Kolejny sezon z różami - Ania zaprasza :)
- Zabeczka101059
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolejny sezon z różami - Ania zaprasza :)
Ale piękne pannice
a i zdjęcia wspaniałe
jak zwykle 
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
To dopiero śliczności. Jak ja lubię ten energetyczny kolorek (ale wyłącznie na różachAniaDS pisze:Annes 77 pisze:An
Purple Rain
Hm... [/img]
Jak z jej wytrzymałością?
- JSZFRED

- Od: 1 lut 2008, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu i Aniu mi też sie podoba ten "kolorek"
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Rzeczywiście piękny kolor Williama Ch., kusisz i kusisz... A jak z jego zdrowotnością?
- iwiska
- 100p

- Od: 11 lip 2012, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Aniu, mogę zapytać co to za biała róża? cudna
z kocimiętką miodzio

Pozdrawiam
Aśka
Aśka
- dorotka350
- -Moderator Forum-.

- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Witam Cię Aniu cieplutko
. Jestem tu nowa i dopiero uczę poruszać się po Forum. Twój ogród podziwiam już od jakiegoś czasu i dzięki Tobie zdobyłam wiele cennych informacji na temat moich ukochanych różyczek
, a jakże i ja zapadłam na ogólnie panującą w tym dziale chorobę
. Niedługo może i ja założę swój wątek aby podzielić się ze wszystkimi moją radością z posiadania niewielkiego ale ukochanego zakątka.
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Ooo, jaka ładnanena08 pisze:Aniu zdjęcia tej podkładki są w tym wątku strona 58 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 9#p4017569
Nie została rozpoznana.
Ja też nie rozpoznam, ale takiej podkładki to jeszcze nie mam
Jadziu, u mnie o dziwo jest na razie bardzo mało ogrodnicy. W tamtym roku walczyłam z nią ostro, czyżby to był pozytywne skutki tej walki? A może wszystko przede mną? Kwieciaka też jakby mniej niż rok temuJAKUCH pisze:Aniu wiem ,ze wielkokwiatowe zakwitną ,ale pierwsze kwitnienie zawsze najładniejsze i obfitsze.No cóż trzeba z tym żyć .Masz racje ,ze im więcej róż tym więcej chętnych na nie ,ale dla takich różanych widoków warto sie poświęcać .Dzisiaj pokazała sie Ogrodnica niszczylistka i szalała na Maigoldzie w promieniach słonka .Jak zobaczyłam okrągłe dziurki na płatkach to już wiedziałam kto się pokazał
Mam o nim bardzo dobre zdanie i mam nadzieje, że się to potwierdziAnaAn pisze:Śliczne fotki, Aniu. Cieszę się, że masz dobre zdanie o Williamie Christie. Posadziłam go wiosną
Grażynko, u mnie się zaczyna a u Ciebie już feria barw i kolorówkogra pisze:Pięknie się zaczyna, oby tak dalej i oby pogoda dopisała.
Na W Ch też miałam ochotę, ale w końcu padło na Felicię.
Jak spisuje Ci się Baron, u mnie jeszcze nie ma ani jednego pączka tylko wciąż rośnie.
Rozkwitła moja siewka dzikuska.
Nie mam Barona, nie wiem o którego chodzi, ale jakiegoś ma Gosia o ile pamiętam.
Dzięki DzidziuZabeczka101059 pisze:Ale piękne pannice a i zdjęcia wspaniałe jak zwykle
Hm.., to dobra róża, zdrowa i fajnie znosi zimy, w tym roku zaskakuje mnie niesamowicie, jest silna, wigorna, kwitnie jako jedna z pierwszych i robi się ogromnaApril pisze: To dopiero śliczności. Jak ja lubię ten energetyczny kolorek (ale wyłącznie na różach)
Jak z jej wytrzymałością?
W późniejszym czasie jej kwiaty będą bardziej fioletowe, jeszcze ładniejsze.JSZFRED pisze:Jolu i Aniu mi też sie podoba ten "kolorek"
Troszkę ją łapie plamistość, ale nie jest źle.ewka36jj pisze:Rzeczywiście piękny kolor Williama Ch., kusisz i kusisz... A jak z jego zdrowotnością?
To Tchaikovski, mój ulubienieciwiska pisze:Aniu, mogę zapytać co to za biała róża? cudnaz kocimiętką miodzio
![]()
Co roku daje pokaz, w tym nie będzie gorszy.
Witaj Dorotko, bardzo miło mi Cię gościćdorotka350 pisze:Witam Cię Aniu cieplutko. Jestem tu nowa i dopiero uczę poruszać się po Forum. Twój ogród podziwiam już od jakiegoś czasu i dzięki Tobie zdobyłam wiele cennych informacji na temat moich ukochanych różyczek
, a jakże i ja zapadłam na ogólnie panującą w tym dziale chorobę
. Niedługo może i ja założę swój wątek aby podzielić się ze wszystkimi moją radością z posiadania niewielkiego ale ukochanego zakątka.
Dziękuję Ci za wizytę i za te miłe słowa
Ale jestem ciekawa Twojego zakątka, dużo masz róż? Długo je masz?
W tym roku na pewno będą wyjątkowo piękne
- Elwi

