Napisz jak te sadzonki się robi i kiedy?dorcia7 pisze:ote="Matemax"]DOROTKO próbowałaś robić wiosną sadzonki zielne z floksów? Ładnie się ukorzeniają i jeszcze w tym samym roku kwitną, jest to świetny sposób na powiększanie kolekcji rzadszych odmian
Ogródek to moje drugie życie cz.5 ...już za chwilę wiosna
Re: Ogródek to moje drugie życie cz.5 ...już za chwilę wiosna
Mędrzec to ten, kto na drodze pełnej kolców wyhodować potrafi różę.
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
Pół roku z przyrodą
Pozdrawiam - Aurelka
- wielkakulka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja też chce wiedzieć...pliiiiz
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Dorotko zaskoczyłaś mnie tym sadzonkowaniem floksów..... nie miałam pojęcia że tak można
A to faktycznie świetny sposób na oryginalne odmiany, bo z nasionek wychodzą różności, a kępę nie zawsze da się podzielić
A to faktycznie świetny sposób na oryginalne odmiany, bo z nasionek wychodzą różności, a kępę nie zawsze da się podzielić
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Dorcia...osz ty kusicielko...przez Ciebie zamówiłam kolejne floksy...kurcze...niech w końcu przestaną hodować nowe odmiany nooooo 
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Aga wczytajcie się w posta,to nie ja te sadzonki robię, Mateusz musi dać Wam wskazówki , a Ty kochaniutka wątek zamknęłaś,a ogrodowy kiedy otworzysz? wiosna u mnie już jest 
Dorotko imeinniczko Ty moja,jak to ładnie ,że mnie tak słuchasz
nowe floksy zamówione, a tak w ogóle to kiedy nas zaprosisz do swojego wątku,zagladam jak tylko gdzieś się odzywasz ,czy kolejna część przypadkiem się nie urodziła,a tu nic 
Jak tam dziewczyny ?? święty Walenty uczczony nalezycie ?? to chyba jedyne święto przejęte przez nas ,które w bólach się rodzi,niby jest rozreklamowane ,ale to przecież nie nasza tradycja,mój M ma mnie rozpieszczać całe życie,a nie tylko w walentynki
-dobrze ,że nie czyta bo by się wystraszył , ale o walentynkach pamiętał
,a ja z tej okazji kupiłam sobie sama lekturę na weekend

Dorotko imeinniczko Ty moja,jak to ładnie ,że mnie tak słuchasz
Jak tam dziewczyny ?? święty Walenty uczczony nalezycie ?? to chyba jedyne święto przejęte przez nas ,które w bólach się rodzi,niby jest rozreklamowane ,ale to przecież nie nasza tradycja,mój M ma mnie rozpieszczać całe życie,a nie tylko w walentynki

-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Dorotko,obejrzałam wszystkie floksy ,to następny mój bzik, uwielbiam je za piękne kwiaty ,zapach i kolor no i rosły u mojej babci,też mam ich trochę ,ale ciągle są nowe odmiany i co roku coś się dokupuje,Twoje są piękne

- kajko278
- 500p

- Od: 20 sty 2013, o 17:32
Witaj Dorotko
Floksy masz przepiękne a za nim na działeczkę to najpierw lekturka? Pozdrawiam
Moja działka na Kaszubach
KARINA:-)
KARINA:-)
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Dorotko piękne lektury zakupiłaś. Będziesz stosowac sie do faz księżycowych jeśli chodzi o teminy siewów i sadzenie, czy nawet ściółkowania.
Piękne floksy masa koloru i zapachu. wiesz ja kiedyś kupiłam kilka razy ze świata cebul. Kilka razy dostałam nie to co zamówiłam tzn inną odmiane ale później poczytałam i że zastrzegali sobie prawo do zmiany w przypadku braku danej odmiany. Ale to było już jakiś czas temu i teraz kiedy klient ma prawo reklmacji i wieksze prawa zakupując towar przez internet to moze zaprzestali tego stosować.
Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę.
Piękne floksy masa koloru i zapachu. wiesz ja kiedyś kupiłam kilka razy ze świata cebul. Kilka razy dostałam nie to co zamówiłam tzn inną odmiane ale później poczytałam i że zastrzegali sobie prawo do zmiany w przypadku braku danej odmiany. Ale to było już jakiś czas temu i teraz kiedy klient ma prawo reklmacji i wieksze prawa zakupując towar przez internet to moze zaprzestali tego stosować.
Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę.
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- MariaWy
- 1000p

- Od: 3 lip 2011, o 22:12
Witaj Dorotko , Już po Walentynkach ,minęły bardzo miło
.
Mam Ogród ,też kupiłam i w niedzielę będzie co robić .
Mam Ogród ,też kupiłam i w niedzielę będzie co robić .
- semper

- Od: 27 lis 2011, o 10:12
DorotkoKusisz tymi floksami.
Przydałaby się jakaś wygrana w totka.
Przydałaby się jakaś wygrana w totka.
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Witaj Dorotko. Muszę też kupić czasopismo Mam ogród. A mogłabyś mi napisać co piszą w tej gazecie o kretach jak sie ich pozbyć 
Miłej niedzieli Dorotko
Miłej niedzieli Dorotko
Ogród początki - zapraszam serdecznie
- any57

- Od: 16 sty 2012, o 16:56
no tak! - cz.5 za chwilę wiosna a ja .... zaspałem zimowo
pozdrawiam ciepło
pozdrawiam ciepło
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Marto ,dziękuję w imieniu floksów na ich tle też zbzikowałam, ale ile ja już mam tych "bzików" 
Karinko Magnolię kupuję od poczatku, regularnie co miesiąc,a teraz zimą więcej czasu na czytanie,plany,przemyślenia spowodowane tym co wyczytam i na zdjęciach zobaczę
Sylwio dlatego ja -co już pisałam-kupuję floksy w sadzonkach i najczęściej już z rozwijającym się choć jednym kwiatkiem , a przynajmniej staram się aby tak było, pomyłki miałam właśnie tylko jak kupowałam kłącza,z zakupionych sadzonej żadnej pomyłki nie było
Marysiu walentynki -dzień jak co dzień choć miło jak ktoś pamięta
, a gazet nie przyczytałam,weekend pod hasłem odwiedzin rodzinnych
Jurku pewnie że wygrana jakaś by się przydała,ale ja jeśli o to chodzi to szczęścia nie mam...bo nie gram, wiesz jak to się mówi"nie można mieć wszystkiego "
Sylwia jak doczytam o kretach to napiszę
Any lepiej późno niż wcale
Karinko Magnolię kupuję od poczatku, regularnie co miesiąc,a teraz zimą więcej czasu na czytanie,plany,przemyślenia spowodowane tym co wyczytam i na zdjęciach zobaczę
Sylwio dlatego ja -co już pisałam-kupuję floksy w sadzonkach i najczęściej już z rozwijającym się choć jednym kwiatkiem , a przynajmniej staram się aby tak było, pomyłki miałam właśnie tylko jak kupowałam kłącza,z zakupionych sadzonej żadnej pomyłki nie było
Marysiu walentynki -dzień jak co dzień choć miło jak ktoś pamięta
Jurku pewnie że wygrana jakaś by się przydała,ale ja jeśli o to chodzi to szczęścia nie mam...bo nie gram, wiesz jak to się mówi"nie można mieć wszystkiego "
Sylwia jak doczytam o kretach to napiszę
Any lepiej późno niż wcale