30 - metrowe maleństwo
Re: 30 - metrowe maleństwo
Kasiu na zjazd raczej się nie wybieram, nie mam kiedy... Floksy ma wziać sąsiadka, tylko nie może się zebrać
Ale jeśli chcesz, to zrobię nowe sadzonki jak przekwitną. Wtedy miałabyś kwitnące dopiero w przyszłym roku, bo na razie "rośliny - matki" kwitną. Wszystko się rozrasta a u mnie trzeba to kontrolować
, więc jeśli chcesz dam ci sadzonki, ale będziesz musiała trochę poczekać... Z chęcią ci namnożę na nowo 
- robaczek_Poznan
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bozuniu, dziękuję
Byłoby super
Może umówimy się na ogrodową wymianę u mnie? Zapraszam! Sama zobaczysz co się nadaje u mnie do rozdzielenia i weźmiesz sobie, bo ja się na tym kompletnie nie znam

Kasiu wielkie dzięki, ale czy pamiętasz jaki jest metraż mojego ogródka?
Floksy masz zaklepane, spróbuję coś namnożyć jak przekwitną. To są szydlaste, więc kwitną na wiosnę. Kolorki takie jak na zdjęciach. Dam ci znać co i jak, ale to trochę potrwa...
- edi13
- 1000p

- Od: 14 maja 2007, o 13:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tiarella 'Spring Symphony' bardzo ciekawa roślinka nie znam jej
Edytko, hortensję kupiłam. Przyszła prawie bez listków, coś tam wypuszcza, więc na razie nie robię paniki... Już jest posadzona
Natomiast hortensja pnąca czeka na posadzenie... Mój M nie ma ostatnio czasu, więc kratka nadal nie postawiona
, jak miał czas, to lał deszcz i tak jakoś ten temat stoi w miejscu... Czekam na Clamatisy, jutro powinny przyjść. Poza tym wszystko się rozrasta, włazi na siebie i jak zwykle jestem zła, że za dużo i za gęsto posadziłam
Mam 15 mieczyków do posadzenia i nie mam na nie miejsca... Nie mówiąc o daliach, które podpędziłam... Szkoda mi ich, bo to z własnego siewu (przed 3 laty) i mam do nich sentyment, więc zaprę się i pewnie gdzieś upcham
Tiarella jest bardzo urokliwą roślinką i zupełnie bezproblemową. Polecam, bo pięknie kwitnie, a potem jej ozdobą są liście
Natomiast hortensja pnąca czeka na posadzenie... Mój M nie ma ostatnio czasu, więc kratka nadal nie postawiona
Tiarella jest bardzo urokliwą roślinką i zupełnie bezproblemową. Polecam, bo pięknie kwitnie, a potem jej ozdobą są liście
- edi13
- 1000p

Ja mieczyków nie sadzę bo nie mam miejsca na nie raz , dwa nie mam cierpliwości wykopywać . Kupuje, daje teściowej ona lubi z nimi walczyć
. Dalie miałam w donicach ale mi nie leżały
, mszyca i inne dziadostwo i już nie kupuje .
Znowu kupiłam clemka
ale ja je tak lubię nie długo tez będę upychać. Niby mam dużą działkę ale wiesz jak jest rabaty porobione mają swój limit , ale co tam później będę się martwić
Miłego dnia
Znowu kupiłam clemka
Miłego dnia
Edytko ja dalie chyba też do donic posadzę, zresztą będę się martwić po 15 maja
A mieczyki... nadal nie mam pomysłu...
Przyszły dziś do mnie clematisy
Prezentuję od lewej:
Yuki-no-yosooi, Guernsey Cream, Elf, Moonlight Yellow Queen

Dwa z nich zaczynają kwitnąć. Jeden trochę został podduszony w kartonie, ale i tak są w bardzo dobrym stanie.
Będzie sadzone
Zrobiłam jeszcze zdjęcie 'Limelight', ma kilka małych listków, pewnie w tym roku nie będzie szału...

