Na Swięta zrobiłam tym sposobem karkóweczkę,a po....na imieniny męża schab nadziewany sliwką kupiony w ,,B,,i goloneczki w siateczkach.Powiem Wam szczerze ,ze coś pysznego....Karkówka zupełnie się chowa do schabika i tych goloneczek.Mimo ,ze mięso było już zapeklowane i wydawało mi się ,ze będzie za słone jak dodam tyle soli co w przepisie,to nic takiego się nie wydarzyło.Mięsko pyszne,soczyste i królowało na stole.Znikneło szybciutko,a ja zdążyłam uszczknąć tylko kawałeczek.
Polecam ten schabik i golonki,bo karkówka się umywa....
U mnie synkowi znudziły się kupne wędliny i właśnie pierwsze gotowanie się odbywa.
Na szybko nie udało mi się kupić karkówki w jednym kawałku, więc gotuję dwa kilogramowe.
Ja już nie wyobrażam sobie Świąt bez schabu ze śliwką ,karkówki i goloneczek szykowanych według tego przepisu.Na każdych uroczystościach rodzinnych musi być to mięsko na stole,bo goście o nie pytają
Ostatnio u mnie królują krokiety z kapustą i pieczarkami
Przesmażam pieczarki przekrojone ja ćwiartki ( na masełku ), kapustę kiszoną obgotowuję > mielę wszystko w maszynce o dużych oczkach . Przesmażam cebulkę pokrojoną w nie za drobną kostkę > dodaję do farszu > przyprawiam do smaku .
Resztę to już chyba wiecie jak się robi :P
Proporcje to tyle samo kapusty i pieczarek i połowa cebuli.
Na wigilię robiłam z grzybami zamiast pieczarek :P
Z farszu który mi został zrobiłam kotlety > dodałam tylko bułki tartej i jajko :P