Pamiętaj, że u mnie normalne są temperatury po -30, -35
Ogród Gosi 12
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Gosi 12
Mnie się tez najbardziej podobały choinki
Bardzo oryginalne. Bombki podziwiam
A okrywam wyłącznie róże. Zresztą w mieście zawsze jest cieplej. Przekonałam się nawet w tym roku-po przymrozku padły wszystkie doniczkowce, jednoroczne i ciepłoluby, w mieście kanny nawet brzegów liści nie miały uszkodzonych.
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu,bardzo ładne choinki, banieczki ,wianuszki,widać każdy może coś zrobić, można się cieszyć z każdej drobnostki,z tym mchem w trawniku rozbawiłaś mnie,ty jesteś figlarna 
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu gonię własny ogon, ale jestem i nadrabiam zaległości 
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Gosiu, widzę że robisz dekoracje na święta , ja to wykorzystam te z poprzedniego roku , nie mam ich za wiele , ale ja nigdy nie mam wielu dekoracji , jakiś wianuszek na drzwi , choinka , stroik na stół , choinka na dworze z światełkami i to wszystko , zauważyłam że co rok to więcej dekoracji świątecznych w Polskich domach .
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Gosiu super dekoracje....... szczególnie podobają mi się te choineczki....są przecudne

- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Kasiu, to takie amatorskie, rustykalne rękodzieło.
Cieszę się, że coś Ci się podoba.
Dekoracje oczywiście, że będą wykorzystane.
Monika, ta kompozycja w futerku akurat jest kupna. Te 2 choineczki i bombki to moje dzieło. Szkoda, że odłożyłaś, wystarczy raz spróbować. Jak widać pomysły są, można nasladować. Bo ja też naśladownik jestem. Wianuszki to akurat zeszłoroczne dzieło, ale też wykorzystam w tym roku. Ja dopiero od jakiegoś czasu zajęłam się rekodziełem. To wszystko przez forum. Pobedziesz jeszcze trochę z nami i Ty też będziesz bombki i wianki robic
Podoba Ci się pomysł? Jeszcze u Ciebie nie byłam żeby sprawdzić
Ewa, ale u mnie w tę najmroźniejszą zimę też było około -30. Ostrokrzew dał radę. Ale może to dzięki temu, że przez poprzednie łagodne zimy ukorzenił się dobrze.
Martuś, ja tam nie mam się co równac z Wami. Moje prace bardzo niestatanne, ale i tak mnie bardzo cieszą. Teraz kiedy nie ma ogrodu to dla mnie dużo.
Aga, wiem, czytam. Ciesze się, że zajrzałaś.
Geniu, coraz więcej dekoracji, bo Polacy coraz bardziej zaczynają przywiązywac do tego wagę. A najbardziej cieszą te wykonane własnoręcznie
Agnes- Aguś, zawstydzasz mnie
To dzisiaj znowu maj

Cieszę się, że coś Ci się podoba.
Dekoracje oczywiście, że będą wykorzystane.
Monika, ta kompozycja w futerku akurat jest kupna. Te 2 choineczki i bombki to moje dzieło. Szkoda, że odłożyłaś, wystarczy raz spróbować. Jak widać pomysły są, można nasladować. Bo ja też naśladownik jestem. Wianuszki to akurat zeszłoroczne dzieło, ale też wykorzystam w tym roku. Ja dopiero od jakiegoś czasu zajęłam się rekodziełem. To wszystko przez forum. Pobedziesz jeszcze trochę z nami i Ty też będziesz bombki i wianki robic
Podoba Ci się pomysł? Jeszcze u Ciebie nie byłam żeby sprawdzić
Ewa, ale u mnie w tę najmroźniejszą zimę też było około -30. Ostrokrzew dał radę. Ale może to dzięki temu, że przez poprzednie łagodne zimy ukorzenił się dobrze.
Martuś, ja tam nie mam się co równac z Wami. Moje prace bardzo niestatanne, ale i tak mnie bardzo cieszą. Teraz kiedy nie ma ogrodu to dla mnie dużo.
Aga, wiem, czytam. Ciesze się, że zajrzałaś.
Geniu, coraz więcej dekoracji, bo Polacy coraz bardziej zaczynają przywiązywac do tego wagę. A najbardziej cieszą te wykonane własnoręcznie
Agnes- Aguś, zawstydzasz mnie
To dzisiaj znowu maj

- megi1402

- Od: 1 lis 2010, o 00:28
Gosiu, dekoracje bardzo udane i wiem, że zrobione własnoręcznie cieszą bardziej niż kupne.
Dopytywałam o Bobo, bo zamierzam posadzić na rabacie przed kuchnią coś kwitnącego późnym latem i jesienią. Zastanawiam się właśnie nad hortensjami bukietowymi, mam jedną Pinky Winky i bardzo z niej jestem zadowolona. Miejsca oczywiście mało, więc Bobo by mi tam pasowała.
Dopytywałam o Bobo, bo zamierzam posadzić na rabacie przed kuchnią coś kwitnącego późnym latem i jesienią. Zastanawiam się właśnie nad hortensjami bukietowymi, mam jedną Pinky Winky i bardzo z niej jestem zadowolona. Miejsca oczywiście mało, więc Bobo by mi tam pasowała.
- patkaza