I jeszcze moja róża pnąca, która dawkę słońca dostaje dopiero po południu... Dzielna jest jak na te warunki

Przyszły dziś do mnie clematisy
Yuki-no-yosooi, Guernsey Cream, Elf, Moonlight Yellow Queen

Dwa z nich zaczynają kwitnąć. Jeden trochę został podduszony w kartonie, ale i tak są w bardzo dobrym stanie.
Będzie sadzone
Zrobiłam jeszcze zdjęcie 'Limelight', ma kilka małych listków, pewnie w tym roku nie będzie szału...

I jeszcze moja róża pnąca, która dawkę słońca dostaje dopiero po południu... Dzielna jest jak na te warunki

- edi13
- 1000p

Elf dorodny , mój by mikrus
Moonlight Yellow Queen ma już kwiatki
Super zakupy
Hortensja urośnie i pięknie zakwitnie
Hortensja urośnie i pięknie zakwitnie
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Bozka, Limonki dosc pozno startuja z kwiatami, tak ze w tym roku spokojnie bedziesz mogla sie nimi cieszyc. Moze nie ogromna iloscia ale na pewno cos tam pokaze.
Uwielbiam mieczyki i je sadze ale traktuje jak rosliny jednoroczne tz nie wykopuje a na nastepna wiosne sadze nowe.
Uwielbiam mieczyki i je sadze ale traktuje jak rosliny jednoroczne tz nie wykopuje a na nastepna wiosne sadze nowe.
Extra zakupy, clemki rewelacja, a Twoja pnąca róża daje czadu!
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Biała krata i CLEMATISY - będzie pięknie !!!
Edytko i Jule Dziewczyny, wierzę Wam na słowo, że hortensja w tym roku zakwitnie
Asia jestem zadowolona, że wszystko przyszło żywe przesyłką kurierską
a jak będzie rosło - zobaczymy... Różą się martwię, bo przez tą kratkę będzie miała jeszcze bardziej ciemno ... Wiedziałam od początku, że nie powinnam jej sadzić w tym miejscu, ale co zrobić jak baba się uprze?
Ewelina Witam Cię serdecznie! Jesteś moją sąsiadką! Wiesz, że ja już byłam w Twoim ogrodzie sosnowym kilka razy? Podglądałam go
teraz muszę przyjść oficjalnie
Ja mam cały ogródek jak Twoja jedna rabatka
Biała krata już postawiona
Jutro zdjęcia
Na kracie zamieszkał jeden powojnik, hortensja pnąca i wiciokrzew (bo akurat był posadzony w tym miejscu). Myślę, że hortensja na początku będzie rosła wolno, więc posadziłam powojnik, w razie czego można w przyszłym roku przesadzić
Wiciokrzew też na razie zostaje w tym miejscu. Drugi powojnik poszedł do skrzyni, natomiast dwa pozostałe będę upychać 
Asia jestem zadowolona, że wszystko przyszło żywe przesyłką kurierską
Ewelina Witam Cię serdecznie! Jesteś moją sąsiadką! Wiesz, że ja już byłam w Twoim ogrodzie sosnowym kilka razy? Podglądałam go
Biała krata już postawiona
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Bozuniu
Fajne clemkowe zakupy
Limelight wygląda dobrze, u mnie niektóre hortensje jeszcze mniejsze, a wiem co potrafią zdziałać w sezonie..
Będziesz miała z niej pociechę
Pnąca róża ma jakieś imię? Wygląda na wieloletni okaz - piękny
Ja w tym roku pierwszy raz posadziłam mieczyki, kilka sztuk, zobaczę czy mnie zauroczą..
Fajne clemkowe zakupy
Pnąca róża ma jakieś imię? Wygląda na wieloletni okaz - piękny
Ja w tym roku pierwszy raz posadziłam mieczyki, kilka sztuk, zobaczę czy mnie zauroczą..
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Fajne clemkowe zakupy 
Kasiu właśnie chodziło mi o taką informację
Zastanawiałam się jak wyglądają teraz te hortensje u innych... Ta sadzonka jest ponoć trzyletnia
Pnąca róża jest u mnie 3 rok. To 'That's Jazz' - taka muzyczna
Kupiona w szkółce w Chybach (Chybych? nie wiem jak się odmienia
). Mieczyki chyba posadzę jutro, bo trochę późno się zrobiło na ich sadzenie...
Agnieszka też jestem na razie zadowolona, zobaczymy co z nich będzie
Agnieszka też jestem na razie zadowolona, zobaczymy co z nich będzie