- Od: 1 lis 2013, o 19:38
Aniu pięknie sobie róże poczynają, szkoda tylko że znowu leje. Ani oprysku zrobić, ani nacieszyć się kwiatami
Czajkowski wymiata
Gdzie kupiłaś Williama (Christie)?
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Aniu, Twój Tchaikovsky jest niesamowity 
- Dyskrecja

- Od: 22 lis 2010, o 20:01
Aniu, Twoim Tchaikovskim zachwycałam się już w ub roku, widać że jest coraz piękniejszy, też o nim marzę.
- AniaDS

- Kontakt:
Wczoraj padłam
i już nie zdążyłam nic więcej napisać
Róże rozkwitają, ale jest tak brzydka pogoda, że nie ma jak dobrych zdjęć zrobić
Siedzę przy kawce teraz i co chwilę patrzę w okno z nadzieją, żeby chociaż na chwilkę słonko wyszło...
William kupiony gdzieś tam za granicą, ale nie pamiętam w której szkółce, za dużo mam ich na liście
Jestem dla niego pełna podziwu, to jedna z najczęściej przesadzanych moich róż, ma sporą wolę życia jak widać
Może trochę chorować, ale jak się coś zaczyna dziać, to obrywam porażone liście, pryskam i po sprawie.
Róże rozkwitają, ale jest tak brzydka pogoda, że nie ma jak dobrych zdjęć zrobić
Siedzę przy kawce teraz i co chwilę patrzę w okno z nadzieją, żeby chociaż na chwilkę słonko wyszło...
No właśnie, ta pogoda to jak na razie nie rozpieszcza nas zbytnio, ale z drugiej strony mam darmowe, porządne podlewanieElwi pisze:Aniu pięknie sobie róże poczynają, szkoda tylko że znowu leje. Ani oprysku zrobić, ani nacieszyć się kwiatamiCzajkowski wymiata
Gdzie kupiłaś Williama (Christie)?
William kupiony gdzieś tam za granicą, ale nie pamiętam w której szkółce, za dużo mam ich na liście
Moni, to fotka z tamtego roku. W tym roku na razie pączkuje, ale nie będzie wyglądał gorzejvertigo pisze:Aniu, Twój Tchaikovsky jest niesamowity
Jestem dla niego pełna podziwu, to jedna z najczęściej przesadzanych moich róż, ma sporą wolę życia jak widać
Polecam, ja go uwielbiamDyskrecja pisze:Aniu, Twoim Tchaikovskim zachwycałam się już w ub roku, widać że jest coraz piękniejszy, też o nim marzę.
Może trochę chorować, ale jak się coś zaczyna dziać, to obrywam porażone liście, pryskam i po sprawie.
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Tchaikovsky faktycznie wymiata
Ale i o Purple Rain to co napisałaś że wielki i fioletowy będzie, to tylko mnie do niego zachęca
Ale i o Purple Rain to co napisałaś że wielki i fioletowy będzie, to tylko mnie do niego zachęca
- daysy

- Od: 13 lut 2014, o 12:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu miód na serce taka róża -Tchajkowski, uwielbiam białe róże, po prostu cudo
. Od dziś nr 1 na liście zakupów.
Pozdrawiam
Daysy
Pozdrawiam
Daysy
- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Witaj Aniu...
u mnie też brzydko i co chwilę pada deszcz... co jakiś czas są przebłyski słoneczka i myślę że w końcu pogoda się wyklaruje.
Różyczki jak zwykle pięknie u Ciebie kwitną... a te rabaty... mmm... miodzio
- AniaDS

- Kontakt:
Purple Rain ma pierwsze kwiaty bardziej w różu, następne kwitnienie to kwiaty w dającym po oczach fioleto-różuApril pisze:Tchaikovsky faktycznie wymiata![]()
Te drugie ładniejsze
Hej Daysy, jak lubisz białe róże to wiesz... Artemis i Winchester też by się przydało miećdaysy pisze:Aniu miód na serce taka róża -Tchajkowski, uwielbiam białe róże, po prostu cudo. Od dziś nr 1 na liście zakupów.
Pozdrawiam Daysy
Dzięki GabrysiuGabriela pisze:Witaj Aniu...u mnie też brzydko i co chwilę pada deszcz... co jakiś czas są przebłyski słoneczka i myślę że w końcu pogoda się wyklaruje.
Róże różami, ale te rabaty nie dają mi spokoju, co ja się ich nie naprzerabiam, żeby było dobrze
Marzą mi się rabaty w angielskim stylu, ale z drugiej strony jak mi byliny zarastają róże to je zaraz sprzątam
-- Pt 30 maja 2014 10:30 --
Zostawiam kilka ujęć Bicolor, jeszcze za czasów, jak było słońce
Agnes - w tym roku bardziej łososiowa niż żółta