- Od: 22 cze 2010, o 23:13
Monika-Sz pisze:Mi się bardzo podoba ta kompozycja w futerkowej zielonej donicy i obydwie choinki- inne, niż kiedykolwiek widziałam.
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Tak, obecność na forum ma duży wpływ na nowe zainteresowania. Obecnie na tapecie kulinaria- Mama sie smieje, że dzięki forum ogrodniczemu sporo się dowiem o gotowaniu
Za formy styropianowe do bombek złapałam sie pod wpływem Twojej prezentacji- ale jakoś zabrakło mi pomysłu co mogłabym dokupić na udekorowanie- może się zmobilizuję jednak w przyszłym roku bo Twoje dzieła kuszą, aby coś samemu zrobić! Twoje bombeczki takie fajne
Serio te choineczki sama robiłaś? Super!!
Za formy styropianowe do bombek złapałam sie pod wpływem Twojej prezentacji- ale jakoś zabrakło mi pomysłu co mogłabym dokupić na udekorowanie- może się zmobilizuję jednak w przyszłym roku bo Twoje dzieła kuszą, aby coś samemu zrobić! Twoje bombeczki takie fajne
Serio te choineczki sama robiłaś? Super!!
- renzal

- Od: 13 maja 2011, o 12:33
U mnie ostrokrzewy (oba chyba męskie) rosną umiarkowanie, ale miewają ciężkie chwile zimą, choć nie jest to koniecznie związane z dużym mrozem
Bombeczka ryżowa
Pozwolę sobie ściągnąć pomysł 
Bombeczka ryżowa
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Gosiu, dziewczyny z tego co czytałam, sa bardzo zadowolone z Bobo. Jak pisałam niestety mój egzemplarz za długo przesiedział w doniczce, nie widziałam zatem go w pełnej krasie. Ale liczę przede wszystkim że będzie zwartym krzaczkiem. Także pod okno powinien się nadać
Aga, dzięki
Monika, ja już dawno się przekonałam, że forum ma zgubny wpływ
Ale to takie przyjemne mieć wspólne pasje. Ja w pracy nie mam z kim pogadać o ogrodzie. Tutaj mogę gadać do woli i nikt nie patrzy na mnie jak na wariatkę.
Spróbuj koniecznie zrobić bombki. Tak jak na przykład Renia z ryżu.
Wystarczy taką bombkę posmarowac klejem obsypac ryżem i spryskać farbą w sprayu. Proste, ale ile przy tym radochy.
Choinki robiłam sama. Jedna jest zrobiona z gałązek brzozy, a druga ze zwiniętych pnączy.
Renatko, a co innego niż mróz może szkodzić Twoim ostrokrzewom?
Ściągaj do woli
Wczoraj zrobiłam inne choineczki. Zdjęcia trochę zniekształcają.

I dalej maj

Aga, dzięki
Monika, ja już dawno się przekonałam, że forum ma zgubny wpływ
Ale to takie przyjemne mieć wspólne pasje. Ja w pracy nie mam z kim pogadać o ogrodzie. Tutaj mogę gadać do woli i nikt nie patrzy na mnie jak na wariatkę.
Spróbuj koniecznie zrobić bombki. Tak jak na przykład Renia z ryżu.
Wystarczy taką bombkę posmarowac klejem obsypac ryżem i spryskać farbą w sprayu. Proste, ale ile przy tym radochy.
Choinki robiłam sama. Jedna jest zrobiona z gałązek brzozy, a druga ze zwiniętych pnączy.
Renatko, a co innego niż mróz może szkodzić Twoim ostrokrzewom?
Ściągaj do woli
Wczoraj zrobiłam inne choineczki. Zdjęcia trochę zniekształcają.

I dalej maj

- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
U siebie przeglądam róże, ale zdjęcia z wiosny są motywujące
Tulipanów znów mam za mało
Choinki wyszły bardzo ładnie
Choinki wyszły bardzo ładnie
- justi177

- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Gosia, ale ta siatkowana jest czaderska, zapamiętam sobie, mogę? Taki pomysł do pracy na następny rok 
Pozdrawiam
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Wiosenna zieleń jest nie do pobicia
taka soczysta i żywa że aż chciałoby się pochodzić boso po trawie
Ozdoby oryginalne i mało spotykane, mnie w pierwszej serii spodobała się ozdobna miotła wierzbowa
no bombowo wygląda taka świąteczna
Ja mam ostrokrzew z kolorowymi liśćmi i niby od zakupu trochę urósł ale ciągle jest maleńki, nie to co Twój gigant
Ozdoby oryginalne i mało spotykane, mnie w pierwszej serii spodobała się ozdobna miotła wierzbowa
A w drugiej ta siatkowa choinka, czaderska wersja
Ja mam ostrokrzew z kolorowymi liśćmi i niby od zakupu trochę urósł ale ciągle jest maleńki, nie to co Twój gigant
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
No , to teraz się wydało ...masz też zdolności manualne i zmysł artystyczny
...chyba nic tak nas nie cieszy , jak własnoręcznie zrobione Hand made ...przecież tak naprawdę wszystko , co jest dziełem naszych rąk - jest cenne , zdrowe i ...smaczne . Mam wrażenie , że ludzie teraz doceniają " prace ręczne " ...ekologiczne uprawy , jedzenie ... ba! nawet skromne - ale swojskie . Ostatnio pewien lekarz powiedział ...długowieczni ludzie , to ; optymiści , pracujący ( w ciągłym ruchu ) w pocie czoła , za to mało jedzący , a zdrowo . No , ale gdzie takowych znaleźć ...chyba nie to pokolenie , a szkoda ... we wszystkim tkwi chemia .
Pozdrawiam serdecznie
.... , a ta choinkowa , oryginalna ozdoba , z witek - mistrzostwo ...jeszcze takiej nie widziałam ...świetna sprawa
.
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...