się o lilie.... są już takie duże....

Kilka ogrodowych obrazków...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30

Post »

Agnieszko, u Ciebie jest teraz pięknie, kolorowo, Twoje zdjęcia są wyjątkowe. Oby tylko nie przymroziło, sprawdzałam w internecie, ma być dość zimno. Miłego weekendu
Pozdrawiam :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aguś ,ogrodowe obrazki jak zwykle piękne ,a ja ciągle się gapię jak w obraz w Twój ogród, co raz to piękniejszy,pozdrawiam :wit ;:138
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Aguś, tak, moje też z siewu i właśnie nie pamiętam czy sprzed roku czy dwóch ;) Ale co tam, najważniejsze było, że coś wzeszło, no i potem przetrwały zimę :D
Widzę, ze też masz obawy o lilie, wieczorem chodziłam na działkę okryć swoje, bo po 19 było tylko 5 stopni, raptem w ciągu dnia ochłodziło się o 10 st. Gra sobie w kulki z nami ta pogoda. Najbardziej obawiam się o owocowe, tak obficie kwitną.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Witaj Agnieszko
Ślicznie i kolorowo u Ciebie, prymule omszone piękne, ostatnio kupiłam sobie trzy i zastanawiam się gdzie je teraz posadzić? czy mogą rosnąć na rabacie czy trzeba z nimi na skalniak?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Uleńko dziękuję ;:196
Ja również bardzo boję się zapowiadanych przymrozków..... rośliny już tak duże......szczególnie boję się o lilie, niektóre mają około 0,5 m, hortensje też już zielone.... nie mówiąc już o drzewach owocowych.... Nie ma możliwości tego wszystkiego ponakrywać..... :roll:

Martusiu bardzo dziękuję, ciesze się, że podoba Ci się i chcesz wędrować moimi alejkami ;:196
Faktycznie już wreszcie mamy niesamowitą bujność na rabatach, taką , na którą czekaliśmy całą zimę i wczesną wiosnę :D

Alu ja też bardzo martwię się o rośliny..... jak będą przymrozki to będzie źle...... nie mam możliwości okryć swoich kwiatów..... samych lilii jest dobrze ponad 200 i rozrzucone są po całym ogrodzie..... a inne rośliny ??? Taką miałam nadzieję, że te ostatnie chłody, które były, to byli wcześniejsi zimni ogrodnicy a tu nic z tego....
Mam nadzieję, że nasze prymule będą się pięknie rozrastały.... czasami fajnie pobawić się w sianie.... później są prawdziwe kolorystyczne niespodzianki :D

Iwonko witaj , dziękuję ;:196
Prymule jak najbardziej mogą rosnąć na rabatach, świetnie będą się tam czuły :D
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Agnieszko jakoś panika przymrozkowa mi się nie udziela ;:131 patrzę w prognozę Acc...w poniedziałek -1 st.ale odczuwalna 4 st..więc spoko! A ode mnie do Ciebie to prawie rzut beretem! :)
Bujna zieleń i barwne rabaty pięknie się prezentują u Ciebie ! ;:63

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Aga, zaliczyłam poranny spacer wśród ukwieconych rabat. To wielka przyjemność móc je podziwiać.
Dzisiaj tez przezywałam obawy o kondycje roślin. Przymrozków na szczęście nie było ;:180 .
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu oby Twoje słowa się sprawdziły.... ja bardzo martwię się o roślinki.... są już takie duże.... Szczególnie lilie..... gdyby przemarzły, to chyba bym się zapłakała, tak bardzo na nie czekam :roll: Piszesz, że mamy niedaleko do siebie??? ;:oj

Justynko miło mi bardzo, że spacerek u mnie sprawił Ci przyjemność ;:196
Cały czas trzymam kciuki, żeby przymrozków nie było.... dziś noc faktycznie była ok.... oby tak dalej....
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Nie będzie przymrozków, nie będzie przymrozków...nie może być przymrozków :D
Jak na razie u mnie jest słonecznie i cieplutko, więc nawet nie myślę, że może być inaczej.
Baaa...za chwilę wybieram się na zakupy, w tym po kwiatki do skrzynek, więc jak może być zimno ;:170
Agnieszko widzę, że ogród z dnia na dzień przyrasta/grubieje/tyje, ale to magia wiosny.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czarujące zawijasy, świetne, wzniesione rabatki, no ekstra ;:3 . Pracuś z Ciebie :wit
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Aga ;:196 jak fajnie ogląda się Twoje zdjęcia jak widziało się w realu ..cudnie masz a skalniak to mnie urzekł już dawno... :) majowe promyki słońca przesyłam dla wszystkich domowników.... ;:196
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Bardzo ładne zdjęcia, jak zawsze zresztą :) Ślicznie Ci rosną żurawki, jak często je podlewasz? Widzę że masz koło nich jakieś płożące rośliny. Nie boisz się że się tak rozrastać zaczną że przykryją te żurawki?
ewa-s
500p
500p
Od: 19 sty 2013, o 10:43

Post »

Aga skalniak i rabaty przecudne ;:433
Często zaglądam do Ciebie i choć rzadko się wpisuję,to codziennie podziwiam Twój ogród.Wypielęgnowane,kolorowe rabatki przyciągają wzrok i tak przyjemnie się je ogląda.
Agnieszko tak myślałam o liliach...ja mam tylko kilka,więc łatwo je okryć,ale przy 200 szt. rzeczywiście byłoby trudno.Z drugiej strony,szkoda by było gdyby mrozek je uszkodził.Można spróbować ustawić nad każdą lilią butelkę pet po napojach,ja tak ochraniam pomidory z dobrym skutkiem...no ale skąd wziąć tyle butelek. Dobrze też chroni okręcanie gazetami. Miejmy nadzieję,że przymrozków jednak nie będzie. ;:3
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko u mnie też piękne słoneczko, ale jest dosyć chłodno.... trzymam kciuki, żeby nie było przymrozków...
Bardzo jestem ciekawa co upolujesz do skrzynek, będę czekała na fotki :D

Iwonko 44 dziękuję ;:196 cieszę się, że podoba Ci się :D

Misiu mam nadzieję, że niedługo znów mnie odwiedzisz ;:196
Faktycznie zupełnie inaczej odbiera się zdjęcia z ogrodu, który widziało się na żywo , fajnie tak odnajdywać znane zakątki :D
Dziękuję za promyki ;:196

Madziu żurawki to całkowicie bezobsługowe roślinki.... nie poświęcam im więcej uwagi niż pozostałym .... Podlewam cały ogród tylko wtedy, kiedy jest naprawdę sucho.
Sadzę je w każdym wolnym kąciku. Jeśli jakieś roślinki nadmiernie się rozrastają i zasłaniają inne to po prostu je przycinam....

Ewuniu witaj :wit Bardzo się cieszę, że do mnie zaglądasz i dziękuję za miła słowa :D ..... a Ty planujesz założenie swojego wątku???
Co do nakrywanie lilii butelkami, to niestety nie ma szans, nie zmieszczą się, niektóre lilie mają już nawet 0,5 m..... Pozostaje jedynie okręcanie agrowłókniną.... oby mrozów nie było....

Kilka obrazków :D

Przetacznik armeński Rosea
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Trójsklepka ( żabi storczyk)