Moja zielona oaza spokoju

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja zielona oaza spokoju

Post »

Witam, miałam pracowity weekend, wysiałam marchew, pietruszkę, buraczki i większość kwiatów jednorocznych. Nie wiem jak u Was ale u mnie strasznie sucho, jak tak dalej pójdzie to ten rok nie będzie udany na mojej glebie ;:185 Mam ochotę wysiać ogórki pod włókninę i zostawić je tak do maja, muszę jeszcze pikować pomidory koktajlowe, ale to może jutro rano znowu uda mi się troszkę.
Dzisiaj ładna pogoda, oby tylko deszcz się pojawł ;:145
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fajnie,że tak dużo zrobiłaś :) ;:138 Niby w tym przyszłym tygodniu na wszędzie popadać ;:215
monberka
500p
500p
Od: 2 kwie 2013, o 08:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Patrysiu,
dziś posadziłam od Ciebie truskaweczki ;:138 Mam nadzieję, że się przyjmą i pięknie obrodzą ;:224 Jeszcze raz Ci bardzo dziękuję za darowiznę ;:196
pozdrowionka :wit
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p

Post »

Iwonko mi już nazw ziół brakuje na opowiadanie M -owi ;:108 Nałóg po uszy, ale cieszę się że taki a nie jakiś normalny ;:108
Gosiu, Teresko trawnika coraz mniej :;230 na szczęście planowane rabaty mam już wytyczone i na razie nie będę tępić trawy,niech sobie rośnie bo w końcu moje gąski nie będą miały co jeść :;230

-- 6 kwi 2014, o 20:49 --

Patrycja ja też słyszałam że będzie padać ;:108 oby się sprawdziło bo naprawdę susza :?
Monia niech rosną zdrowo i rodzą pięknie, :wit
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Patrycjo :wit Pracowity weekend miałaś posiałaś warzywa i kwiatuszki jednoroczne :roll:
Będzie smacznie, zdrowo i kolorowo :roll:
U mnie gleba nie jest sucha
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

[quote="piortkowice"]Iwonko mi już nazw ziół brakuje na opowiadanie M -owi ;:108 Nałóg po uszy, ale cieszę się że taki a nie jakiś normalny ;:108
Dokładnie to samo mojemu eMowi mówię, że jak by był normalny, to pewnie nie byli byśmy razem ;:306 a o ziołach mówię, że te to pięknie kwitną, a do tego pożyteczne, jak nie dla ludzi to dla fruwających ;:108
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Mój Mąż to chyba jakiś odmieniec.Sam nigdy nie był pasjonatem roślin ale dzielnie wspiera moje ogrodowe poczynania.Często pomaga mi w realizacji moich pomysłów i razem pracujemy w ogrodzie ale może to dlatego,że lubimy razem spędzać czas a w codziennym zabieganiu trudno o wspólną chwilę.Wspólne zakupy też jakoś godzimy : po prostu ja idę na dział ogrodowy a Mąż na dział z narzędziami i każdy jest zadowolony :tan
Patrycjo ja też w weekend posiałam kwiaty jednoroczne i część warzyw,została mi jeszcze fasola i ogórki.Dzisiaj zaczyna się u mnie chmurzyć więc liczę,że samo mi się podleje ;:108
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p

Post »

Iwonko my kobitki mamy swoje sposoby, ja się dzisiaj zdziwiłam bo przyszły drzewka i krzewy kurierem na mojego Ema , hehe coś mu odbiło, nawet mi czosnek ozdobny zamówił, ale bidaczysko myśląło że to odmiana inna do jedzenia, ale go oświeciłam że czytać nie umie, a on mi na to to weź sobie gdzieś go upchnij :;230 :;230
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p

Post »

Pauli miało padać a niestety nadal susza :( wszystko doszczętnie suche, muszę podlewą po 2 razy dziennie bo mam nowe rośliny w ogrodzie, a mówili deszcze :roll:
Ann 30 taki maż to skarb :wink: nie powiem że mój nie lubi ogrodu ale jego byt w nim raczej kończy się na siedzeniu i piciu kawy, koszeniu trawy i ewentualnie ognisko ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kajko278
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 17:32

Post »

U mnie to samo zapowiadali deszcze,co prawda niebo zaciągnięte, ale tak popadało co kot napłakał i teraz co podlewać,czy czekać? :?
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Patrycjo ja też czekam na deszcz a tu nic ani kropli ;:185
Pochwal się co Ci tam szanowny M. zakupił . Ja sporo czosnków ozdobnych wysiałam - zobaczymy co z tego wyrośnie :D
Miłej pracy i deszczyku życzę ;:196
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p

Post »

Tereniu oj czekam na ten deszczyk :roll:
Emek kupił czereśnie, śliwki, jabłka, żurawinę, jakąś jagodę, pigwę, ;:138
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

U mnie właśnie zaczęło padać więc pewnie i u Ciebie jest nadzieja na deszcz.Jak nie wieczorem to może w nocy.Ja też w tym roku dokupiłam pigwowca.Przymierzam się do zakupu żurawiny bo mam miejsce obok borówek więc pewnie dała by sobie radę.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Super zakupy ;:333
Ja też planuję kupić żurawinę i borówkę amerykańska - ale jakoś nie mogę się wyrobić , chciałam najpierw posprzątać , po wysiewać , i przygotować im miejsce ;:108
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p

Post »

Witajcie, znowu ani kropli deszczu :evil:
Sahara..... ;:145 Ja pikuję kolejne pomidory, jeszcze mi sporo zostało, planuję w tym roku koktajlówki dać w donice na taras. Moje roślinki siedzą w ziemi. macie już dalie w gruncie? zastanawiam się czy moje umieścić
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”