Na piaskach nadwieprzańskich
Re: Na piaskach nadwieprzańskich
Cześć Elu, szklarenka na wiosenne zasiewy a kompostownik został przeniesiony na tył działki w róg od strony pola
. Liści na naszych brzozach sporo jeszcze ale dziś wiaterek dobrą robotę zrobił bo wiało w kierunku lasu.

- Aza
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 lut 2008, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Chryzantemy i brzozy śliczne. Tu drzewa nagie.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
Witajcie
, dziś skorzystaliśmy z pięknej pogody i dokończyliśmy prace działkowe
pogoda idealna do pracy na działce

przeniesiony kompostownik na tył działki, stał niezbyt ładnie w środkowej części (jeszcze pozostała kosmetyka drobna)

żółty jesienny liść

żurawki - jakby wcale nie było śniegu i zimna

paprocie też

cos tam jeszcze kwiatków mamy na działce

kanny wykopane, wszystkie cebulowe nie zimujące również, pomału prace zostały opanowane.
pogoda idealna do pracy na działce

przeniesiony kompostownik na tył działki, stał niezbyt ładnie w środkowej części (jeszcze pozostała kosmetyka drobna)

żółty jesienny liść

żurawki - jakby wcale nie było śniegu i zimna

paprocie też

cos tam jeszcze kwiatków mamy na działce

kanny wykopane, wszystkie cebulowe nie zimujące również, pomału prace zostały opanowane.
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Widze ,ze pogode wczoraj mieliscie ładną jak u mnie
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Danusiu Wy macie już skończone a u mnie jeszcze tyle do zrobienia , jakieś lenistwo mnie opanowało , dobrze że mrozów nie ma wiec zdążę pookrywać roślinki .
Genia
Genia
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Danusiu,chyba pierwszy raz widzę u ciebie zdjęcie z takiej perspektywy,nie wiedziałam ,ze masz kilkupoziomowa,pieknie to wyglada.
-
lawenda

- Od: 22 mar 2007, o 19:33
Danusiu, czy byly grzyby? znajomi nazbierali duuuzo gąsek w zagajnikach sosnowych. Czy jest w planie następny murek?
Gosiu dopiero ziemią wyrównujemy teren, trawa posiana, ostateczny efekt dopiero na wiosnę.
A witamy koleżankę z sąsiedztwa, prawie. Ula czasu za bardzo na grzyby nie było, nasze lasy niegąskowe niestety ale trochę podgrzybków uzbieraliśmy. Co do murków, jeszcze zakończenia tego dolnego musi Andrzej zrobić ale to już wiosenną porą bo szybko teraz się ciemno robi a trochę innych prac było zaległych. W planach też te wejście w wiacie pójdzie w kamieniu i powiększony półokrąg koło stołu.
A witamy koleżankę z sąsiedztwa, prawie. Ula czasu za bardzo na grzyby nie było, nasze lasy niegąskowe niestety ale trochę podgrzybków uzbieraliśmy. Co do murków, jeszcze zakończenia tego dolnego musi Andrzej zrobić ale to już wiosenną porą bo szybko teraz się ciemno robi a trochę innych prac było zaległych. W planach też te wejście w wiacie pójdzie w kamieniu i powiększony półokrąg koło stołu.
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Oj to Masz dobrze z tym Andrzejem , u nas to większość prac robię ja w ogrodzie .Dana58 pisze:A co to za lenistwo dziewczyny, fakt że większość prac to Andrzej robi, ale pogodę zapowiadają ładna więc wszystko się zdąży jeszcze zrobić. U nas zostało do przesiania parę taczek ziemi z kompostu no i typowe przed mrozowe..ale to jeszcze pewnie nieprędko
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Geniu Dany , Andrzejek to skarbek i czasami dla mnie też... 
...a zdjęcia cudowne...
...a zdjęcia cudowne...
-
hutkow

- Od: 24 sty 2011, o 16:47
Danusiu i Andrzejku!
Zrobiliście rewolucję ogrodową,jest przepięknie aż nas zazdrość ogarnęła mimo,że to nie jest ładnie.U nas już wszystko przygotowane na zimę.
Pozdrowienia Zosia,Mira i Edward
Zrobiliście rewolucję ogrodową,jest przepięknie aż nas zazdrość ogarnęła mimo,że to nie jest ładnie.U nas już wszystko przygotowane na zimę.
Pozdrowienia Zosia,Mira i Edward
- Zyta

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Witajcie Kochani
Druga część murka gotowa. Ziemia dowieziona.
Martwi mnie że miejsce do biesiadowania znikło i huśtawki nie widzę.
oj,oj,oj pewnie pod sosnami przyjdzie nam siedzieć po turecku albo jak Tadzio dokupicie lasu aby nas przyjmować w przyszłym roku.
Pozdrawiam
Druga część murka gotowa. Ziemia dowieziona.
Martwi mnie że miejsce do biesiadowania znikło i huśtawki nie widzę.
oj,oj,oj pewnie pod sosnami przyjdzie nam siedzieć po turecku albo jak Tadzio dokupicie lasu aby nas przyjmować w przyszłym roku.
Pozdrawiam
Witaj Zytko, wszystko jest na swoim miejscu i huśtawka i miejsce do biesiadowania, w tym temacie nic się nie zmieniło..pozdrawiamy serdecznie i gratulujemy Wam.

- lemka77

- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Witaj Danusiu. Jak fajnie, że mogę zobaczyć fotki działki znanej z poprzednich wątków. ALe teraz jest dużo ładniej. Murki prześliczne- nadały charakteru działce. Fotki jak zwykle świetne- krajobrazy macie cudne.
Pozdrawiam Ida